Friday, December 29, 2006

Merry X'mas


@ the purple ofice

to those who celebrate christmans.. just wanna wish u Merry Chrismas n Happy New Year!!

p/s:wat's ur new resolution?

the vanue


the peoples

Wednesday, December 20, 2006

DON'T

Don't call me

Don't message me

Don't miscall me

Don't answer my calls

Don't reply my message

Don't return my miscall

Don't come around n find me

Don't even call me when you are around

Just don't...

Friday, December 15, 2006

It's a PURPLE Day!!!

Once I stepped into d office 2day, i c no other colour than PURPLE.. we weare requested to wear purple today.. some sort of christmas celebration goin on (i dun celebrate xmas).. although i dun celebrate d festive, i just grabed d opp to get to noe my office mates better, after all today is only my second week here..yup, i'm like very new, fresh and GREEN here.. now i'm about 2 go..we are heading to the Sky B @ Trade Hotel.. 'Lepak'ing around.. later on, we are goin 2 have dinner 2gether.. ok people, gtg, off 2 the Sky B..

Wednesday, December 13, 2006

Opium vs ‘HOPE’-ium

Pada beratus-ratus tahun yang lalu, negeri China merupakan sebuah Negara yang mempunyai hasil kegiatan perdagangan dan perniagaan terbesar di dunia. Negara China juga dikatakan mempunyai ekonomi yang kukuh berbanding negara-negara lain termasuk Eropah. Hal ini mendatangkan rasa cemburu di kalangan pedagang-pedangan dari negara Eropah. Pelbagai perkara yang dilakukan oleh masyarakat di Eropah agar mereka dapat bersaing dengan Negara China. Walau bagaimana pun, segala usaha mereka gagal. Kegiatan ekonomi negara China pada ketika itu terlalu kukuh untuk ditumbangkan.

Oleh yang demikian, orang Eropah telah mendapat satu cara untuk melumpuhkan ekonomi negara China. Apa yang dilakukan oleh pedagang Eropah pada ketika itu adalah dengan memberi hadiah berupa candu atau opium kepada pedgang China. Maka, lama-kelamaan, pedagang China mula ketagih opium dan menyebabkan mereka tidak ambil peduli terhadap perniagaan yang dijalankan.Dari situlah pedagang-pedang Eropah mula mengambil kesempatan untuk memonopoli perdagangan orang China. Ini merupakan salah satu cara untuk melemahkan seseorang.

Walau bagaimana pun pada zaman yang serba canggih ini, terdapat satu lagi cara baru yang dapat melemahkan masyarakat era ini iaitu –“HOPE”-ium. Ini merupakan satu istilah yang diterbitkan daripada perkataan inggeris iaitu – hope.

Ramai di anatara kita yang ingin berjaya tetapi mereka hanya berharap. Tanpa melakukan sebarang usaha. “I hope that one day I can be successful like my father”. “hopefully I can achieve what I always wanted”.. Hope.. Hope..Hope.. there is no success if u’re only hoping without any action taken. You will definitely achieve ur goal by take some action and working towards it. Its good to hope. But with hope itself is not enuff, you have to put some effort in order to make it come true. And don’t let this ‘HOPE’-ium syndrome destroy u. ‘Hope’-ium is the new opium!!!

Monday, December 11, 2006

January

has got nothing to do..just browsing d internet and i found this.. --> January People, this is U

JANUARY
Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Has that someone* always on his/her mind. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Abiding. Able to show character. one guy/girl kind of person. Loveable. Easily hurt. Prone to getting colds. loves music. pretty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Sensitive. Down-to-Earth. Stubborn. Repost this in 5 mins and you will meet someone new in 8 days that will perfectly balance your personality.

Friday, December 08, 2006

come back!

at last i got my nu skin done.. and i'm goin to update my blog regularly now.. :)

Thursday, August 03, 2006

Kau

Kau disini saat kusapa dirimu
Ragu dan malu hantui diriku
Tiada kata terucap tanpamu
Tersenyum menatap malu-malu
Rona merah pipimu terlukis jelas wajahmu
Diam membisu kuingat senyuman manis walau sesaat
Bayangan dirimu selalu mengisi hatiku
Bilakah kan terjadi kau kan jadi milikku selamanya
Kau tiada kata terucap tuk ungkapkan isi hati
Dan beri aku asa yang datang mengisi hidupku
Kau mungkinkah kau tahu apa yang ada di hati
Dan kau pergi disaat kuyakini hatiku untukmu

--> lagu ni berjudul 'Kau' nyanyian t-five (it's an indonesian band)..
waduh2, gue suka banget sama ini lagu.. gue bisa aja dengarin lagu ini ulang2 deh.. musik nya asyik deh loh.. syud, cuba deh down load lagu ini.. kok nya luk kan peminatnya musik indonesia.. gue yakin lepas luk dengarin lagu ini buat pertama kali, udah tentu luk pengin banget mau dengarin ulang2 kali dong..
p/s: erol.. mmg lepas ko bagi lagu ni, aku dok asyik dengar je lagu ni.. no wonder ko slalu perform lagu ni.. by d way, aku x dpt g tgk ko perform kt Titan.. nnt bila ko perform kt planet hollywood la aku g.. k bro gud luck wif d band..

