Tuesday, June 01, 2010

Bling Bling.. i got the ring

Amaran dari kerajaan theZ.A.I.L.A kingdom : gambar di bawah bukan la gambar cincin i noks.. not even closer pun.. saje je letak pics.. entry without picca.. borriinggg...

Kalau nk cakap pasal berlian ni, I guess most of u, reader, u guys have more knowledge that I do.. maka x perlu I elaborate panjang lebar..

Yes I got it from Pak Habib store since they having promotion at the moment.. ok la tu kan.. budget pun x besar.. molek benar lah timing nk beli tu kan.. bak kata cik senah.. u need to see the cash to choose the best..huhuhu.. good one there cik senah..

I beli yg cincin biasa2.. bukan certified diamond pun.. sungguh bagus jika dapat beli yg GIA certified itu kan.. kata SA tu.. kalau certified diamond tu, harga nya x jatuh.. ok.. betul la tu.. buat apa nk jual cincin kawin kan.. so I can’t be bother jika harga nya jatuh atau x jika nk jual balik… ok.. betul.. that is soo true.. mmg xkn nk jual cincin kawin..

Tp kan mana nk tau.. jika lepas 3 4 thn.. laki hangpa nk upgrade ke kan.. dari 0.5 carat.. nk diupgrade kan ke 1.0 carat.. aaa mcm mana..kan berbaloi2 tu…

Tp walau bagaimana pun.. pucuk pangkal nya.. berbalik pada budget kita.. if budget meriah.. apa salah nya beli bling2 yg meriah noks.. dun put pressure on ur fiancĂ©.. sian dier.. semalam I jokingly cakap.. ‘sayang.. If u sayang i.. u beli la x.xx carat…’ lepas cakap macam tu, rasa terpukul pada diri sindiri.. ya ampun .. apa aku ni.. kesian dier… mana la nk kecau duit bebanyak semata2 nk memenuhi statement x masuk akal ku.. mintak maaf cepat2… tp mmg saya suka apa yg saya dpt..




Oh ya.. kan I beli yg biasa punya cincin kan..biasanya,the colour adalah di kalangan G, H, I… aaa walaupun offer sampai 20 june.. better uols pergi sekarang.. semalam ada a few rings on the shelf… tp dalam banyak2 cincin tu… ada cincin yg mana, colour nya sedikit kekuningan.. dan ada yg cerah putih.. cepat2 saya mahukan yg itu… masa tgh teilik belek.. tetiba ada another couple tu.. mahu kan cincin itu.. ish.. nasib la the SA who attended us masa tu kata.. ‘sorry.. my customer dah pegang dah.. patutnya tadi u x letak balik kt ruangan ini..’ fuhh nasib la SA ni membantu.. kalau x, harus mencuka aku sepanjang hari.. ok.. according to the SA.. beli cincin mcm ni.. nasib2 jugak.. kalau awak awal, n bernasib baik.. dapat lah colour cerah2 sikit.. kalau lambat.. tinggal cincin yg warna nya sedikit kekuningan.. maka nya jika B2B di luar sana nk beli cincin kt habib.. p la usha skang… tp kalau nk beli yg GIA punya.. jgn risau.. sentiasa ada pilihan utk anda..

Info ni utk dikongsi bersama B2B yg nk beli cincin biasa2 mcm i… till then.. daaaaa

8 comments:

ElyaElmo said...

zaila..u beli cincin for batal air semayang yeh???

Q said...

wah..bestnyer dapat beli cincin kat pak habib..hihihi

harga tak penting, yang penting penghargaan dari bakal suami kepada bakal isterinya..hihiih

kay kamal said...

cincin serupa spt di atas kah? cantiknya!!

hana yoriee said...

owh zaila...cepatnye u serbu n beli kat pak habib..hehehe..hopefully sempatlah pegi ngan en tunang weekend ni..mgu ni je dia cuti..itu pun sebab adik dia nak kawen..huhu..zaila, harga camne? ok tak?? =)

Mawar misswateva said...

kalau cari cincin kt habib for sure rambang mata pny kan zaila.harus ku heret tunang ke pak habib weekend ni walau tatau lg bile mahu kawen..ngehh.=)

thezaila said...

elya --> cincin utk dipakaikan lepas akad nikah.. ada kah itu dinamakan cincin utk batalkan air semayang.. ?

Q --> alhamdulillah.. kan.. yg penting pemberian kan... saya pun sooka cincin itu..

kay kamal --> oh tidak...cincin saya yg biasa sahaja.. satu batu dah plain ring.. xde ukiran2.. mahupun batu tambahan..

hana yorie --> aaa harus cepat2.. rasa nya kali ni promotion... lebih banyak diskaun nya pada yg lepas2.. my POV la.. =)

Cik Mawar --> mmg rambang mata u.. on the first day promotion tu.. masa kebetulan terserempak.. dah masuk servey bersama en tunang.. lepas tu.. the nest day, pergi habib lain.. bawak mama plak.. to ask her opinion.. the third day baru g beli.. sungguh rambang mata..

cik senah said...

bestnyaaa dgr ampa semua nak yong en. tunang sekalian ke pak habib.. huhu.. cik senah tak dapat nak yong tunang p pak habib lagik.. coz.. tatau lagik bila tarikh kawennya.. nak yong awai2 satg.. rasa macam advance sgt beli cincin .. pdhal..tarikh punn tak tetap lagik.. lagi satu.. kalau beli awai.. nanti ada design baru ka.. hah! nyesal pulak.. heheh


apa2 pun tahniah pd cik zaila krn berjaya menemui cincin idaman kalbuu.. :)

thezaila said...

aaaa.. betul tu cik senah.. toksah la p beli awai2. pak habib tu selalu dok buat promotion... kang beli la.. takut esok ada design lagi baru plak..

tengkiu cik senah..