Monday, October 18, 2010

Allah Maha mendengar

di kala sibuk.. aku cuba utk tidak terlalu memikirkan mengenai persiapan perkahwinan sangat..
jika ada tidak seperti dirancangkan, akan ku abaikan sahaja.. ini juga pesan cik anne pada bridal shower semalam.. oh ye.. semalam saya ada bridal shower yg sangat awesome sampai langit petala ke-7... betul x tipu. will blog bout it later.. bila dah dapat gambar..

dalam sibuk.. saya tetap baca blog kamoo , tp kering idea utk meng-komen.. =)
seronok tgk kamoo rancak mecari persediaan perkahwinan.. sama seperti aku 4 5 bulan lepas.. sekarang.. aku tinggal 11 hari je lagi.. ngeee cold feet?? oh sudah tentu tidak..

adik beradik ku cuma 3 org. tp pemergian adik bongsu menjadikan kami 2 beradik sahaja.. keluarga kecil... seronok?? ok la.. tp adik aku masa kecil adalah monster yg kiasu, x nk kalah, kalau boleh semua pun dier nk menang.. dan dier xkn teragak2 nk pukul aku.. ciss kurang asam punya budak.. itu masa kecil.. skang dier dh besar dah, so perangai dah ok dah..

dulu seronok tgk ada satu jiran nih.. keluarga besar.. slalu cakap.. untung nya Imah n Mastura.. ada kakak, ada abang.. ada adik lelaki dan adik perempuan.. serious best!! aku suka ada abang n kakak.. being the eldest sangat tak best..!!! serious x tipu.. slalu terdekit dalam hati.. kan bagus ada semua (ok.. perempuan ni sangat tamak!!)

and being the eldest in the family, no way aku akan ada kakak n abang.. adik perempuan, masih punya harapan.. tp nan ado adik perempuan..

walau bagaimana pun.. Allah itu maha mendengar.. and Dia sentiasa ada rencana-Nya sendiri.. di kala aku rasa x mungkin aku akan punya kakak dan abang dan adik perempuan... aku sememang nya silap..

selepas selesai ijab dan kabul nnt... aku akan ada kakak, abang, adik perempuan dan beberapa adik lelaki.. yeeeehhaaaaa... God has answer my prayers.. en hugo punya keluarga yg besar dan beliau sangat bertuah punya kesemua jenisan adik beradik... syukur .... kira a dream come true la kaedahnya... i'm smiling ear to ear..

6 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

hari ini my abah email me mende yg same.. dier kt my lil brother always want a big bro, now he was blessed with my kekasyfi hati after our marriage. =)

farahfatihah said...

same goes to me..sgt xbest jd anak sulong..adik berdik pun juz 3 je...bila kata anak sulong terus org kata 'patula, nmpak garang' adehhh xda can nak jadi nmpak ala2 manja hahaha

Bai said...

tssk.. sama apa yang By rasa. After this if ade rezeki. Dapat 5 adik beradik lelaki!!

jihan musfirah musa said...

now saya sudah pon mendapat sorang kakak yg spoting abis...n suker shoping gak macam saya...kakak ipar saya sendiri..!!!...hehehe..;p

thezaila said...

lady aifa --> kheenn.. kalau berdoa, insya Allah akan dimakbulkan.. =) seronok sungguh la adik u ye..


farah fatihah --> same goes to me.. and i always get that line too!!!
=(

bai --> 5 adik lelaki.. giler meriah.. =)

jihan --> best tu dapat kakak ipar kamceng.. ada gak geng.. =)

realriyana said...

sama apa yg saya rasa..selalu tgk orang ada abang kakak nampak best je. ada tempat nak bermanja.selalu la jeles nan kawan2. jadi anak sulung lain sikit.dah tu 3 bradik je skang ni dah bertunang, family tunang 11 beradik, dia no 10.haaa amik byk gila kakak ngan abang skali.hihi

Alhamdulillah.Allah knows the best for us :D