Monday, June 07, 2010

Door Gift yg lain dari yg lain..

Semalam, mama ngn abah p attend weddings.. serioua banyak giler dalam 5 rmh kot.. dalam byk2 door gift yg mereka dapat (apa ke skema ayat aku nih), ada satu yg benar2 menarik perhatian ku ini.. serious unik.. aku teruja..


ini door gift bag nya.... tp apakah di dalam...



ada telur pindang u... jarang juga nk jumpa telur pindang ni kot.. kalau org yg tepung tawar je dapat.. door gift utk hadirin telur rebus biasa tu je.. unik jugak la kan.. tp ada lagi satu benda yg ada kt dalam door gift ni.. serious, ni first time tgk.. cuba teka..?



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tara.. nampak x... ok kalau x brapa nampak.. meh fokus kan skit..




taraaaaaaa.. kicap tamin uols.. aku makan kicap jenama ni since kecik lg.. x pernah tukar.. except kalau terasa nk makan kicap manis, i'll switch to cap kipas udang.. cap cap cap.. cap kipas udang. lepas makan kita berkipas...*come. sing along*.. hehhehe

sungguh unik.. dulu aku suka sangat makan telur rebus dgn kicap.. siapa suka mkn mcm ni.. sila angkat tangan.. kicap pun bukan murah uols...

aku kalau makan, gulai and kari especially, kalau xde kicap mmg xsah.. so ini sangat bagoss.. kicap dalam botol mini...

sapa yg nk pergi camping, n mmg kaki kicap, bawak botol ni sangat bagus.. kecil dan ringan.. :)

17 comments:

kay kamal said...

tak terpkir lgsg..sungguh unik and berguna la

thezaila said...

kan kay... kekadang org letak kerepek segala.. tp bila bukak lemau.. ni mmg tahan la.. =)

ElyaElmo said...

elya pun suke kicap tamin!!!mini kicap ni klo buat as a doorgift ok...mmg bergune..dah laa comeyyy plak tu...ktne jual yeh?

PurPLe LaDy AiFA said...

oh my god! sgt best bg kicap. mmg x pernah terfikir kan? hehe. doorgift ni akan buat tetamu tersenyum. =)

minggu neh byk mkn telur rebus sbb byk kenduri.. ntah nape tp telur kenduri mmg sedap!

Cik Belle said...

kite pon suke makan telur rebus dengan kicap. kari pon same, mesti nak kene gaul dengan kicap. haha.

@ty_farEd said...

ooww...kicap...memang unik..maner derang ley tepikir nak bagi kicap ni kan..dah kompem2 ramai orang gune kicap..sungguh praktikal..!! :)

thezaila said...

elya --> yess kicap tamin forever.. heheh.. tp kicap manis i cari kicap kipas udang..

Lady Aifa --> mmg x pernah terfikir.. my mom pun suka the idea of giving boiled egg masa kenduri.. xde telur, x meriah kata nya..

cik belle --> sama.. kari dgn kicap.. gulai dgn kicap.. segala nya dgn kicap.. tp masak singgang ke.. masak air2 x makan ngn kicap.. yg lain ..kicap kicap kicap.. mungkin sebb itu saya gelap.. heheh

@ty_fared --> mmg unik.. kompem org mmg akan makan kicap tu.. plus, ia nya tidak basi, takkan masuk angin.. praktikal..

mahira oya said...

erm..pnah gak dgr door gift camnih..
ade bawak balik botol kicap,sos cili..
ikut nenasib la dpt botol ape..hehe

thezaila said...

oya.. ye ke.. ooo ni first time punya pengalaman nih..

Atiqah Adnan said...

wah uniknye!!
saya sukee kicap.. hehe

ZARA said...

totally different... suka!!! telur ada... kicap ada... masak nasi pastu makan.... yummy...

♥LAYLA RAHMAN ♥ said...

kicap2!! i loike.... setiap kali makan mg mahu kicap manis!! nyummy.eh unik gler la doorgift dorang ni. botol kicap tu cam cute jer =)

thezaila said...

atiqah adnan --> unik kan...


Zara --> agreed, totally different

layla --> i rasa.. mmg ramai suka kicap.. kalau tgk botol dier secara live.. lagi comel..

y i en j r said...

lulu, best gile idea dia letak kicap... i love kicap!!!

mE & mY LifE said...

setuju!setuju!memang unik idea die.da bg telor rebus so bgla kicapkan..bleh mkn ngan telor tu..hehehe...

ryn said...

hahha...
tingat dulu masa adik pegi kenduri kawen kawan dia kat johor
dapat kicap tamin ni la
dgr2 dia tu sedara tokey kicap nih
[terkomen kat sini la pulak, u tak marah kan dear?]

thezaila said...

yien --> kicap adalah kegemaran semua rasanya.. rata2 pun org kata suka kicap..

me & my life --> brilliant kan..?

ryn --> agak nya.. tuan rmh ni pun... sedara mara kawin adik ukot.. bleh je komen kt sini =)