Wednesday, October 27, 2010

Bridal Shower - Tea Party anak ayam,,

entry dah seminggu peram.. x dan nk upload.. hari ni lepas settle keje sume.. sempat la uplaod.. nasib la nk upload gambar malam ni laju berdesup je.. ok.. 3 org KKS (Kawan Karib Selamanya), telah plan la utk bridal shower.

syikin dah call awal2 nk tanya availability, maka suprise bridal shower(BS) sudah x jadi surprise, katanya la... tp .. uolss tunggu.. hari tu ajak anak ayam ni g karok.. last2 kata nya mmg nk g karok masa BS, curlasss uols bleh baca fikiran mak ayam kan..

so farihah amik dalam pukul 11.30 mcm tu.. bila tanya, nk ke mana, kata nya nk ke The Garden.. ok.. aku ikut je la.. dah park.. dah masuk Red Box tu.. terus menuju ke room 41, sbb syikin n anne dah sampai dah.. skali receptionist tu tanya.. bla bla bla.. long story short, bilik 41 tu xde org pun.. skali farihah doubt.."alamak.. the garden or the curve" .. call syikin, skali the curve la.. muhahhaa.. we telah salah venue la..kui kui kui.. maka terus shoot ke the curve.. nasib x jem..

tgk.. mereka sudah sediakan itu Bride-to-be sash and tiara.. ooh baloons pun tidak ketinggalan.. =) thanks a bunch babe...

props yg disediakan harus dipakai utk tidak mengundang kecil hati.. huhahaha.. tp of cz mak sooka.. i always loveee tiara and sash.. verangan miss world uols.. bila dah pakai sash n tiara tu, harus la roh bridezilla tu masuk kan.. aa amik ko.. sooka girangs u ye, thezaila...


tengah nyanyi.. org point camera, dan dan stop nyanyi.. kita pose dulu.. camera conscious memasing...

sungguh bersu (bersungguh) mereka ini nyanyi.. syikin already warned me that she is going to sing a number from anita sarawak.. ce korang teka lagu apa.

malas nk teka, tgk je gambar bawah.

tgk 2 baris lirik, sure bleh agak kan.. mmg beria uols nyanyi.. terharu mak.. yg paling best part "pabila, sedang bersanding", dak syikin ni bebetul sengau kan part tu mcm kak nita.. curlass u nyah..

bila org dah angkat camera, paham2 je la apa yg kena buat, ye dak.. cam whoring!!!!
lights, camera, action!!!
capricorns went crrraazzyyyy!!!
xde apa nk cakap dah..huhuhu

"oh, sudah pukul 2.. masa sudah time.. mari kita pulang!!!!!" kata ku... eh eh eh .. wait seminit.. u ingt sampai di sini sahajakah BS u.. ada lagi.. nan ado nk balik awal2 ni..
uiiikksss ada lagi kah.. mak aih.. byk nya.. tetiba rasa disayangi.. *gedix*

nk p makan.. so off to mont kiara..
syikin discover this place.. and its awesome... menariks ok tempat nya.. so since she is the master mind for this makan2 thinggy, therefore she led the way... kami2 ni x tau.. aku lagi la tak tau kt mana ceruk nya kan.. ate, master mind bleh lupa simpang mana nk masuk.. setiap simpang we all nampak.. semua masuk.. then kena U turn sbb salah simpang.. huhuhuh

the reason why they picked this place, is because the restaurant's decorations are all in FINK!!! mak kan diva pink.. maka ini sungguh cocok sekali.. terharu.. tgk menu dier.. berat hokay.. kalau aku jadi waitress kt sini, hari2 angkat menu ni.. mahu tumbuh muscle di lengan..


this is what we ordered.. nampak sedap dan rasa sedap!!! wahhh laaah..