... alive... and.. breathing...

...Aloha people.. hahhaha.. i'm back.. yup alive and breathing.. . ghee it's been ages since i post d last entry.. been busy(yeah right).... it's difficult to write anything when ur house doesn't has internet access n ur only laptop goes coo-coo... nothing much bout me.. 'lepak'ing around.. luckily i did'nt 'kena' wif my mom.. basically, i'm on my job hunt.. want to find sumthing dat i like to do.. u know, it's a torture (did i get d spelling rite.. hehhehe.. since when i am concern wif d spelling. in fact, i always get spelling error..huhuhu) to do sumting u don't really like doing it... n now, here i'm,finding d best job on the planet earth n enjoy my lyf to d max n be successful @ d same time.. gimme like 6 month, and we'll see.. bak kata dR, "tak sabar rasa nya nk jadi kaya.."

Thursday, May 04, 2006

This will make you cry

Jenny was so happy about the house they had found. For once in her life it was on the right side of town. She unpacked her things with such great ease. As she watched her new curtains blow in the breeze. How wonderful it was to have her own room. School would be starting; she'd have friends over soon.

There'd be sleep-over, and parties; she was so happy

It's just the way she wanted her life to be. On the first day of school, everything went great. She made new friends and even got a date! She thought, "I want to be popular and I'm going to be, Because I just got a date with the star of the team!" To be known in this school you had to have a clout,
And dating this guy would sure help her out. There was only one problem stopping her fate. Her parents had said she was too young to date. "Well, I just won't tell them the entire truth. They won't know the difference; what's there to lose?" Jenny asked to stay with her friends that night. Her parents frowned but said, "All right." Excited, she got ready for the big event

But as she rushed around like she had no sense,

She began to feel guilty about all the lies, But what's a pizza, a party, and a moonlight ride? Well the pizza was good, and the party was great,
But the moonlight ride would have to wait. For Jeff was half drunk by this time. She felt someone remove her from the twisted rubble, And heard, call an ambulance!

These kids are in trouble!

Voices she heard.. a few words at best

But she knew there were two cars
involved in the wreck. Then wondered to herself if Jeff was all right, And if the people in the other car was alive. She awoke in the hospital to faces so sad. "You've been in a wreck and it looks pretty bad." These voices echoed inside her head,

As they gently told her that Jeff was dead. They said "Jenny, we've done all we can do. But it looks as if we'll lose you too." "But the people in the other car!? "Jenny cried. "We're sorry, Jenny, they also died." Jenny prayed, "God, forgive me for what I've done I only wanted to have just one night of fun."

“Tell those people's family, I've made their lives dim,

And wish I could return their families to them." "Tell Mom and Dad I'm sorry I lied, And that it's my fault so many have died. Oh, nurse, won't you please tell them that for me?" The nurse just stood there-she never agreed. But took Jenny's hand with tears in her eyes. And a few moments later Jenny died.

A man asked the nurse,

"Why didn't you do your best?"

To bid that girl her one last request?"

She looked at the man with eyes so sad.

“Because the people in the other car
were her mom and dad...."

Wednesday, April 26, 2006

emmm.. kalau korang suka k orang tu, probably it wouldn't end up there. and probably u wanna have at least his/her phone no..so, camne nk dapat phone no orang ek.. tapi kalau tanya pada lelaki, maybe diorg ada banyak skill nk dapat phone no orang.. kt sini ada lima cara utk dapat kan phone no diorg..

5. pergi cari dalam yellow pages.. kekadang berguna gak buku kuning tu.. (terhad kepada penggunaan telefon talian tetap sahaja)

4. korang directly tanya je ke die.."awak, bleh tak saya dapatkan contact no awak. nanti ble la kita calling molling". (tapi tak yakin akan tahap keberjayaan cara ni.. kalau nk cuba, tak salah)

3. kalau segan nk tanya tuan empunya diri.. korang berbaik-baik la ngan best fren dia. pastu, risik-risik la nombor telepon si polan tu..

2. kepada students plak, korang bleh try cara yang satu ni.. apa kata korang gi kt pejabat pendaftar. bukan setakat nombor telefon je, siap dengan pakej biodata dia, korang bleh tau.. silap2 kalau dia pengidap kening manis pn korang bleh trace.(tapi sebelum tu korang kena ayat skit akak kt pejabat pendaftar tu.. baru senang keje beb)

1. taktik ni paling best.. katakan korang terserempak ngan si polan kt bus stop.. apa lagi, cuba buat-buat cakap kt phone. bincang mengenai satu perkara yang konon macam penting.. pas tu hentikan lakonan anda dan jumpa ngn si polon berkenaan.. "awak, kredit saya baru habis in the middle of an important conversation. if u dun mind, bleh tak saya nk pinjam satu kredit awak untuk mintak kawan saya tu call balik.." kalau dia bagi, apa lagi terus hantar empty msg ke handphone korang.. senang-senang dah dapat contact number si polan tu... brovo!!! itu pn kalau korang dapat la phone dia.. kalau dia cakap "sorry ye bang, saya tak boleh bagi telefon saya pada orang yang tak dikenali.. bapa saya yang pesan mcam tu.." apa lagi.. pusing belakang,jangan tunggu lama.. blah beb blah.. malu ni.. malu..
so kalau korang ada idea yang lagi bernas untuk mendapat kn contact number, tinggalkn comment..mana la tau, bleh kongsi bersama... :)

