Wednesday, June 23, 2010

Pesona Pengantin - Edisi Khas Ulang Tahun ke-9

Makalah Pesona Pengantin baru dah keluar.. tp kali ni Edisi Khas, sempena ulang tahun ke-9.. extra tebal, extra stuff dan extra Ringgit Malaysia. Utk keluaran edisi khas ini, harga nya rm15.90. Dapatkan di toko buku berhampiran.


Kali ni, cover girl nya Acha.. ala budak yg berlakon cite My Heart tu.. =) suwiittt giler dier nih.. comel plak tu..


untuk cover girl kali ini, Pesona Pengantin memadankan model dengan rekaan Jovian.. Tgk, meletop x baju dier.. mak sooka... rasa mcm nk nangis tgk baju nih..


kalau beli majalah PP ni, aku paling suka part busana.. bab2 yg lain2 x heran sangat.. gambar kt atas ni.. dari nana bridal.. been to nana's bridal boutique.. mmg friendly layanan nya.. rate baju kt situ, starts from rm1.2 k... if u guys sewa 2 pasang.. lebih murah harga nya.. hari tu, dier quot aku rm800 utk second baju.. now ada design baru.. tp baju di nana's bridal.. mmg cantik!



calling for brides dari Pahang.. yg kt atas ni adalah dari D'Nora collection.. guess u all dah familiar ngn D'Nora Collection.. masa awal tahun ni.. aku ada call D'Nora collection, nk tanya rate dier start dari brapa.. itu jam, katanya starting rm700 (kalau x silap).. manakala, utk pelamin dewan (called her last month), starting rm11k.. katanya..x tau la harga tu termasuk utk hall deco, meja kawin bagai.. dgr 11k, terus x tanya banyak.. waaaayyyyyyyyyy out of our budget utk temerloh reception..



dalam banyak2 baju.. this one caught my attention the most.. its PINK.. pink yg aku sooka.. lepas tu sarat ngn perincian double sooka...called the boutique right away..(semangat x semangat la aku kan).. kata nya baju ni dalam rm1.5k.. cisss.. kalau la aku x buat baju lagi... harus ku turun ke pontian.. sewa baju ini.. ngee.. ni dari butik di pontian. Adli affandi namanya. bleh cari di facebook ye.. search adlibridal..




to those yg masih mencari MUA.. tp xtau contact no.. kali ni dier ada senaraikan 20 MUA terkemuka.. berserta tips dari setiap MUA dan juga nombor utk dihubungi..
ok.. as conclusion.. x sia2 beli majalah Pesona Pengantin Bulan Julai.. jgn lupa dapat kan di toko buku berdekatan.. =)










26 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

thanks for the sharing zaila.. i skrg tgh menghitung hari smpai tak terbeli dh magazine pengantin. skrg harus beli neh sbb ada pasal butik kat pontian tue. huhu. nak kawen lagi skali bulan 9 plak nnti. =D

mysarah said...

baru jer survey dekat kedai 2 hari lepas tapi katanya mag Pengantin bulan July belum keluar. and now u dah beli. jeles! :D

anyway thanx for the info =)

thezaila said...

Lady Aifa --> xpe pun.. takut2 ada yg berkenan selepas dah book semuanya.. tp isi kandungan nya menariks.. terutama sekali part baju2 kawin.. sooka..

mysarah --> actually i've asked a few book store 2 3 hari lepas.. tp kt kedai mamak sebelah pertama kompleks gak ada.. agak nya kedai mamak yg selalu dapat dulu kot.. last month, i bought PP lebih kura dalam 19th 0r 20th.. cepat2 , pergi beli.. kang habis :P

Xora said...

HAPA SAMPAI 11K utk deko dewan! Tu nak letak air pancut ke? ukiran ais? giler mahal cam tu.. :(

ctsafa@mel said...

dan jgn lupe tatap muke kite kat dlm tuh erk.. model gebuss.. hehe

hana yoriee said...

pinjam zaila punye je lah kalau dah habes..agagaga..

Diebalychouzz said...

wah.. besnye..ni yang tak sabar nak g kedai buku cri mgzine.ni..
sejak2 nk kawin ni, mgzine ni la y wajib di cari setiap bulan.. hehehe

si kecil said...

hahaha..thanks for the info! petang ni jugak p carik! harus pantas..mcm menarek je..

thezaila said...

xora --> betul nyah.. masa i call hari tu, tanya quotation pelamin, dier kata 11k.. terkedu ok... dekat kuantan plak tu.. lain la kalau i mintak qout dari vendor yg office nya di golden triangle KL.. kan.. in fact.. kalau amik catering dari dMawar, ukiran ais bentuk swan tu, dier bagi free je.. (i mean comes in the package.. =d)

ctsafa@mel --> ye safa.. saya nampak kamoo.. =)

hana yorie --> bleh hana.. xde hal.. mehla dtg rmh.. =) mag ni mcm hot selling cake.. sbb kt kedai i beli semalam tu pun, tinggal 3 copies je..

