Friday, October 01, 2010

Perutusan Raja Sehari

Alhamdulillah, kad kahwin sudah tiba.. sebahagian bilangan kad telah selamat tiba sebelum raya... a day before balik raya to be exact... salah siapa.. salah diri sendiri sebab bertangguh2 utk decide design, nk lukis peta and pergi tempah kad..


nk size besar tp nk murah.. lepas nego.. dapat juga yg berkenan dgn pilihan hati dan selera poket.. mak sooka.. tips..we ordered the same pattern for both sides... and we ordered in LARGE quantity.. maka.. dapat kurang, 40 sen dari harga asal...

and last week, baki nya sudah ku terima.. tp ada yg reject, biasala tu .. dalam setandan pisang bukan nya semua baik2... huhuhu... kiasan lagi tu.. and the card vendor, will replace with new ones. bagus..

hari ni, i cuti, mama sudah berpesan, sila habiskan jahitan manik di baju nikah by tomorrow.. apa?? confirm x sempat.. cz i need at least 3 hari penuh utk siapkan.. huhuhuu

dan hari ni juga, ingin compile alamat2 yg telah diberikan.. 1st batch akan mula diposkan pada minggu depan dan selebihnya, akan dipos setelah alamat dikirimkan..


ok tips utk dikongsi bersama:
Tawar menawar... tidak dinafikan, tawar menawar amat penting. tidak semestinya dalam menguruskan persiapan perkahwinan.. tp AWAS!! dalam anda tawar menawar tu, sila rasional sikit.. kekadang ada 'penawar tegar' yg gegila mintak diskaun.. sila punya hati perut.. business ada la periuk nasi mereka.. jangan terlalu kejam mintak diskaun gegila.. mungkin korang akan dapat diskaun yg korang nk lepas berpuluh minit or berjam2 kamu nego.. tp mungkin org tu bagi, just to get rid of you..

satu lagi, utk barangan, uols boleh tawar menawar lebih sikit.. sbb korang mmg nampak barangan tu.physically.. tp part service.. yg intangible better uols berhati2.. korang nk service tip top.. tp bayar ciput.. x adil.. aku pernah pergi mana punya fotopages or blog (kepunya jurufoto).. dier quote "u pay monkey, you get monkey".. ngeee takut la mcm ni... ce bayangkan... ko mintak diskaun gegila pada MUA... mmg la dier diskaun make up ko masa make up session.. mahu?? ataupun, gambar yg diharapkan diambil dari sudut terbaik.. dah jadi mcm gambar asbol(asal boleh) je .. mahu.. oleh itu, tawar lah berpada2...

14 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

jgn lupa kad untuk i yehhh :)

Xora said...

kawan saya penah cite, dia minta diskaun separuh harga, MUA tu kata, takpe, boleh. i mekap kan muka you separuh aje ye. sebelah aje.. HAMEEEK KENA LAZER :p

hana yoriee said...

haha..selalu hana mintak diskaun tak menjadik poonnnn..kalau pun ada diskaun setakat sehengget dua aje..haku tak pandai tawar menawar ke? huhuhu..

xora, mekap separuh muka..kelakar lah!

farahfatihah said...

zaila, nak kad juga!!!

ElyaElmo said...

asbollahhhhhh~ macam nama org kan??ha3..(gile aku!!)

zailaaa nk kadd jugak, letak nama glemer di kad k!!ekekeke

thezaila said...

balkidz --> ok,akan ku layangkan kad ke kamoo.. letak JLL kt nama u, bleh?

xora --> x agak2 tau, mintak diskaun sampai separuh... horror ok, make up separuh..

hana yotie --> xpe sehengget dua tu, kumpul2 pun byk gak jimat nya..

farah fatihah --> minggu depan, sampai..

elya --> harus letak nama glamer blogger.. elya elmo.. voley?? ke mahu letak Kimora lee Simons..heheh

Bai said...

kat mana u tempah kad ni... cun! i suka!! murah lak tu... simple je..suka sangat2

syanaim said...

::nasya di jemput x?:P..::

aTy _faRed~ said...

waaa.......cantik nyer kad...!!! nak datang majLis ley tak u....i nak jugak...!! huhu...

sharifuddin N shakina said...

jgn lupe jemput kina juge ye..mule2 terkejut tgk 40sen..bce btul2 blik oo..kurangkan 40sen..hehe

amElyn said...

nak kad jugaaaaa! =D

Khumaera Ismail said...

kad cun~!!! nak jugak..

to kina :: jom2 kite pegi same2.. =)

Mia-Ina said...

cantiknya kad zaila..mia selalu msk baca sini senyap2x je...glamer nama zaila di kalangan b2b blogger nie..

selamat buat persiapan kawin zaila

thezaila said...

bai --> sy pergi ke kad kahwin klassic.. en hugo chose this..

syanaim --> jemput.. sila beri alamat.. =)

aty_fard --> beress...

SNS --> heheh. keraung 40 sen.. kalau 40sen.. saya sooka sampai terbang ke bulan... =)

amelyn --> beres.. tumggu posmen kt depan pintu minggu nih..

khumaera --> ok.. add please..

mia --> hi mia thanks for dropping by.. lets make some noise --=)