Sunday, April 16, 2006

Per'l Kacip Fatimah


kuala terengganu 16 Apr- Minuman botani keluaran Power Root, Per'l Kacip Fatimah mendapat sambutan luar biasa sejak akhir-akhir ini.Kira nya memang power la tu...

produk ini dikatakan memberi tenaga tambahan kepada pengguna yang meminumnya. menurut pemerhati pasaran, jualan minuman ini mencapai jualan kira-kira 2 kali ganda pada bulan lalu berbanding bulan-bulan sebelumnya. lepas membuat pemerhatian, didapati peningkatan jualan minuman botani ini adalah ekoran daripada demam Peperiksaan akhir pelajar Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia(KUSTEM).

Per'l Kacip fatimah mengandungi Isi Kandungan Air Bertapis, Ekstrak Kacip Fatimah, Ekstrak Kurma Madu, Jus Limau, Asid sitrik, Glugos, Pengawet yang Dibenarkan. Mak aih, banyak nya kandungan buah-buahan.. Macam mana zaila yang tak boleh makan buah, boleh minum minuman ni ek??

menurut seorang pembeli, Noreen Farisa Mohd Nuri (bukan nama sebanar), minumman ini benar-benar memberi tenaga kepada beliau untuk berjaga sepanjang malam untuk menyiapkan projeknya. kata nya lagi, beliau penah meminum minuman ini sebanyak 4 tin shari ekoran rasanya yang sungguh sedap.Slrruuuppp...(ini bukan promosi utk mamee slruupp mawi..)

melalui kaji selidaik yang dijalankan di kalangan penduduk di Taman Tanjung Permata, Gong Badak, didapat rumah bernombor 46 merupakan pembeli terbanyak minuman ini. menurut salah seorang penghuni rumah bernombor 46 di Taman Tanjung Permata, pembelian Per'l Kacip Fatimah ada kala melebih 6 tin sehari!! wow!!

sumber
: WartaAuta

Monday, April 10, 2006

my house mate and thier weapon

house mate aku ni ader senjata masing2.. kiranya silap hari bulan, kalau kena secret weapon diorang, boleh terdiam gak la.. ni yang buadak budak2 ni unik sangat.. ok kita start dengan ..

yan
--> weapon de.. he words.. kekadang perkataan yang dia cakap tu tak relalted pun..

ita
--> her silence

me
--> the 'killer look'

syud
--> botol rexona

shark
--> her both hands.. merayap-rayap.. yan slalu jadi mangsa setia shark.. (shark.. u noe wat i mean)

yien
--> her en'sangarable' use of words..

tuyup
--> her smile..mmg boleh sejuk hati tgk kakak ni..

Sunday, April 09, 2006

Cerita Tertunda....

emm.. dah lama x post blog.. bz dengan exam, final year project, ect..etc... hari tu, mcm byk je nk kena study.. tapi tgh mengidam makan ice-cream kt A&w.. arrghhh.. guane gini.. "tingg!!" idea... study kt A&W ok gak...
"the Dinner"
"the Notes"

"the dessert"

ok gak study sini. sambil study, sambil makan, sambil cuci mata..kui kui.. no wonder la ramai yang study fast food restaurant masa sekolah dulu..

Wednesday, April 05, 2006

ini cerita....

teringat satu cerita dulu.. masa dulu-dulu.. masa tgh blaja.. ini cerita kawan aku la.. bukan cerita aku..
untuk tidak memeningkan korang, aku namakan dia sebagai K(bukan nama sebenar).and she has dis male fren. just like any other ordinary male fren she has. let say his name - L (not his real name either).the both of them are good.. ok la kira nya..
kata kawan aku la.. ini cerita kawan aku, bukan cerita aku. dan L ni pulak ader la sorang aweks-M (juga bukan nama sebenar). maka mereka bertiga ni pun berkawan la.. tapi K ni kenal dulu dengan L sebelum M(aku peduli apa.. sape kawan sape)..

nak dijadikan cerita, si K kata si M cemburukan perkawanan antara K dan L. cemburu atas dasar apa, K tak tau, paranoid kot(aku pn malas nk tanya.) after all, ni cerita kawan aku, bukan cerita aku. aku malas nk amik port sangat..(konon x layan la cerita sedih-medih ni..ahaks)

kiranya satu hari si M di sangat la cemburu sampai tahap langit ke-7. kenapa? tak tau. paranoid kot.. (hek ele lu minah, apa hal... PMS sepanjang tahun ker hape.. tak pun, lu meroyan ker?)so M pn sudah tak tebendung kecemburuannya lalu melancarkan perang saraf.. si K tanya aku.."izit my fault if she get so paranoid?" aku jungkit bahu.. malas nk jadi pengkritik.. lagi pun ini cerita kawan aku la.. bukan cerita aku..

biasala, apabila dh tak puas hati, mula episod yang paling best dalam drama melayu - cuba sakitkan hati pihak lawan.. huhuhu... M kata macam2 la kt si K ni.. konon si K lapar ke balaks dier..uuuuu(baca dengan gaya menjuihkan mulut...)

