Wednesday, March 03, 2010

MUA - Epie

Another Dedicated Entry..


Bila sebut make up artis utk make up kan masa kawin nnt, nama2 seperti Nurul Shukor, Tiar Zainal, Kak Sai, Ayang Kamel, sering meniti di bibir bride-to-be.

To add another name to list, now, i present to you.. Epie Temerloh.. dah namanya Epie Temerloh, tentu tentu nya org Temerloh.. Soon my kampung to-be.. voley gitu..

First notice nama dak Epie ni masa dier comment one of Ayang's Pic kalau x silap.. So i gave it a try..


Calling molling nk book utk tunang.. One thing i like bout him ialah pantuallity.. harus ye... ada gak dgr mak andam, dtg lambat utk make up nikah/kawin etc.. if it happen to be.. harus didih darah i.. if lambat, harus la main conteng zupp zaap zast je kan..

gegeh pasangkan false lashes ni..
first time ni babe...

janji 7.30 in the morning.. sharp sharp 7.300 ring ring fon bunyi.. kata dah sampai... suspect babe... mak suka nyah on time mcm ni.. macam ni la baru bleh maju.. ye x noks..

time time tu, gambar kt facebook epie.. x brapa banyak lagi... i gamble je.. dgn xde trial bagai kan.. ate udah nama make up artist.. perlu ke, trial bagai... cewah..


kasi trim trim sikit mana2 false lashes yg x diperlukan..
seram je bila aku tgk gambar ni balik..


kang terodok mata ku kang.. kasim selamat i nnt.. huhuhu

I'm all set to be made up.. katanya, the session will take plus minus 2hours.. ya ampun.. tegar ke aku duduk diam menadah muka.. u know me, i can't even shut my mouth for 10 mins, ini kan pula 2 jam.. jenuh nk displin..


bila epie dah beraksi.. mulut aku sama banyak je ngn mulut dier.. sedar2 dah siap.. segala manggah tips2 make up, aku godek tanya itu ini.. aaa bukan senang koooo dapat chance cenggini.. elok dari tips make up, sampai la gosip retis.. semua aku tibai tanya... oo gitu ke rupanya si retis tu.. betul la ye gossip pasal dier tu ye.. mak pun x suka dier pun... waaaahhhh... sempat...

In my opinion, rate epie utk tunang punya agak bleh tahan.. i did ask mak andam near by my house, how much does 'she' charge for enggagement.. 300 hengget u.. cess.. x la murah mana..

Fauziah Ghous, u look stunning bebeh.. Sentuhan Epie
to me... sangat senang bekerja ngn epie ni.. U cakap apa yg u nk, yg u suka.. dier akan buat sepertimana kehendak u.. xde la org kata.. kekwat.. nk ikut cakap dier je kan.. i told him yg i xmo nude lips, since i rasa it doesn't suit me.. then dier suggest pink karer which i heart it soo much..

ni one of atlet negara.. main bowling ke, or hoki...
gitu la kalau x silap.. utk photo shot remaja

I dgr dari sumber yg boleh di percayai, dak Epie ni tgh hot di kalangan satu publication ni.. semedang panggil dier.. uuiikkksss epie.. lepas ko famous.. sila jangan naikkan rege ko ye noks... nk naik rege.. sila tunggu lepas aku kawin ye..


oh ya.. one more thing, make up dier x crack.. that is the most vital thing.. craked make up is totally a disaster ok... nk nk plak if u guys dapat bridesmaid yg kurang peka or kurang rajin.. sbb, cracked make up, akan nampak garis2 kt muka.. and this line will form an illusion of wrinkle... huawwwaa xmo... definitely i dun want to look old during me BIG DAY.. betul x.. after all photo last forever.. x sanggup teman tgk muka masa kawin nampak tua disebabkan make up tu cracked..

his make up lasted till petang on my engagement day.. betul.. if u ppl thing, i senyum kemut2, tawar2 sbb nk maintain make up.. tidak sama sekali.. i was smiling ear-to-ear.. mmg x crack..



sari yanti antara artis yg slalu amik epie ni.. in fact one of my bestie, soon-to-be-mommy, pernah cakap yg yanti pun rekomen kan epie ni...

nyah.. masa mak kawin nnt.. u tolong make up cecantik ye.. biar meletop gitu..

oh.. for more picca click here

3 comments:

`BaHa` said...

patut mak tersedak.. uhuk uhuk

thezaila said...

tersedak ada makna tu..

Reen Tart Nenas said...

zaila, u know what, i quite menyesal jugak sbb tak jumpe epie temerloh nie awal2... huhuhu tp nak buat macammana dah bayar depo pun kat MUA tu, xkan nak kansel noksss. serius suka make up. waka waka. sure u cnatek giller dgn make up die nanti :D