Friday, March 26, 2010

Door Gift - 99 Nama Allah - Updated


Note : Sorry, we are no longer selling this item. :(

Since i've received quite a number of email asking on the size of this book... here you go pal.. kira besar sikit dari my palm..
I think i've found my door gift for nikah.. and i love it sooo much.. sebenarnya jumpa buku kecik come lote ni pun secara x sengaja.. bila sekali tgk terus jatuh chenta.. kira nya chenta pandang pertama la.. dari mata turun ke hati.. katanya..



buku ni kecik ada saiz nya.. kecik sikit dari tangan aku.. ringan dan sangat mudah utk dibawa ke mana2... maka jika dalam bas, LRT.. semasa menunggu org.. bleh la refer nk baca apa yg patut.. oh ya.. it comes in black, dark brown and pink.. yes.. its PINK y'alll.. hehhe.. sorry terlebih sudah.. it's light pink.. gambar kt atas ni adalah pink n dark brown..


aiseymen.. gambar ni terbalik la plak.. dah betul kan sesiap dah tadi.. setiap dari 99 nama Allah tu mempunyai makna yg baik.. dan sangat la bagus jika kita menglafaz dalam rutin sehari2an.. dalam buku comel ini.. ada penerangan yg diberikan..

frankly speaking, aku sangat risau jika tidak dikurniakan cahaya mata.. dan ada perkara yg boleh diamalkan sbg salah satu dari usaha.. amalkan menyebut 'Ya Mussawir (Maha Pencipta) seperti yg disarankan dalam buku comel ini.. insya allah, dengan izin-Nya, anda akan dikurniakan zuriat..
lagi satu contoh.. Amalkan menyebut 'Ya Qaabidh' (Maha Penggenggam) sebanyak 100kali sehari, insya allah akan terlepas dari sebarang ancaman..

setiap dari 99 nama Allah ada khasiat nya.. sangat elok dijadikan amalan sehari2an.. sebab ianya comel bleh je masuk dalam handbag.. and i guess it will benefit to everyone.. kalau bagi buku agama yg tebal2, mmg jadi perhiasan di rak2...







Please ignore my unpolish nails ..


oh bukan itu sahaja.. di akhir buku ini, ada disertakan doa2/zikir harian... rasanya sesuai sesangat utk dibuat buah tangan masa nikah nnt.. nk bg masa khatam quran pun bole, cukur jambul, aqiqah dan byk lagi. pendek kata, kalau rasa nk bagi.. bebila pun voley.. xde hal.. janji hati ikhlas... =)

masih berkira2 nk ambil warna pink atau hitam.. hitam mutu keunggulan... hehhe.. sempat lagi tu..

49 comments:

BuNGaKRiSTaL said...

awak.. kalo x keberatan nk tau vendor ngan harga nyer plz...

thezaila said...

hi bunga kristal, u can email me at ninazaila11@yahoo.com

=)

ElyaElmo said...

thezaila. kat mana beli tu..die sebesar ape yeh??klo bg untuk doorgift tunang sesuai tak yeh??
awk ambik pink la :D

thezaila said...

elmo.. nnt i post kan gambar utk perbandingan saiz.. nk buat hadiah utk tunang pun sesuai.. tula.. hajat di hati mcm nk amik pink.. =)

faradiba said...

email me jugakk..maybe can consider bg doorgift masa nikah kan?

faradiba.ma@gmail.com

thanks.....muahmuah

thezaila said...

faradiba --> sure.. will email you by petang karang..

BeaN MorENo said...

cam best je...

azira.arif said...

my mail zira_ts@yahoo.com

pham pham je la ek ~~wink

wAwwA AwwA said...

pres zaila, emel i jugak please...

ElyaElmo said...

the zaila...email kiter gak yeh..elyaelmo@gmail.com

thezaila said...

azira , wawa, elmo, i dah email kt u guys.. =)

r n i + said...

zaila..email me pliss =)

diryana.asri@gmail.com

Sha Pattinson said...

brapa yea yassin tu ??? my email zanifrays@gmail.com tq

nurul said...

saya berminat la dengan 99 nama allah tue..
kat mana nak oder n bpa harganya..
leh emailkan kat saya x..
nurul_hr@um.edu.my thanks

aini said...

salam....bleh tak emailkan quotation ni kat sy??

ni email nurulainimh@yahoo.com

thanks...

liyana said...

hi. can u email me the vendor and price range pls. thanks in advance!
liyanaka310@yahoo.com

sarahsayangjiman said...

hi dear,
bleh emailkan i the vendor tak?
my email:
lyser_sarah@yahoo.com

thank you sooo much!

