Wednesday, October 06, 2010

Bloggers' Stickers

hi.. idea ni terlambat difikirkan, dan terlalu lambat utk aku execute.. but to others, bleh la guna pakai.. dari pengalaman lalu.. pernah aku attend a few events (from nuffnang and b2b wedding) yg ada kehadiran bloggers, yg mana, aku x brapa kenal.. kenal nama, x kenal muka.. sangat la susah..

nk plak kalau event dari nuff, yg mana kena dtg sorang x bleh bawak kawan.. lagi la mati kutu dibuat nya.. masa g wedding nahwal.. nasib dah bleh set awal2 ngn b2b lain.. so selamat... nasib konvoi dtg sesama.. tp kesian to those yg dtg lewat sikit, sbb x nampak bloggers lain and takut nk tegur..

oh, i ngn cik belle hari tu pun.. dah tersalah tegur org.. igt kan org tu si kecil berkata... so we tegur la.. pastu dier buat muka pelik yg annoying .. ok.. maaf.. kompem kami salah org.. lepas tu, the both of us, sumpah x nk tego dah.. muhahaha


and semalam, out of nowhere.. tgk gambar lama.. tetiba dapat idea ni.. sapa2 b2b ada budget lebih.. bleh la print out stickers.. masa nk pos kad tu, masuk kan sekali dalam sampul.. bloggers sume sila letak kan pada mana2 bahagian baju kamu, utk senang lihat.. contoh di bawah..ni masa launching astro beyond.. 100 bloggers are invited.. masa ni cuak ok... aku kena dtg sorang.. tercangak bangak masa tu.. lucky they have stickers.. so bila tgk nama, ooo.. itu ke si polan, si polan.. baru berani tego.. huhuh


ni plak masa mister potato contest.. and i was one of the finalist.. huduh betol.. dan then .. jumpa satu blogger ni, nama nya pun zaila.. mcm terjumpa kembar plak.. heheheh.. mmg pernah sembang kat alam maya.. tp bila jumpa.. x brapa cam muka.. nampak je nama, "kak zaila.. ni thezaila ni.. haiiiii!!!".. aa riuh ko...

ni just suggestion.. if i came across this idea earlier, i would definitely, send those sticker with the invitation.. aiiishhh... huhu.. ada sticker ni, rasa cam best je.. ala2 kominiti B2B.. curlasss...



11 comments:

ElyaElmo said...

wahhh!!ala ala VIP gituuu kannnnnnn~he3

cik senah said...

zaila..

good idea.. !! cik senah ada terpikiaq gak nak print out sticker utk my own wedding ( insyaallah next year )..

memandangkan cik seanh 9 beradik.. en. tunang pulak 10 beradik.. (kalau buat sticker..senang cikit kann..? - utk tetamu nak kenai tuan rumah dan family belah lelaki.. )

asainya nak buat batch.. tp, batch mahai.. jd, better buat sticker saja kann..?? ( jimat kos..! )

p/s : apa2 pun.. macih kerana berkongsi idea bernas ini nohhh.. :)

si kecil said...

hahahahahahaha!!! nmpk sangat korang rindu i kan..x saba2 menanti kehadiran ku ini..hahahaha..ilebiu!

PurPLe LaDy AiFA said...

-oh my.. dpt imagine cmne org tu buat muka pelik yang annoying tue.. hehe. lawak2.

-good idea gak tu zaila..! senang kan nak cam blogger2 yg x penah jumpe.. hehe

farahfatihah said...

wahahhaha rain kamu zaila g event2 tu..mesti ramai kawan =)

oo idea yg bagus..leh la tampal..so senang nak tau si polan ni sape, si polan tu sape ekekeke best2

mysarah said...

eh sape nk buat?? i sanggup pakai u! :D

Hana said...

huhu.. nice idea.. kalo button badge lagi cute tak.. hehe.. :)

hana yoriee said...

haha..pergi event gatsby yg mula2 terserempak tu tak bape nak cam muka kan zaila..

waaahh..byk betul event zaila pegi! hana je tak p lg mana2 event..hehe..

good idea jugak..sticker lebih value for money kot. kang wat mahal2 abes belanja kat situ plak..=)

si kecil said...

aku post nametag besar mcm budak pegi kem tu nak? hehehe..

thezaila said...

Elya --> harus.. semua guest VIP.. =)

Cik Senah --> tu la, kalau sticker, jimat kos sikit.. buat design yg va va vooom.. pastu, print.. aaaa org pun seronok...

si kecik --> kehadiranmu ku ternanti2.. tu yg semua org nampak mcm muka hang.. =)

farah fatihah --> xde la ramai kawan.. kenal sorang 2 jek..
i kalau terfikir idea ni.. mmg nak execute.. tp dapat idea di saat kecederaan..

mysarah --> i pun sanggup pakai.. =)

hana --> agree!! button badge mmg cute sangat.. tp mahai.. =(

hana yorie --> itu la.. masa gatsby tu, nuff x bagi sticker.. i mcm dah agak kt bilik persalinan tu, u... kalau x.. dari jauh, sepelaung zaila jerit.. "Hannnnnaaaaa!!!!" muhahha

si kecil --> si kecil, aku nk.. tp ko sila deco cantik2,letak bling bling. muhahahha

Cik Belle said...

hahaa. malu giller. macam nak sorok muka bawah meja terus!!!! pengajaran betul. jangan tegur sebarangan. hahaa