K kata "kalau dia kata aku perempuan itu ini sedangkan aku xde sebarang perasaan ngan L.. so what shall we call a girl who unofficially "attached" to someone but went out couple of times with other guy behind her boyfriend's back.."Perempuan Jal*ng a.k.a
Bi-atch "...

wohooooo...aku angkat tangan.. surrender.. no comment(gaya siti nurhaliza menjawab soalan wartawan berkenaan isunya dengna Tok Pah).. malas nk layan.. lagi pun ini cerita kawan aku... bukan cerita aku..

Tuesday, March 28, 2006

Damn!!!

orang kata kata kita nak berlawan, kita kena tengok dulu rentak mereke. kalau mereka joget, kita joget. kalau mereka zapin, kita zapin. baru buku bertemu ruas. irama jangan canggung langkah jangan tempang.. diam tak bermakna mengalah.. diam tak bermakna kalah..


p/s: bring it on,.. i'm a damn fucking good dancer..

Wednesday, March 22, 2006

Saturday, March 18, 2006

its normal..

just imagine u n ur gf go lepaks @ side walk cafe....

while d both of u enjoying ur mocha or wat eva kind of caffein, suddenly u realised dat ur gf is checkin out @ a cute hunk sitting rite behind u.. seriously how would you feel... worried bout her behaviour...

Guyzz..! relex... chill out.. it's normal.. u people should be glad dat ur gf is staring @ other male.. she's normal... but something is abnormal if she's staring @ other female.. and in dat case, u guyz have something worry about..

Friday, March 17, 2006

kenapa


"kenapa wujudnya celahan di antara jari?"

"supaya tangan saya boleh memengang tangan awak.."

"dan kita akan saling melengkapi antara satu sama lain...."



p/s: semenjak dua menjak tiga menjak house mate aku dipercayai terkena panahan sang arjuna, aku turut merasa tempias nya... ghee gosh ..am i start turning so jiwang the karatz...?

Monday, March 13, 2006

lunch..

Menu
nasi putih
ayam masak kurma
fishballs

i've been eating this same lunch meal since a month ago...

call me boring.. i'll go for loyal.

Monday, February 27, 2006

Annual Dinner

emm.. dinner club dah tak berapa hari je lagi.. sibuk la jugak.. bukan sibuk utk preparation utk dinner tu.. byk assignment nk kena buat... siap kena put on performance lagi.. arrgghhh parah..


teringat masa yang sama tahun lepas.. i was the event manager for last year annual dinner.. mmg byk kena nk dibuat. nasib baik la, ajk n kengkawan lain banyak membantu.. thanx guys... u r d best!!!! tp end up ada jugak orang yang diraikan x dtg..nape ek..? ntah..banyak keje kot..

basically.. semua dah ready kot.. baju dah siap 2minggu lepas.. kasut pn dah ada.. handbag, pakai form 5 prom dinner bag.. yup, i'm ready to go..

Sunday, February 26, 2006

y is the clock ticking fast...


too many task to be done...too little time left....
serabut..

serabut mana meja aku.. seserabut itulah kepala aku skang ni..

i need my guardian angel now..

Thursday, February 23, 2006

marah lagi ker?

masih marah kah lagi.. perkara kecil sahaja. marah nya bersisa.. kesalahannya kecil.. tapi kenapa marahnya hanya pada orang tertentu. sedangkan kesalahan kami sama sahaja. adakah ini yang dinamakan pilih kasih. baik lah.. jangan cari zaila lagi.. for all causes.. and i wanna make it official.. its OVER.. zaila won't be there ..




p/s: memberi amaran versi sopan n less menakutkan..

Monday, February 20, 2006

WroNg GiRL to MeSs uP wITh!!!!!

Girl, If u think u wanna mess up with me, u've pick up the wrong girl. I can be the nicest person and I can be damn meanest creature ever walk on planet earth.. I know secrets.and I know u. I know u in and out. dun u ever even think to mess up with me. cz once I spilt out every single dat I know thing bout u, u gonna fall into pieces until not any angel can fix u up..and when it happen, u'll wish dat how good if u could turn back time.. but its too late.. get the message..so,BACK OFF!!!!

Sunday, February 19, 2006

KeD^flOp

"... tak semestinya kita suka kt orang tu, orang tu kena suka kita balik..."




