Tuesday, December 15, 2009

TGIF at Garden Cafe

Orang dah nk masuk Jumaat minggu ni dah.. aku baru nk keluar cite jumaat lepas.. Anyhow.. its better late than never rite..

Last Friday, Hugo n I, sempat la meet up utk dinner bersama2... Maka pergilah kami merpati dua sejoli ke Garder Cafe yg terletak di One Utama..

Selalu bila lalu je kt cafe ni, aku akan teruja dgn setting dan dekorasi cafe ni.. sangat lah garden nya.. bertemakan warna hijau and off-white, suasananya sungguh mendamaikan jiwa...

menu nya sangat suwit sebenarnya..
but in picture it just looks plain white..
sayang sungguh..


tengok suasana ruang makannya.. sungguh mendamaikan jiwa bukan..
kalau nk duduk berlama-lamaan di sini pun, pasti x jemu.. j
ust mungkin korang akan mendapat jelingan tajam dari manager cafe ni la..
org lain pun nk duduk makan kt situ gak...

bercakap menegenai jelingan tajam manager cafe..
aaa ni haa.. jelingan manja dari yours truly..
Ni jelingan x brapa manja Hugo... dan bole di rate kan sebagai jeligan x ikhlas..
ahakss...
the Food..
A few days before, i dropped by at this cafe while i was headed to car park.. dok tgk menu dier.. and tetiba one of the waiter came up and started suggest a few dishes on the house.. dier kata, malay food kt sini sedap..
ok, bila pergi sana, Hugo order nasi goreng.. apa ntah nama menu tu.. x igt, yg pasti nasi goreng la.. i give 2 thumbs up.. mmg la sedap nya la hai.. tp yg x best.. portion nya giler kecik.. I ordered olio spegetti.. and it taste mcm olio spegetti la..(nasib la aku x bekerja sebagai food reviewer, mau kena pelangkung review food mcm nih..) olio nya biasa2 saja.. xde la WOW factor nya... kira, mcm boleh makan la.. and xde la x sedap.. yg sedang2 saja..


owh kt sini pun, kalau u all nk tau.. derang ada jugak jua gubahan bunga.. bunga2 yg ada kt sini, separuh daripada nya adalah utk dijual. kalau ada yg berkenan di hati, bleh la beli.. i took several shots on the arrangement and tunjuk kt mana.. masa tu mama dok sibuk cari design utk hantaran Taufiq.. ketaq kaki dier tgk kaler ni.. mmg pebret..

tp kalau nk tempah, satu gubahan, mahai gak la... lari budget....

secara kesimpulannya suka amat tempat ni.. to me, kalau pergi tempat makan, suasana n dekorasi tempat menjadi pilihan, bab makanan, aku tolok no 2.. tp musti la makanan nya boleh dimakan... kalau nk lalu tekak pun x bleh.. cafe yg decorete mcm istana pun, aku ban, sumpah x nk dtg lagi...
p/s: nasi goreng nya series sedap.. rasa mcm nk order 2 pinggan nk makan sorang.. tp, tidakkah nampak anak dara tu buruks lantak...

2 comments:

10chi said...

halu there...cik zailaaaaa... =)...remember me??

thezaila said...

of course babe.. hehhe.. since hari sabtu tu, x sempat nk bukak blog pun.. bzzzzzz... sokmo sokmo songgah sini..