Wednesday, April 07, 2010

Photographer - Zul Helmi Taib - updated

I received my photobook for the enggagement a few weeks ago.. tp bertunda2 nk upload, bukan main bercinta dah.. ok i know some of you guys hampir muntah darah tgk gambar tunang i kan..
ni kira last entry dah since i dah janji utk buat dedicated entry to the photog..

mengada x, time tunang sibuk bagai nk amik OP.. but i left with no options.. since there is adik badik 2 org.. confirm xde org nk amik gambar i.. and knowing my brother, yg suka jadi org di balik tabir, mati hidup semula pun, nan ado dier nk jadi juru foto x bertauliah..kang paksa2.. mau ada 2 3 keping gambar je.. due to this, mahu x mahu, i have to hire someone.. xmo la xde lansung kenangan masa tunang kan.. dah la tunang ad hoc je.. daripada plan nk merisik je.. terus jadi tunang.. mahu juga ada gambar kenangan..

sbb nk upload lama sangat, i g resize.. kualiti sedikit hampeh..


i've surveyed a few places.. sbb nya nk cari someone that suit my budget yg ciput.. my requirement..? gambar harus la clear, angle so-so pun xpe.. yg penting, i mahu STORYBOOK.. demand ko noks.. rata2, OP yg i called, charge 1K utk shoot n storybook.. giler hape aku nk spend 1k..kang silap2, nnt masa kawin i xde gambar kang..

i suka gambar yg hitam putih and gambar my secondary frenss.. thanks for making my day peeps.. apa hal ko macam bergayut kt pokok tu zaila.. dah xde keje ke.. *owhh.. belom kawin.. i xde tempat bergantung lagi, maka, harus la bergantungan kt pokok ini.. auuuwww*

cari punya cari.. i came across to this photog.. jumpa kt belakang majalah pengantin. Zul Helmi Taib.. wah.. nama OP pun Zul jugak.. dah ala2 nama bakal abang ipar pun ada.. kt iklan tu kata.. 550 with storybook.. sungguh dambaan pilu. go to his site. ok not bad.. called him and booked..

we both p lari sekejap.. buat outdoor.. memula nk p kt dewan komuniti pantai dalam tu.. ada swimming pool segala.. skali bila sampai.. kt dewan tu.. ada ramai org.. dekat enterance ada sekumpulan budak kompang.. aaa sudah.. kang bila kita turun, org igt kita pengantin.. nk lagi best.. bebudak kompang tu..terus balun itu kompang.. naya.. makanya, kami pun pergi la di tepian sana, kt bahagian pokok yg renek dan rendang itew..


dier ni pun x banyak songeh.. i requested him to come early in the morning.. kul 945 pagi dah mai dah.. pastu shoot itu ini segala.. sampai la ke outdoor yg nan ado i tu.. end up sampai pkul 3 ptg.. brapa jam tu ek.. makan 6 jam gak la.. NO EXTRA charge.. murah hati ko ye zul oooii.. sesetengah photog, max 3 to 4 hours jek.. additional cost for each hour spent..


this is how the cover look like.. i shall say the cover look a bit cheesy... and i x suka sangat.. but i guess it was my fault sbb x cakap in details.. i just mention i nk letak gambar ni n backgound hitam.. tp i terlupa nk habaq ya i x nk ada tulisan segala.. agak nya, tulisan tu mcm default kot.. if korang x komen part tu.. makan dikira mahu letak.. tp rasanya ni small matter je.. if u all hire dier.. i guys cakap sebijik2 apa yg i nk.. musti dier bleh ikut punya.. i my case.. i bagi description tu, brief sangat..

update : sila layari ke lawan sesawang zul helmi utk lebih banyak gambar.. http://www.zulhelmitaib.com/

4 comments:

Hana said...

beshnye de proper album camni kan.. nice! last time mase my engagement tak panggil fotografer pon.. my adik ambik kan with dslr camera tapi angle tuh.. angle budak baru blaja la.. n album pon tgh tunggu en abg tuh nak buat kan.. ntah bila la.. now still lagi cari fotografer wedding.. maybe if u ade suggestion, leh la share..

Kaseh NazLieza said...

sgt cntik..=))

inginkan pakej katering serendah rm6.90 per pax..lawati :

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

Yanie said...

Hi babe.... Rasa2 beliau (the photographer) amek untuk prewedding cantek tak? Hmpph... Share sikit dear.

thezaila said...

hana --> hana.. ok la kalau ada kawan yg bleh tolong amik kan gambar..

kaseh --> thanks for droping by

yani --> i x sure la .. tp you can check it out at his site.. www.zulhelmitaib.com