..so tak kisah la kalau aku suka kt orang tu walau orang tu tak suka aku balik...



p/s : syud..aku dah ada enrty entitle KeD^FloP.. officially he is my KEd^flOp..hahahhahaha

3 messages...

i was ill 2 day ago...tp x la sampai bed-ridden.. thanx to lin n dR to accompany to clinic.. vomitted twice, 37.8C, sengal2 badan.. thanx to rumah M's residents kerana telah menjadi hospital sementara.. thanx to ita n yin, cz tlg bli kan nasi, bawa CL case, thanx 4 the massage,thanx 4 everything..

i seldom fall sick, but once i demam, dat is it, mmg sampai tahap meracau la...
nak bagi tau mama takut dier risau plak.. tapi dah menjadi tabiat zaila untuk ceritakan apa yang dia rasa kepada orang.. since dR told me Lan's phone is missing,aha, y dun i just send the msg dat i want 2 send 2 my mom 2 dis number.so i can tell someone without telling someone and no one getting worried. so it's like killing 2 birds wif a stone..

then i went to bed..later i received reply from that particular number. i tot Lan's lost his phone.. aahhh.. wat the hell.. i'm too ill to care.. and suddenly Ain came into the room and read the msg.. she freak out "hey dis sender could be the person who took Lan's phone".. i said maybe.. cz from the way he wrote the msg, sound so not Lan..

Ain called the number but he didn't answered... Ain kata"kita hantar msg bg provoke dier ni..nnt kita boleh tau sape amik phone Lan." Apa2 aje la.. aku tgk je.. so 3 msges were sent.... silent.. no.. reply... mungkin pencuri tu tau kita nk retreive dia kot..we thought...

2 days later...
2 mcalls.. unknown number.. i mcall back.."zaila, che lan ni..Lan ni..".. tak pernah2 call.. tetiba call.. hujan merah nak turun ker..? ..long pause... oppss... dun tell me dat u received the messages... "zaila, msg yang hari tu..." confirm Lan terima msg tu...

kata phone hilang.. dah dapat balik.. tukar nombor baru.. ntah la .. he said there's a story behind this.. apa2 la Lan.. kalau tak silap.. within less than one you changed ur number like.. 3 times.. fuihhh..

p/s : Ain che lan kata msg tu not flirt enuff untuk membuat kan dia reply balik.. eleh lan, not flirt enuff... tp u debar jugak la kan, bila baca...wonder, sape la plak nih.. ;)

p/s2: Lan dis entry is 4 the xplaination to d 3 msges...

-NINAzaila-

Thursday, February 16, 2006

its February again!!!


its february agaian.. the month of love. yes, with the capital 'L'.. of coz this is d month that couples have been waiting for.. it's valentine around the corner... heart shapes, flowers, red, pink, gifft,darling, honey, sayang, x-clusive candle light dinners, suprises,proposes, bla bla bla n d list goes on and on..yup,love is in the air..

Saturday, February 11, 2006

Surat Untuk Bulan

Ku Seru

ku membayangi
jiwa hati mu
tapi perpisahan menunggu
ku ingin membelai mu
namun kasihku tiada restu
diri begini kerna selama
ditinggalkan marah sensara
hingga hilang terlupa
siapa aku sebenarnya sayang.......
oh dengar lah sayu tangisan ku
mengapa degupan mu ku seru
kerna kesepianan terlalu
kembali kan hidup yang ku rindu

oh dengar sunyi tangisanku
kau tahu ku amat menyayangi mu
oh pergilah kau bukan milik ku
pulang pada yang mengasihi dirimu


p/s: bercakap mengenai seru ni.. teringat amalan orang berkasih2 dulu.. orang kata, kalau rindu pada si dia, bila nak tidur, tepuk bantal, seru nama si dia tiga kali. insya Allah, akan termimpikan si dia. manakala si dia nun jauh di sana pula akan terkenangkan kita.. entah kan betul entah kan tidak.

mungkin betul juga. kerana mengikut pakar motivasi, Dato Dr. Fadhilah Kamsah, manusia di kelilingi oleh gelombang. dalam ceramahnya beliau ada memberi beberapa perkara yang logik diterima akal ber,kaitan dengan gelombang di sekeliling badan manusia. katanya "pernah atau tidak pada satu ketika, apabila kita terjatuh semasa melakukan aktiviti harian, selepas itu, kita menerima panggilan daripada ibunya bertanyakan khabar anaknya. kerana menurut ibu, tiba-tiba dia terasa seperti ada kecelakaan menimpa anaknya. mungkin perasaan si ibu tadi ada kaitan dengan gelombang.

maka sekiranya, anda rindu pada sesiapa sahaja, cuba ingatkan rupanya dan minta pertolongan pada Yang Satu untuk sampaikan salam anda pada angin lalu... selamat mencuba kepada mereka yang sedang berkasih-kasihan.. :)

Thursday, February 09, 2006

bosan

emm.. hari semalam macam tak mood jek.. ntah mood swing kot.. petang semalam, ada netball friendly match ngan staff.. tak lama lagi diorang ada match. so kiranya kitorang ni jadi sparing team la.. takpe la.. tapi semalam mmg aku xde mood. in fact aku shoot a few goals je..

pastu balik rmh, tgu badan sejuk, pastu mandi.. time2 xde mood ni it feels good to take a long bath.. do all those facial stuff include scrubing.. do my intesive hair conditioning after shamppoing.. mau dekat 45 minit jugak la.. hahaha.. mmg best mandi lelama, nak2 plak masa tgh ehem 'tak sembahyang'..

