Wednesday, June 16, 2010

Kalau seorang yg vain.. door gift perlu vain (ke)...

tajuk entry agak kurap sedikit di situ.. sekarang i'm in the midst to find out what my door gift would be.. since homemade choc dari my-chocolicious harus dibatalkan kerana ibu pengantin tidak mahu anak nya terkocoh2 membuat chocolate.. kata nya nnt x berseri pengantin.. bagus nya.. i never think of that.. semua pun nk buat sendiri..

last resort mungkin bahulu la kot.. senang cite.. xde masa nk pack2 kerepek, pack tit bits segala.. bahulu satu kotak.. usul ini telah di bawa ke abah's consideration.. harap2 lepas la..

ok.. sebelum prepare nk kawin.. selalu berangan nk buat something yg customize as the door gift.. V.A.I.N!!! giler vain.. nk buat cust paper bag... mcm x best.. kang org pijak2 nya paper bag tu.. tp standard la kan.. sedangakan surat khabar yg ada gambar situ nurhaliza pun kita buat alas siang ikan.. ini kan pula wajah2 i yg kureng itu..

ok.. paper bag x jadi.. tp i mmg nk something yg org bleh simpan.. dan bleh tahu siapa yg bagi.. kang kalau bagi pasu.. org dapat letak dalam lemari.. pastu over the years.. dah lupa, siapa yg bagi... nk bagi apa ek


till i came across this one thing.. Fridge magnet!!! aaa so far, i mmg x pernah nk jumpa lagi org fridge magnet...tgk kt bawah ni.. menariks kan.. yg gambar kt atas tu , ialah plat kete.. org cina selalu buat mcm ni.. gambar kt bawah tu.. magnet..


source : jmplate

nnt bleh la letak gambar kami berdua (verangan)... pre wed ke.. gambar tunang hari tu ke.. confirm org x buang kan.. mesti letak kt fridge.. dan xkn lupa.. sah sah muka i ada kt situ.. asal buka peti ais.. musti nampak i n hubby (gedik giler paggil hubby.. tumitkan diri sendiri).. seriuosly.. giler Ultimate punya VAIN!!!!

haha.. tapi melihat kan kepada senarai tetamu yg tidak berpenghujung.. mungkin akan ku pk kan 100000 kali dan akhir nya keputusan berpihak kepada 'tidak-akan-buat'.. kot......

tp kalau ku punya uwang berjuta.. mahu ku order saja ini barang..

8 comments:

kay kamal said...

idea bagus..as vain i would wanna b meself! hehe..

but again..duit oh duit~ 9same case la kite)

thezaila said...

hi kay.. best kan.. mmg dambaan pilu betul itu fridge magnet .. sangat lain dari yg lain.. but to order 2000++ pcs.. bukan dier la.. lepas kawin nk guna duit jugak...

hana yoriee said...

memula mmg terpikir nak bg inedible things as doorgift..tapi last2 bagi edible doorgift jugak..hehe

farahfatihah said...

xpe dear,bleh cari yg lain kan..kehidupan lepas kawen itu lebih penting =)

Nora a.k.a Aira said...

waah comel la itu magnet hehe so cute buat i teringat magnet dekat duriankahwin.com :))

but its true..money cost everything :))

thezaila said...

hana yorie --> bagi makanan.. ok gak.. mmg x nampak tanda kenangan.. tp jadi darah daging u.. lagi besar manfaat.. hehehe.. i bagi bahulu kot..

farafatihah --> that's true babe.. couldn't agree more..

Nora --> haah.. comel.. masa first time tgk.. terus jatuh chenta.. tp ongkos nya je x comel..ish ish ish

NiNa said...

hehe..same la kite zaila..i pon hari tu mmg nak sgt jadikan fridge magnet ni as a door gift, sbb jarang2 org buat kan..tp ble survey2, ongkosh nye didarabkan jumlah tetamu yg tk brpenghujung tu...ouch! big NO NO NO..haha..tk mampu dik non..

http://nurulhudajumri.blogspot.com/

thezaila said...

hi nina.. kan.. sangaat la lain dari yg lain.. plus.. org confirm akan igt kt kita kalau megnet tu dilettakn di fridge.. vain vain vain.. tp pocket ku tidah se-vain impian ku.. hahhaha