Diebalychouzz --> best babe.. i pun .. for the past a year dok tertunggu2 mag nih.. =)

thezaila said...

si kecil --> no sweat.. harus.. dapatkan di toko buku berhampiran.. (macam iklan pulak kaedah nya)

@ty_farEd said...

ooww my... i beru terpikir buLan ni tak nak beli majalah pengantin lagi..sebab dah terlampau banyak since 2007 i kumpul..gedix giLer kan..hahah..tapi..bile bace n3 u ni i tetiber tak sabar nak balik n singgah bookstore umah i nak dapatkan majalah nie..!!~ngeee

aDieyZa said...

mcm nak beli even majlis kahwin dh dekat.. boleh x gitu?? hehehehe..

farahfatihah said...

wahhh nak kena beli ni!!

Diebalychouzz said...

ha?! macam pisang goreng? ni y buat i takut.. sigh.. hrp2 la ad lagi di bookstore dekat kawasan i...
menangis tak berlagu nt kalau xdpt.. ahahahaha

Queen4ADay said...

oh...neve bought this mag.haha...now, feeling nk beli pule;) u shud ask for comission nih zaila;p

Nurul Huda Jumri said...

waa..kena pegi beli gaks nih..itu hari pegi kedai, tgk lum ade yg baru lagik..still edisi kad kawen tu..hari ni kne pegi beli la..thx zaila for sharing the content..

thezaila said...

@ty_fared --> woww kumpul since 2007 tu.. mesti dah berbukit dah.. berbaloi2 dapat kn bulan ni punya.. esok bila dah lepas kawin, recycel ek mag yg lama tu =) selamat kan bumi kita

adieyza --> nk beli, boleh.. tp kena kuat kan iman.. sbb takut nnt rasa mcm stuff dalam ni lebih menariks dari apa yg dah dipilih terdahulu.. bahaya..

farahratiha --> harus nokss..
!! =)

Diebalychouzz --> kalau beli hari ni.. mesti ada lagi.. cepat yang

Queen4DDay --> Pesona Pengantin is one of my reference... =) how i wish bleh dapat commission.. heheh..

Nurul Huda --> sila sila huda.. cepat cari.. nnt habis.. selalu nya edisi bumper ramai yg nk beli.. no sweat dear.. perkara baik harus dikangsi bersama..

jihan musfirah musa said...

saya pon dh beli dh...best sgt kandungan dlm tu....lg2 part baju wedding dier...cantiksss..sgt3!!!!..;)

kay kamal said...

wah~ tq!! mesti zassss skarang gak!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

dah jadi bride pun nak beli jugakkkkk..harusss!!

amElyn said...

hi sis!!
baru jumpa this blog!
mentang2 da nak kawen, baru dok sebok carik info n baca blog b2b...
hehee.
thanks for the info!
dulu semangat beli, skang da tak beli da..
so, haruslah dptkan next month punya issue!
btw, our date mcm dekat2 lah!!
tp sis mcm dah byk buat preparation!
wahhhh.cuakkk!! sebab lin kain pon blom beli lg.
*punya lah relek*

~ thalhazlin ~ said...

the orange dress. so meletop! peh. pak kal saya bertudung. kalau enggak, memang mahu pakai baju camtu. hee

thezaila said...

Jihan -- best kan.. tu pa.. part baju bajan tu, mmg meletop

kay kamal --> harus zaaa secepat mungkin..

balkidz --> dah kawin pun beli jugak?? ni plan utk buat makan2 masa 1st enibeseri ke..ngeh ngeh ngeh

amelyn --> hi babe.. welcome to d community..(eh ada community kah??)hehhe.. i pun dapat banyak info melalui b2b lain.. mereka mmg marbelesss...

thalhazil --> kaann. sungguh meruntun jiwa itu baju oren....

amElyn said...

thanks! mmg nak join the community!!
*konon ada*
nanti boleh share eh!
sharing is caring! hehee~

Reen Tart Nenas said...

kuantan kan limited. so die bantai letak harga mahal giller. zaila, if mau contact no or a few sugesstion for ur recept kat temerloh, let me know keh. me, org temerloh :)

thezaila said...

amelyn -->hahah tu la.. i just made up on the community thinggy

reen --> u kt temerloh ek.. nnt i email u.. thanks babe.. my other half,mmg x reti nk cari... but temerloh agak jauh utk saya ke sana seorang diri since my fiance x free on weekends :(