Wednesday, March 10, 2010

Majlis Perkahwinan tanpa Ibu di sisi

salam to b2b... hari bahgia, kalau boleh, mahu semua ahli keluarga ada bersama. tak terbayang jika pada hari bahagia itu, org yg paling disayangi berada di sisi - ibu kita.. memang sedih.. itu yg dirasai

takziah buat keluarga awrah cik Yan..

Beliau telah pergi menyahut seruan illahi pada awal pagi semalam. masih segar dalam ingatan ku.. dua minggu lalu, semasa kenduri di blok aku, masa tu kami sama2 basuh pinggan.. sembang2.. dan baru hari ahad lepas, beliau pun turut serta semasa kenduri kawin one of our neighbour..

tiba semalam, seawal 3 pagi, dapat berita yg cik yan telah kembali pada Penciptanya.. sebaik menerima berita ni, aku jadi terkejut, sbb cik Yan tidak lah sakit sehingga terlantar baring.. beliau cuma mengadu lenguh2, kebas2 badan.. maka berita pemergiannya amat mengejutkan.

lantas aku teringatkan anak beliau yg bakal melansungkan perkahwinan pada bulan october nnt.. ya allah, berat nya dugaan nya.. ini merupakan menantu pertama arwah..

aku x dapat membanyangkan jika aku berada di tempat anak nya.. pilu sungguh.. hari bahagia sepatutnya dikongsi bersama ayah dan ibu, namun, ibu telah pergi menyahut panggilan illahi..
semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang beriman..

sunggh la.. mati itu pasti, hidup itu Insya Allah..

4 comments:

syanaim said...

::kadang2 kita x duga apa yg akn terjadi dear..mcm nasya..sambut hari bahgia tanpa ayah di sisi..hurmm::

thezaila said...

hi syanaim.. sorry to hear that..
i'm sure your late dad, we'll be very happy for you..

faRa_diLa said...

hmm betul2...mcm saya....dah 3 tahun tanpa ibu....agak susah la bila memikirkan soal kawen ni....yg pastinya bila masih cukup mak ayah....perkahwinan seseorang tu lagi best n bahagia..

thezaila said...

very true fada dila =)