Friday, April 16, 2010

Wedding Date - korang pilih berdasarkan apa


Mcm mana korang pilih wedding date.. base on birth date ke.. or dah jumpa tukang tilik utk tilik hari bertuah uols ke… kiranya kalau buat wedding hari tu kompem korang x kan cerai.. chooooiiiii sangat..

Anyhow.. picking ur wedding date is very important sbb banyak perkara penting yg perlu di consider.. at least I think so.. as for me.. to came out with 31 Oct 2010, byk perkara aku fikirkan… ada setengah nya mcm x logic..

Serious.. sbb kenapa aku pilih oktober adalah kerana I was borned in January.. january 11th to be exact.. giler bosan weh.. baru masuk tahun baru.. dah celebrate.. then sepanjang tahun xde excitement nk tunggu bday.. plus en Hugo punya bday pun in April.. our anniversary pun march.. hujung tahun xde menda dah.. huhuh.. so October is the best month for me.


And kenapa 31st .. since raya puasa is on 11 September.. maka 11/9 sehingga 11/10 is a NO-NO to buat wedding.. ye la org sibuk p beraya open house bagai.. kang ada yg x mai kenduri we all plak.. lepas tu 2 minggu selepas itu pun xbleh jugak… sebab nya.. Raya dah awal bulan September .. org yg keje gomen dapat gaji awal.. yg keje private pun ada yg bleh amik advance.. takut by time kami punya wedding date seminggu lepas habis Syawal, poket dah kering (sorry.. x tau nk guna term yg paling sedap didengar.. tp itu kan hakikat.. aku pun selalu sengkek lepas raya..)

Nampak remeh kan.. tp mmg kena consider.. since kami buat dua beradik sekali harung.. therefore its gonna be the first and the last wedding kenduri for Zahari Clan.. kalau boleh.. semua guest yg kami jemput tu dapat datang… lain kalau adik beradik ramai.. ke org x dapat datang yg along punya.. xpe.. angah punyah kenduri ka nada.. x pun acu, x pun ateh, x pun acik. Bla bla.. makanya tercapai la date 31 october 2010.


Lepas kata muktamad dicapai.. mudik lah si ayahanda utk menempah dewan pada 31 oct 2010.. mmg ngam ngam date tu free.. a few weeks before dah fully booked.. and a few weeks after pun dah fully booked.. giler destiny… =)

Makanya.. 31 october 2010, save the date ya…!! Jemput datang.. wheeeee..

9 comments:

farahfatihah said...

hi zaila..mine, pilih tarikh annivesary senang nak igt n nak count it hehehehe

NahWaL said...

yang, mak ai kata taun ni tak dapat gaji awal time raya, dapat macam biasa ujung bulan. sebab raya tu jatuh before 15th. so tak dapat awal. huhu.


i laher januari 12!

.:Mrs. Engineer:. said...

btol kate nahwal tu...gaji gomen x dpt awal pn raye thn ni...he3...

sy x pilih berdasarkan pape...jnji dua2 pihak setuju...he3

thezaila said...

farahfarihah --> bagus gel pilih hari annivesary .. ada gak terpk nk buat begituan.. tp mmg kompem x sempat nk menyimpan.. bulan 3 noks.. mati mak..

nahwal --> oo ye ke x dapat awal tahun ni.. tp anyway... i buat dekat2 dah gaji, kalau derang x dtg gak.. mmg saje tau.. huhu..
hey january baby!! i'm always excited giler bila jumpa other capricorn.. =) high five..

Mrs Engineer --> yup true enuff... janji 2-2 setuju... kang the other party x setuju.. ada yg kawin sensorang di pelaminan.. =)

nazza_syikin said...

birth date u 11 jan eh? sama pulak dgn i n siti nurhaliza! hehehe! birthdate awal2 thn ni mmg slalunya dilupakan orang.. ksian.. kat sklh i slalu dpt gift bln 2 or 3 sbb awal thn sklh baru bukak tak sempat plan utk hari penyayang!

cik senah said...

hermm.. saya pun tak dak tarikh kawen lagi.. time couple.. tarikhnya 9/12/08.. time bertunang..tarikhnya 19/12/09.. hermm..kawen nak amik tarikh apa pulak ya..? heheh.. ntah lah tak decide lagik.. mungkin next year arr kot.. 11/11/11 ka.. heheh

bergantung pada persetujuan 2 pihak gak bila mai tang pilih tarikh niee.. jgn ada yg bergomoi pulak kerana tarikh kawen..

yg penting adalah pasangan tuh sendiri..coz depa yg nak kawenn..kan?

( bergomoi (loghat utagha) = bergaduh/bertumbuk )

hana yoriee said...

akhirnye awk dah dpt tarikh.. =) tak kira hari ape pun..nak melangsungkan benda baik..insyaAllah sumenya akan berjalan ngan baik..

ZARA said...

Insya-Allah datang. :)

Saya dan pasangan (ayat skema) memilih tarikh 1st Jan next year sbb 1st Jan is Anniversary kami. Sonang nak ingat.

Hope everything akan berjalan lancar for u. :)

thezaila said...

naza_syikin --> hey twin... huhu.. ni double excited jumpa org sama bday.. sama la.. bday pun slalu dilupakan.. huhuhu..

cik senah --> tu la cheq.. mmg 2-2 pihak kena setuju d date.. kang ada yg sanding sensong kang.. huhuhu

hana yorie --> ye.. sudah dapst date.. yeaayyy..

zara --> 1 jan.. awesome .. satu dunia akan bersama celebrate the day walaupun with difference reason.. by the way.. thanks..harap2 semua berjalan lancar utk other b2b jugak.. =)