Anonymous said...

emm..saya pun nak kawin bulan 10 ni..
tgh mencari gak doorgift tuk nikah..
yang ni mcm sesuai je..
boleh email x nama vendor tu n brpa harganye..
thanks
humanbeing_1221@yahoo.com

Diyana said...

i try email u tak leh but i need to know kat mana nak tempag i pernah dapat brosur souvenirs ni masa pameran pegantin tapi dah hilang lah...

Diyana said...

plz email me at lady_diyana10@yahoo.com or farahdiyanarohizan@gmail.com.

/Joyful Juju said...

hye..i nak harga buku ni utk 30 naskah. email me at joy.jayy@gmail.com thanks! :)

LyaNa HaNiff said...

email i jugak pls =) thanks

lyanahaniff@gmail.com

HeartsOnFire said...

hai,boleh emailkan i price n vendornye skali?thanx..

qhiha_abas@yahoo.com

-cHenta- said...

i dah email =)

shiomi said...

hi..plez emel me too~~

mira_yamie@yahoo.com

shiomi said...

hi..plez emel me too~~

mira_yamie@yahoo.com

shiomi said...

hi..plez emel me too~~

mira_yamie@yahoo.com

-cHenta- said...

email me too =)
pinky_baby87@yahoo.com

@tein said...

Salam dear..bleh email ngan sy juga??
mah_atein@yahoo.com

mira said...

hi Zaila,

appreciate if u cud email me the quotation at myra_pet@yahoo.com

thanks

oli3zi said...

salam dan hai.

boleh emelkan sye quotation utk 500pcs x?

ezieza@gmail.com

thanks

Hafisza said...

salam...tlg emelkan sy price & vendor...

tqvm

Mizz Eighty80 said...

salam... cantik sangat..
blh emailkan harga x? ily_yana2911@yahoo.com
thanks yer..

aiena said...

slm....pnt cr buku nie....huhuhu
blh email kn hrge n ktne na cr x?
miszheliosaz@yahoo.com or miszheliosaz@gmail.com...thnx....

Ayu said...

hye2..can u give me the quotation n vendor too. im interested to know it. feel free ya to email me at niq_uk88@yahoo.com
thanks in advance! :-)

najiah said...

salam..email me too:-) pleaseeeeee

najiah@kptm.edu.my

Anonymous said...

salam,

tolong emailkan saya quotation utk 800pcs.thanks :)

masherazali@gmail.com

Anonymous said...

awak, boleh emailkn sy mana vendor awak beli ni n w price? saya nk beli 100pc. email to applebutter33@hotmail.com.

tq

Anonymous said...

salam...boleh emelkan sye quotation utk 300pcs x?ASAP
email me yunie_suhaina@yahoo.com

Anonymous said...

Salam,

boleh emailkan kt sy vendor @ price utk buku ni??

ad_ryana@yahoo.com


Thanks
Farah

Anonymous said...

tolong email kat saye jugak ley??
tq..

liana


emyliana.ramlan@fpsoventures.com

amy fahmi said...

hi,
boleh tolong email sy jua tak?
details n quotation.
thanks

amyfahmi23@gmail.com

Anonymous said...

salam..leh e-mail jga ka?
detail n quatation..
tq..
nz_eaya86@yahoo.com

Anonymous said...

mail me ...

fabregassha@yahoo.com

Anonymous said...

Salam..Boleh emailkan sy quotation n vendor?
nurul_ain@msu.edu.my
Tq ye.

Anonymous said...

salam..plis email me da quo n details...thanks dear
mimie_ivyz@yahoo.com

sheen~~ said...

beli kat mana ni?nk tau blh?bp rm per pcs?

Anonymous said...

mail me too.. really wany it..
mail me asap..
misznasfz@yahoo.com
tq ;)

~Norba'idah~ said...

Saya berminat..boleh amik tempahan utk 50pcs tak? Email saya di qalesyasayang@gmail.com