Friday, October 08, 2010

Percutian di Langkawi.. I need Help

Hi peeps yg budiman.. saya tahu anda semua sangat la berinformatif.. di sini saya ingin meminta pertolongan anda dalam pencarian informasi berkenaan dgn langkawi.. disebabkan bos kesayangan saya menahan2 cuti saya, saya ada 4 hari utk bercuti selepas kahwin, dan kami merancang mahu ke langkawi..

boleh x sarankan hotel mana yg best dan purse friendly dan ada aktiviti menarik, tempat yg best utk dilawati.. mmg la hanimun utk bermanja2 bersama suami.. tp 4 hari saya rasa, kami akan mati kebosanan di bilik hotel.. oleh itu para pembaca yg budiman, saya perlukan pertolongan anda..
=)

kalau ada nk sponsor percutian kami.. sila kan juga.. kami x marah.. muhaahaha

16 comments:

farysa said...

hotel plg best bg farysa hotel 4 season tp tak sure price per night skrg berapa
kalau dulu farysa amik bilik biasa dlm rm1000++ per night
btw,
dduk dlm tu pn dh ada mcm2
tak perlu keluar even for 2-3days
seriously sgt best
=))

Queen4ADay said...

pegila island hopping!!bebaloi2;)

Cik Belle said...

island hopping wajib pergi! murah pun murah! shopping pinggan mangkuk please! huhuhu. perfume pun murah. boleh beli jugak. hee

Zariza said...

hi..za + parent dulu mmg stay langkawi 13tahun..:)cuma skrg baru pindah Perlis

kalau nak apa2 info / booking hotel / island hoping / pusing2 langkawi / keta sewa pickup kat airport ..& sume2 la bleh kontek za...bagitau nak apa2 za minta tlg member kat sana..dia mmg buat keta sewa + menda2 kat atas tu..

Hotel besh : Awana Porto Malai ( rate rm180 - rm250++ )

Malibest Resort ( chalet ) syiok..tepi pantai chenang..kiranya tido malam dengar bunyi ombak ( rate rm150 - rm200 )

2 ni mmg best sesangat la..ehehhe

kalau nak info, leh email za : zariza@oum.edu.my

~Yun~ said...

hi..dulu yun pegi berjaya langkawi,4hari..mmg beshh!amik hunnymoon package bru 800++,ms tu ader promotion 40% discount,cbe cek website berjaya langkawi,dieorng salu buat promo utk hunnymoon..ader complimentary cakes,fruits n sparkling juice..xyh kua g mane2,dlm tu bes..privacy.. =)

thezaila said...

farysa --> 1k per nite.. huhuh.. totally waaayy out of our budget.. but anyway, thanks for sharing the info..mana tau kot2 ada org lain pun cari hotel gak..

Queen4ADay --> baiklah saya akan bloghopping.. eh silap.. island hopping.. =)

Cik Belle --> shoppping itu harus.. !!! bila dah jadi bini org, antara barang perlu di collect ialah pinggan mangkuk.. heheh.. thanks for d idea..

Zariza --> thanks a lloooot babe.. nnt i survey hotel yg u sebut kan tu ek.. org kata, kalau kita cakap loghat kedah, senang dapat diskaun ek.. huhu.. definitely gonna brush up my kedah... heheh

yun --> best betul awak.. dapat 40% off.. ok.. pergi ke laman web berjaya sekarang jugak.. thanks

Hana said...

Langkawi.. island hopping itu wajib :) yg kite tak test lagik naik kete kabel.. next time if pegi mesti nak naik.. dlu pegi ngan family so slain itu aktiviti membeli pinggan mangkuk, periuk belanga dan coklat.. hehe.. tapi serius murah la periuk vision smue.. hahaha

ryn said...

Zaila, nak blajar cakap kedah? Meh berguru ngai ai.. Try la naik keta kabel, best!!

Mia-Ina said...

zaila ..mia pun plan nak ke langkawi..tp mac thn depan kot..malibest resort will be ok...dekat pantai...selain dpt g jejalan melawat, jgn lupe island hoping ya...& lawati tempat2x bersejarah kat situ...

Mia-Ina said...

zaila..mai utara, singgah kenduri & rumah mai di perlis..hehe..dekat je nk ke langkawi dr rumah mia...kebetulan 1 negeri dgn kak zariza...ehehe

Zariza said...

ya ya betul2..mia + za 1 negeri...

Kalau nak p lngkawi time cuti sekolah kena habaq awai2...tambah2 kalau bln 12 ni...

thezaila said...

hana --> ok.. island hopping..(check). naik cable car (check). Shopping (check).. ok, ni semua kena buat kt sana.. thanks ya..

ryn--> mahu mahu.. tok guru, tolong tunjuk ajar ku sifu..bleh la menambah vocab kedah..

mia-ina --> ok, akan tgk2 kt malibest tu.. insya allah.. nk pergi sangat kt makam mahsuri tu.. insya allah, panjang umuq, cheq mai kenduri..

zariza --> cheq ada hantaq email.. kalau sudi, mintak tolong reply na..cheq n p bulan 11, belom cuti sekolah lagi kot.. mmg nk p ronda satu langkawi nnt.. =)

Reen Tart Nenas said...

zaila, dok awana porto m alai la... best kat situ... romantik :)

Moose said...

four season! matilah recommend hotel 1k per night kan. aku pun tak mampu. mampu tgk website je.

tak pun berjaya langkawi resort. dulu aku pernah email tanya pasal honeymoon package tapi tak ingat berapa semalam.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku setuju ngan moose. berjaya langkawi best! jgn lupa pegi island hopping ye zaila :)

Moose: dah dapat route mane nak jalan2 kat bali?

thezaila said...

reen --> sudah calling2 di situ.. tp penuh.. *nanges*

moose --> huhuh .. x dapek la moose utk satu malam 1k.. kopak mak nyah..
nnt i check it out kt berjaya

balkidz --> oo berjaya best ek.. moose pun cakap mcm tu.. nnt i gugel