Wednesday, March 31, 2010

This is the reason why i didn't blog much last week..

Hello people.. yea.. i know i haven't blog much for the past 2 weeks.. selain dari xde pape progress on my wedding preparation.. plus, i mmg xde pape utk diceritakan, dikomenkan, diomong kan.. maka, saya telah berdiam diri.. silence is golden.. ececece... cewah..
Actually i was kinda bz fulfill chocolate orders for Hugo's frenz.. tetiap malam, lepas keje, dok membuat coklat ini semua.. cari duit lebih.. since ada benda yg saya nk, maka perlulah berusaha lebih sikit.
oreo chocolate. actually i did similar pattern during the engagement day hari tu.. kawan Hugo ordered 30 pieces.. gambar bunga2an.. ni coklat.. and kat dalam dier.. ada biskut oreo.. kira bila makan tu, mcam makan coklat nestle cookie n cream la kaedah nya..


close up sikit... last time, i only have 2 colours je.. nk cepat kan.. kali ni.. since i have plenty of time.. i experiment with all sorts of colours.. and my customer likes it a lot.. lega...

cenggini la cara saya nk cari duit lebih.. buat nk masuk tabung ayam saya.. buleh la sikit2 kan.. lepas la nk bayar bill2 ...


ok.. utk design lain.. kita ada lolichoc.. bukan lolipop.. tp lolichoc.. lebih kurang sama mcm lolipop.. tp instead buat candy, i guna chocolate ...



ni close up view nya.. nk buat ni agak remeh sikit.. tp dah minat punya pasal.. xde hal.. jalan jek..
yg ini pun kawan office hugo punya jugak.. en Hugo merangkap my marketing n sales executive la.. i tukang sengkang mata berjaga malam buat coklat.. thanks en Hugo.. sayang u..



pada sesiapa yg x suka nk fancy, ni ada paraline punya cekelat.. sedap gak nih.. cewah.. puji diri sendiri la plak.. sesuai la nk buat hadiah utk kengkawan, bos (kena bodek boss gak kan..hehe), buah hati pengarang jantung.. dan sape2 je la.. janji ikhlas.. =)


yang ni i buat sebiji2.. yg x packing lagi.. leleh i liur tgk warna nya.. =)


jika ada sesiapa yg berminat nk order utk sebarang majlis.. bday.. engagement, wedding, cukur jambul, hari raya.. apa2 aje la.. bleh la calling molling saya.. =)

10 comments:

Hana said...

beshnye leh wat sniri... :) tringin nak blaja..

ElyaElmo said...

ooowhh...kasi laa quotation dear...:D

thezaila said...

hana -> best.. bleh buat utk diri sendiri.. plus kalau nk buat utk side income pun bleh.. mak mentua pun impresss.. heheh

elyelmo -> will send the quotation via email..

oli said...

tak nak buka kelas ke?

thezaila said...

oli --> x berapa mahir lagi utk buat kelas.. =(

ElyaElmo said...

ok2...dah replyyyy :D
thanks

PurPLe LaDy said...

zaila,
leh email harga for each items?
and doorgift 99 nama allah skali ek. mcm menarik.

btw, i'll link you ek. love to read the b2b blog neh. eheh

PurPLe LaDy said...

oh my mail,
miftahulaifa@gmail.com

Siti said...

cantik :-) creative sungguh

thezaila said...

Purple lady -- i dh email kn door gift 99 namaAllah.. =)

siti --> thank siti.. your cakes looks yummy..