Monday, June 21, 2010

ini suara terakhir mama kamu...

Perbualan antara mama, mak lang dan aku.. kata mereka, sedih hati seorang ibu, jika anaknya mengingkari kata2 ibu bapa.. mama kata.. lepas bertarung nyawa utk melahirkan zuriat mereka, sampai hati mereka menyakiti hati.. katanya lagi.. nyawa pada ketika melahirkan zuriat itu ibarat di hujung rambut.. sakit nya tidak perlu dinyatakan lagi.. tp bagi yg x merasai, mungkin tidak memahami. Sama dgn aku, tau sakit... tp x dapat bayangkan..

Dan, tiba2 dapat idea ini. When i’m in the labor(betul ke ejaan nih) room, en hugo will standby with the handycam.. sila rakam.. x kisah la jika rambutku kusut masai umpama singa betina.. tidak kisah la jika, jetitan ku lari pic..

Esok kalau anakku degil.. ” rayyan rafael.. how could you say such thing to me.. after spending 9 hours in labor room.. and u are telling me, that is not your task. Ok see this…. yaa.. that’s me.. 31 August, right there.. push push.. and now, u tell me, do I deserve what u have just did..” aaa amik… seorang mak yg diva.. poyo siottt.. siap dah ada nama anak.. siap anak lahir masa merdeka.. sila abaikan..

But ya.. i wish someone could record the moment.. mana la tahu, jika itu adalah suara terakhir aku sebelum menghembus nafas terakhir.. itu adalah wajah ku yg terakhir dirakam. At least my daughter/son, get to hear the last voice of her/his late mother.

10 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

yes, me too! i want my husband to be with me in labor room with the handycam dekat tangan. wajib!

Xora said...

masa kakak ipar saya dulu, abg saya ikut kat labor room dgn handycam. tapi resultnya, bila tgk semula, semua gambar bergegar2 pasal tgn abg saya mengigil tgk darah banyak sgt. so abg yg kedua ni pulak, dah decide, masa dia temankan isteri dia nnt, dia nak pasang kaki handycam, letak kat tepi tu aje :P

The Bubur Caca Lover.... said...

cikgu dulu masa branak anak sulung punyalah excited. cari spital swasta sbb nak suruh hasben masuk dlm labour room. Videocam sume dah pasang kat tripod etc. Alih2 bila tiba masa baby nak kuar hasben cikgu disuruh keluar bilik oleh doc. Muka pucat nak pitam... Rupanya dia tak boleh tengok dan bau darah( byk plak tu!). Hahaha~ Buat rugi jer bayar memahal. ..
Yg no 2, mmg dia xleh masuk pon sbb cikgu ada kes-kena branak kat spital gomen yg tak hasben-friendly LOL

Xora said...
This comment has been removed by the author.
Xora said...
This comment has been removed by the author.
farahfatihah said...

hi babe..alamak xda pengalaman lagi heheeh nnti nk tnya bakal suami takut darah ke x hehe

thezaila said...

lady aifa --> mmg!! wahai en hubby sekalian (utk semua hubby ek.. bukan bermakna saya punya ramai suami.. hehhee), anda semua sanggup berada di bilik kelahiran x...

bubur caca lover --> aaaa.. saya kena check ngn future husband.. bleh tgk darah x nnt.. =) oo kt gomen x bleh masuk beramai2 ye...

farahfatihah --> mari kita tanya pada mereka =)

kay kamal said...

chup..do not tell me u bace blog stephanie liah~ lol itu budak adalah ank sedara senior i!~

n yep he's friggin cute.hope ur son will be as cute if not cuter

The Bubur Caca Lover.... said...

skrg byk dah spital gomen yg hasben friendly. UH jer tak... katanya tak cukup katil nak tempatkan hasben yg pitam Hohoho~

mysarah said...

idea yang bagus. rakam saat kita bertarung nyawa lahirkan anak kan. itu akan jadi memori =))