Monday, March 29, 2010

Wedding Preparation - halt

lama gel x update.. tajuk entry...for the past 2 weeks, there isn't any progress on my wedding preparation.. ok.. accept for the kursus kahwin.. rasa nya nothing much left..*konon la*

yg tinggal baju n door gift recep je lagi kot.. video , x sure nk amik ke tidak.. itu subject to change..

sekarang saya mahu fokus pada mengurusan berat badan...

giler ko...
kak aisyah lepas delver dah 54kg
shark pun, lepas deliver, lagi kurus dari aku..?
aku kawin pun belom, preggy apatah lagi, sudah mencanak2 angka di scale..

siapa ada petua utk tidak berasa lapar sepanjang hari.. *sila jangan cakap 'untuk mengelak dari lapar, sila makan' .. ni nk kena nih*

6 comments:

NahWaL said...

sayang, the key is to increase ur metabolic weight. eat during every meal ON TIME. before u know it, u will be craving for food AND losing weight.

the less u eat, the slower ur metabolic rate becomes. kalau nak tahan tak lapar, pagi2 makan pisang+air suam+oat/whole meal bread. tenghari makan nasik or whole grain, MESTI. malam makan before 8, preferably light2 macam soup or ikan bakar. no need to makan nasik. kalao taknak makan malam, minum susu and makan buah.

:D

find a partner or a friend yang boleh amalkan diet sehat macam ni. kalau u hari2 makan dengan member yang gile kfc memang takkan berjaya hehe.

best of luck!

NahWaL said...

sorry. metabolic rate*

nazza_syikin said...

salam dear... pada pandangan i, cara terbaik untuk kuruskan badan is exercise.. org ckp jangan makan menda berat lepas bsenam sebab macam tak efektif, buat actually waktu itula masa yang paling sesuai utk mkn esp if u crave for sumthing sebab badan tengah bakar kalori n lemak..

lagipun, utk bride to be mcm u, stamina sangat penting utk menghadapi ur big day.. orang yg tak cargas/aktif akan nampak lesu time bsanding sebab sehari dua b4 the event u akan sebok n stress level juga will rise tanpa u sedar. so, exercise sangat penting wpun u tak plan utk kuruskan badan.. n terus terang i bgtau, ur partner jugak sangat mnantikan malam yang sempurna on the same day.. if u hav no stamina at all, susah la dear... by the way, i sangat setuju dengan cara nahwal jugak.. it's ur choice bebeh.. n gud luck!

ElyaElmo said...

pendapat i pulak....disiplin itu penting!!! nk makan ape makan laa..tapi dlm quantity yg sikittt...rajin2 kan keluarkan peluh...and biasakan pakai korset dr sekarang....pakai korset boleh limitkan pengambilan pemakanan kite :D sekiannnn

syanaim said...

::zaila..same goes to me..uwaa..nak kurus gak::

thezaila said...

hi babes.. thanks for all tips given.. really appreciate that ..
insya allah akan diguna pakai tips2 itew.. =)