lepas tu ada misi menghantar dR and the gang ke airport.. diorang ader rombongan ke KL beramai2 menaiki pesawat air asia yang berharga RM 30++ (menyamai nilai harga tikat bas ekspres Sani ke KL juga..).. lepas hantar dirorang, aku balik sensorang, malas nak ada accompany time2 cengini.

takkan nak balik kot.. emm, dalam hati berkira2 nak pergi mana ek..? g tropix pn ok gak..tapi nak g sensorang, nanti bosan, nk ajak teman, not in da mood of chatting.. arrhh... belasah je la pegi sensorang.. dah lama gak aku x keluar tak berteman.. layan je la..
alamak, tadi keluar rumah, aku memang x pakai sebarang cat Nippon kt muka lansung.sempat pakai baby powder je.. gane gini.. ala, belasah je la... baik singgah PSI jap, beli CLEO. at least ader gak banda nak dibaca, takde la aku terhangak2 cam bangang duduk sorang-sorang..

masuk PSI, amik mag, bayar, keluar.. perrgghh... dapat lates maybelline lipstick tester.. cantik...(kt lipstick tu siap ada amaran lagi, berbunyi AMARAM: penggunaan lipstick ini akan menyebabkan kegembiraan berlebihan..).Idea, baik singgah sekejap beli baby powder, tak la pucat sangat,lagi pun dah ada lippy free.. PERFECT!! beli baby powder je la, nak tangkap 2-way cake, kang ada yang makan ikan kering je bulan ni.. in fact i rather use baby powder than applying 2-way cake..

puff baby powder, then lippy.. PURR-FECT.. Gosh i feel like a million bucks..
sampai tropix oder makan. mee gorang mamak n teh o ais.. at last aku dapat lari dari my typical oder.. waiter tu sempat tanya aku,"sorang je". apa buta ke mamat sorang ni.. dah nampak lagi mau tanya.. kang aku buka libas bunga capoiera aku kang.. baru tau...(ces macam ader jek skill 2)

ok gak.. sambil baca CLEO, tgk CSI dan ada live performace lagi.. unplugged..he played a range of my fav songs.. takde la bosan sangat...
tepat pukul 11, balik.. kalau ikut kan hati malas lagi nak balik rasanya.. tapi, paham2 je la kt tganu ni.. pukul 11 dalam lewat sangat dah.. tak macam KL, pukul 11 baru nk hidup...hidup tempat orang memang kena berjaga2...

12.00 a.m zzzzzzzzz

Wednesday, February 08, 2006

response to a messege....

orangnya yang namanya ninazaila itu, ngak bisa hadir dalam hidup kamu tiap hari.....

Sunday, February 05, 2006

assalamualaikum..

hukum memberi salam, adalah sunat. hukum menjawab salam adalah wajib.
cuba bayangkan bila anda tengah berjalan berseorangan. ti bahu jalan terdapat sekumpulan anak muda bersibai, berborak2 mengacau anak dara orang. tapi bila orang kacau adik perempuan, kakak, ibu diorang mulalah diorang nak melenting tak tentu pasal. maka berjalanlah anda seorang diri dan berharap kutu berahak tu tak perasan atas kehadiran anda. tetiba kedengaran suara sumbang "Assalamualaikum, kak long. Tak jawab dosa, jawab gatal.."
huh..??guane gini... nak dosa atau nk gatal???

Saturday, February 04, 2006

aku dan kamu

Orang zaman dulu-dulu, setiap kata-kata disulam kiasan. Jarang orang zaman dulu-dulu memang jarang cakap terus (orang kata cakap direct). setiap bait diungkap indah. setiap tutur kata dijaga rapi. bila tengok cerita lama-lama atau cerita bangsawan, ternyata bahasa yang digunakan memang beralas. tambahan pula kalau mereka yang tengah hangat bercinta. sebagai contoh

A:kalau dinda jadi bunga
B:Biar kanda jadi tgangkainya

A:Kalau dinda jadi bulan
B:Biar kanda jabi bintang di langit

A:Kalau dinda menjadi cincin
B:Biar kanda jadi permatanya

kalau dilihat perumpamaan, kebanyakkannya berdasarkan perkara di sekeliling. Agaknya kalau orang zaman sekarang nak berbicara sedemikian rupa, bagaimana bunyinya. barangkali begini bunyinya...

