Monday, March 15, 2010

Pabila anda terdesak..

pabila anda terdesak.. banyak je perkara yg x masuk dek akal akan dilakukan.. sangat banyak contoh.. ok, kita mungkin boleh kata, "ya allah, banyak je keje lain yg boleh dibuat, kenapa kerja tu jugak yg awak pilih..'

ok, aku tidak menyebelahi memana pihak, cuma nk berkongsi sahaja... jika ada pendapat kita tidak sama, its ok.. this is just my P.O.V

di kala terdesak, adakah fikiran waras masih berfungsi dgn baik.. jika ye, masakan seorang lawyer membuat perhitungan utk meminjam dari ah long utk melangsaikan hutang piutang.. sedangkan satu malaya sudah sedia maklum bagaimana modus operandi ah long itu..

any logical answer on that.. kindly share.

last week sangatlah tergempak bila anak seorang aktress ditangkap di sebuah rmh, yg mana tempat itu juga, dijadikan makmal memproses dadah..!!! probably semua pun dah tahu siapa..
ramai gak yg melemparkan komen2 negatif.. to me, yes! dier mmg salah.. !! eh silap, kalau dier didapati bersalah, betul dier salah.. sebabkan belom disabit kesalahan lagi, maka x bleh kata dier salah.

ok, katakan lah betul dier salah.. ada banyak possibilities di atas kesalahan nya.. jika mmg dier mengejar kebendaan, nk cepat kaya.. mmg haram jadah la ko ni..kalau x, ko tetap salah, tp aku akan beri sedikit rasa kahsian...

mungkinkah ni adalah jalan terakhir yg dapat dilakukan.. banyak la org di sekeliling, forum2, di internet, mengecam tindakan aktor tersebut.. tp sila fikir.. a few years back, mak dier kena saman.. makan juta gak la.. then, the mother kena breast cancer.. the operation will cost a bomb, ok.. i know.. my granny suffer with that cancer a few years back.. nasib mama keje gomen, maka perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan.. alhamdulillah..

jika difikir logik akal... bagaimana dier nk kumpul duit sebegitu banyak dalam tempoh yg sebegitu sedikit..

to me, that could be the reason why he got involve with this whole picca.. pasal dadah ni beb, skali dah terjebak, x bleh nk pusing balik.. dah dpt certain amount, kemudian nk bersara, nope, its not gonna happen baby..

aku bukan sokong dgn tindakkan nya.. betul, MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA.. tp aku rasa, xperlulah kita buat harsh comments or what so ever.. maka biarlah dier tanggung sendiri, cuma jaga lah hati seorang ibu...

6 comments:

NahWaL said...

haha kamu ni suke ulas opinion semasa. bagus2. hihi.

BULLET said...

erk, baik la jual kacang rebus ke kan...

thezaila said...

nawal --> huhhu nawal.. saja2 sibuk nk tulis sama =)

bullet --> bagus juga jual kacang rebus.. tp it's next to never kita bleh kumpul duit ngn byk dlm masa singkat..

syanaim said...

::babe..nasya pun setuju ngan ur opinion..bnyak kemungkinan kita kena pikir..bnyak yang perlu kita renungkan..:D..::

thezaila said...

hi syanim..

kan.. bukan kata tindakkan dier betul.. matlamat x menghalalkan cara..
cuma jgn tambahkan lara hati family dier jek

Yanie said...

Sedih la pasal benda ni...Tak dapat bayangkan family dia kan