dapat byk hadiah.. salah satu nya, satu kotak cupcake yg comel.. sungguh sedap ok.. sampai sekarang masih terngiang-ngiang rasanya.. cupcakenya sudah pasti berwarna FINK.. =)
setiap seorang, perlu beri ucapan ala2 baru menang, anugerah Pengarah terbaik di FFM(motif mention anugerah pengarah terbaik???).. tiada air mata gugur di kala mendengar kata2 penuh syahdu syahdan.. tp dalam hati berjujai2 air hati.. huhuhu

ada hadiah lagi??? ni yg mak sooka BS ni.. bleh buat satu round lagi tak..."Ko memang OVER nyah".. masya allah, korang ni.. buat susah2 je.. dah la membawa g karok, sediakan deco props bagai, belanja makan lagi, cupcake satu kotak lagi.. and now, ada hadiah iringan lagi.. speechless..
tgk itu b2b berhati girangs buka hadiah.. penuh hati2, khusyuk dan tawaduk hokey mak bukak hadiah.. rasa sayang uolss.. so ada perfume n body lotion.. aku igt ada lotion n perfume je.. skali disuruh nya godek dalam kotak tu.. ya ampun.. ada lagi hadiah iringan.. mak oooii uolss.. korang baru dapat bonus 2 3 bulan ek.. murah hati tau..b

perlbagai hadiah iringan.. mak sooka 5000000 juta kali.. thanks kali 5000000 juta kali..korang ni kan, mmg la buat mak betul2 terharu sakan..

gathering tanpa cam whoring adalah tidak sah.. sementelah skang ni sume digital.. x jadi bleh padam.. kalau zaman pakai filem dulu.. mmg xde la nk cam whoring bagai.. semua pun pose tertib tertib, baru bleh snap.. ooo.. betapa teknologi masa kini melahirkan insan x semenggah bila bergambar.. muhahahha..

sebab all girls party, sila peluk tubuh.. hahaha

"She is the bride-to-be!!!!!!"


masing2 sudah giler.. atau lebih tepat sugar high.. dalam ramai2 ni.. syikin paling 'high' skali.. apa dier letak dalam air ko mak cik.. farihah minum sana mcm ko.. rilex je minah tu.. muhahha

selepas bergumbira sakan selama entah berapa jam, sudah tiba masa utk pulang.. i had a great time to be with a great bunch of people.. walaupun 4 org je, itp meriah n we all love it sooo much.. u guys are great.. i couldn't pick a word to describe each one of you.. and i definitely will remember this day, hundred years to come...


last but not least, saya sayang kamoo semua... muaaahhh

p/s : sila abai typo sbb nk taip dgn cepat

9 comments:

hana yoriee said...

waahh..seronok tgk hen party u!! =)

pengantin dup dap dup dap tak?? hehe

thezaila said...

pengantin harus dup dap dup dap.. dari jauh bleh dgr degupan jantung ku ini..

Qaseh Qidzizie said...

Hi Zaila...
sakan korg celebrate yeee...
mak soookaaaa!!! hehehhe
bestkan dpt best pren yg spoting moting camnihhh...
dah nak jadi pengantin ni...
harus dup dap dip dup :p

Mia-Ina said...

so happening ..ceria2 belaka

PurPLe LaDy AiFA said...

best! teringat zaman before2 nak kawen aritue.. sedey nanges2 sebab x jd anak dara dah.. haha.

good luck on your wedding day zaila.. ralat sgt sebab xley nak dtg.. =( last minute terpaksa cancel plan nak ke KL tu.. waaaa!

btw congrats in advance! tolong update byk2~ hee

.: an :. said...

slm. zaila... dgn rase xmalunye... an nk g wedding u, blh? huhu... pape emel je eh =D dalamhati_adataman@yahoo.com

farahfatihah said...

wahhh meriah u!!!!! selamat pengantin baru in advance yer...

anaztasias einz said...

comelnya zaila hehehe

missbutterfly said...

hamboi mak hayamm..eh..dkt mont kiara tu kedai ape?