A:Kalau aku menjadi dvd
B:Biar aku jadi dvd player nya

A:Kalau aku menjadi B:Biar aku menjadi ?> (something to do with php)

A:Kalau aku jadi external hard disk
B:Biar aku jadi casing nya

A:Kalau aku jadi handphone
B:Biar aku jadi prepaid nya

A:Kalau aku jadi blog
B:Biar aku jadi blogger nya

A:Kalau aku jadi mata
B:Biar aku jadi maybelline liquid eye liner nya

sekian saja sesi merepek ntah hapa-haoa disebabkan kebosanan yang terlampau.

i feel good

emm.. dah lama tak hantar apa-apa entry.. hari macam bosan je.. tapi dah janji dengan kak fiza nak pergi main bowling.. hey hey.. best gel.. lagi pun, dah lama tak bowling.. ye la, kat terengganu mana ada bowling alley.. kak fiza kata, she invited other freinds to tag along, but unfortunately, they couldn't make.. it's okey.. so it ended up, kak fiza,kak norli,hariz and me.. the four of us headed to BSC.. hohoho..tak sabar rasanya.. we all bowled for 2 frames. and guess who the winner is.. hahahha...its ME.. 2 frames straight.. yabedadedu... lama tak pergi bowling, almost my skills(yeah rite!)

Sunday, January 29, 2006

bos..

kekadang, ader je perkara yang kita tak berapa suka ngan bos atau superior kita. buat ni salah, lakukan macam ni tak kena. bak kata orang cakap salah, tak cakap salah, jadi semuanya serba salah. aku ada terbaca blog kawan akuyang merasakan jodoh dia dengan bos dia macam tak lama je.. dude.. rilex dulu..orang kata kita pekerja biasa ni mentimun, orang atasan durian, ke kanan kita kena, ke kiri pun kita kena..jadi sabar je la.. orang kata sabar tu separuh daripada iman.. jadi bersabar je la. aku kata baik lu buat tak tau je.. yang mana baik lu amik, yang mana buruk lu buat bodoh je...

pas tu kalo rasa bengang tahap cipan beranak kemabar kt bos-bos korang, cuba baca benda kt bawah ni.. aku dapat ni dari blog
Linz

1. Boss is always right

2. Boss is never late in the office, perhaps his presence is required somewhere else.

3. Boss never sleeps in the office, he is resting.

4. Boss never flirts with his secretary, he is educating her.

5. Boss never apple-polishes his boss, he is updating him.

6. Boss never submits false vouchers, he is saving the tax by providing entries in the expense account.

7. Boss never reads newspapers in the office, he is keeping himself updated.

8. Boss never fires his subordinates he is trying to improve their performance.

9. Boss never drinks he quenches his thirst.

10. Those who don't agree with any of the above statements please .refer to point no. 1. By Order

Boss.

Thursday, January 19, 2006

Girls are from Venus Guys are from Mars

Girls can forgive, but cannot forget..

Guys care most about the quantity of love...

But girls care most about the quality of love..

Guys break-up when they feel love from another Girl...

Girls break-up when they feel separation from her man...

Guys feels curious towards all girls...

Girls feel curious towards the guys who are interested in her..

When guys are heartbroken,

they try to forget the girl by going out with other girls...

When girls are heartbroken,

they try to find his characteristics in other guys...

Guys always wish that she is his first love....

And girls always wish that he is her last love...

-

yesterday he came into my dream.... but i one thing for sure.... and i'm not as excited as i used to be...
i felt nothing for him. not close.. not even a bit.. not any at all..

Wednesday, January 11, 2006

shop till u drop!!

kinda bored..
don't know what to do..
watch tv..
but nothing interesting..
what to do eh...?
aha!!!
go shopping..

actually didn't plan to buy stuff..
just window shopping..
in and out severel stores..
nice.. beatifull.. like it..
then, i ended up i bought a few stuff for myself

1. 2 pairs of shirts
2
. a pair of heels
3. a wallet
4. a blusher
5. an eye shadow
6. a brooch
7. a dvd
8. famous amous
9. go makan....

tiga tahun berturut-turut..!

Lin : Nak lagi, nak lagi
lain-lain : nak apa, nak apa
Lin : nak gol, nak gol
lain-lain : go go go

fuhh... dah selesai juga akhirnya perlawanan bola jaring. dan team Comtech sekali lagi mendapat tempat pertama. tiga tahu berturut-turut. WOWWW!! that's a hard-to-beat record.

tapi pagi tu, hujan turun dengan lebat. dalam hati, minta-minta janganlah pihak penganjur tundakan perlawan ni.walau bagaimana pun perlawanan tetap diteruskan walalupun hujan masih belum berhenti. bercakap tentang pihak penganjur, rata-rata semua kurang berpuas hati. baik dari soal padang, jadual, mahupun dari segi persedian. apa yang paling teruk pada hari itu ialah, pihak penganjur tidak dapat menyediakan pengadil untuk setiap perlawanan, dan terpaksa meminta pemain untuk menjdai pengadil..

hujan masih lagi turun renyai-renyai. perlawanan diteruskan juga.sejuknya pula tidak terkata. sampai kan waktu warm up pun tak terasa panas. maka tiadalah jalan lain melainkan melumurkan heat cream ke kaki dan tangan..

prestasi sesetengah pemain agak ok.. entah la mungkin nervous.. aku pun, sekalu shooter, beberapa kali tak dapat menjaringkan gol.. sorry guys.

kami dapat masuk ke final. perlawanan akhir adalah antara pasukan comtech dan pasukan kimia. tapi debaran

masa perlawanan final agak kurang berbanding masa saring pada awal pagi tadi. taktik menjadi, shooters dapat menjaringkan gol tatkala bola menyinggah di kawasan D. heheheheh.. para penyokong pula, sempat pula cipta satu sorak spontan. sampaikan aku pun naik pelik semasa perlawanan. bila pulak budak-budak ni ada cheer sendiri..

semua pemain comtech bermain dengan sungguh bagus sekali. ditambah pula dengan sorakan dari penyokong yang tidak berbelah bagi yang memberikan sokongan dari awal hingga ke akhir. terima kasih kawan-kawan.. dan sebagai keputusannya, pasukan Comtech telah merangkul gelaran johon buat tiga tahun berturut-turut. syabas diucapakan kepada semua pemain dan juga penyokong. dan tidak ketinggalan kepada Cik Noor yang memberi sokongan dari mula latihan dijalankan sehingga tamat perlawanan.

tak lupa juga pada penyokong pasukan lawan pada yang cuba melemahkan semangat kami, try harder next time,babe..i got words for ya..

Don't MESS with the BEST

Cause the BEST don't MESS
Don't FOOL with COOL
Cause the COOL don't FOOL
Don't messDon't fool
Cause COMTECH is here to RULE!!

Saturday, January 07, 2006

orang kata vs kitorang kata..


Kita selalu ambil kisah tentang orang kata.. tapi kita tak pernah nak ambil pusing tentang apa yang kita kata. maka perlukah kita ambil peduli apabila orang berkata tentang kita atau apa yang perlu kita lakukan adalah sekadar buat bodoh sahaja. jadi, apa orang kata(OK) memang tak sama dengan kitorang kata(KK).. satu aktikel tribute untuks semua pemain bola jaring sempena perlawanan bola jaring anjuran MPP. GO COMTECH!! AJA AJA FIGHTING!!

OK : team comtech memang hebat!
KK : kitorang tak la hebat sangat.. mungkin ada yang lagi hebat..

OK : Comtech main kasar...
KK : kitorang tak kasar. mungkin sebab lincah, so You all tak terkejar. al-maklumla antara ketujuhan utama 4 daripadanya wakil MASUM.

OK : team Comtech dah menang dua kali berturut-turut. sudah-sudah la tu.. bagi la chance kt team lain..
KK : Kalau nk ikutkan mana best kalau menang dua kali je. kalau boleh kitorang nk buat hatric.. baru cun..

OK : alamak nk kena lawan team Comtech ke... berusaha!!
KK : alamak nk lawan team si polan tu ke...berusaha!!

OK : Team Comtech menang sorak je..jangan sampai menanga sorak kampung tergadai.
KK : hari tu kita orang menang depan semua penyokong. tak tergdai pun kampung. malah sambutan besar-besaran diadakan di khalayak warga kampung..

OK : Team Comtech memang sebab ada lecturer turun padang bagi sokongan.. kiranya macam orang kuat la.
KK : Memang pun! :) thanx Cik Noor
.

malaysian top .... who..?


Malaysian Top ... Who..?
readers, remind this date, cause i'm going to write bout a gossip..first time ever!! so the story began like this.. my friend asked me to send her to airporta few days ago, no sweat.. once i reached at the airport, the ticket girl told my fren that the flight has been delay to 11.pm. later we lingger around the airport until we bumped wif our collouges and there goes so called "selebrity". asked me where am i up to.. i totally have no problem to answer her question, but the big question is, why does she has to raised her voice. Hello!! i'm just stading beside you and i didn't see any point that she should raise up her eirky voice..ok that's one thing.. scene 1.

scene 2.. i guess she was so upsad bout the delay and she headed straight away to the counter to get some infos.. and you know what, once again she raised her voice at the ticket man (a pak cik type).."nanti kalalu ada sebarang perubahan, tolong call saya segera.. immediately". wow.. the really firm enough... emm just a few month in show bizz, you already acting like a diva JUST LIKE MATERIAL GIRL Modonna or mrs-Great-Butt JLo.. i only have one word for you..PATHETIC!!! huh!! excuse me girl have your parents taught about to be polite to the elders??!! my God.

i don't mind if she usually talk with that tone of voice in her daily life, but as far as i'm concern, she speaks softly while hosting programs. so why don't you maintain that tone when it comes to communicate with other people..
come on, being on a few tv shows and got yourself's photo printed in the newspaper,you have all the right to act so bi-acth.

Thursday, January 05, 2006

less than perfect

hii... new semester just begin 3 weeks ago... to be in a campus that has so much energy and full of tradition. is more than i could asked for.

nothing much on the early of semester. chit-chat bout thing we did during semester break, check out new gossips (girls will be girls..hehehe). just enrolled for new semester a week ago. as usual, i had to go through all the prosedure, get my last semester result slip, meet lectures, worrying bout my final year project,bla bla bla..kinda buzybut i'm so excited to go through my last valueable semester in campus.

but i guess something missing.... could't figure out what is that.. somethings that makes my new semester less perfect.. emmmm.. probably it could be the feeling being it the last semester of the three years course.. super senior, huh? anyway, i'll keep my finger crossed, hoping everything will be fine and smooth as i planned..wish me luck k!! Daaaa....