Monday, December 28, 2009

Mister Potato Fiesta 2009 - The event

Hi peeps.. kan hari tu dah janji nk letakkan entri pasal mister potato punya fiesta kan... ok .. ni dia.. setelah ditunda2, maka, tercapai gak hasrat ni membuat entri ni..

makanya, setelah tersenarai top 50 contestant with hegest votes (thanks to those who voted me), saya pun pergilah ke fiesta itew..

in the email, kata nya, dress code ala mexican.. and to those contestant who dress like or most likely mcm mister potato will bring back home RM5K.. ka-chinggg...

so i decided to dress like mister potato.. c'mon, i've went halfway through this.. alang dah buat.. habiskan sahaja.. at least if i dun win, i won't regret of not trying at all.. betul x.. x la bila dah pergi.. owh.. i should have dress like one.. rasa nya bleh menang..sesal kemudian, x guna babe..

syikin n i went there.. terlambat... sesampai kt sana, x start lagi.. baru pendaftaran.. sempat la amik gambar.. layan kan aja..

me and best buddy, syikin.. sila abaikan baju lip lap lip itew.. kerana itu adalah baju yg paling hampir yg saya boleh carik, yg hampir menyerupai mister potato.. mcm M.Daud Kilau noks..

at the enterence, sempat la bergambar ngn Sam ni.. the is the character of mister potato.. Do i resemblance him? kenal x dier.. pernah tgk Alamak kt Astro.. Ok does it ring a bell.. i sure u do. =)

a group of bloggers yg sedang bergosip berborak sakan.. serious mahu ditegure mereka ini, terasa malu.. mungkin mereka sudah berkenal lama di arena berblog ini.. i just chat with Syikin.. Giler mcm anti sosial.. lantak la noks.. mak nk meng-adapt-kan diri dulu.. lagi pun, i kan tgh maintain in character as mister potato..


in the middle of the ice breaking, sempat lagi camwhoring.. harus ye.. aktiviti wajib... ate.. udah jadi peserta kan..harus la sporting.. x lama lepas ice breaking.. tetiba a guy from nuffnang or mamee approched me, katanya, i telah di short listed kan sebagai best dress.. lihat la donia.. seee.. if we try, at least, we stand a chance of winning kan.. menang ke.. kalah ke.. tolak tepi.. itu bukan kerja kita..


from left, Sam (the emcee), Tim from Nufnang, Piere from Mamee.. yg lagi sorang tu, x igt nama nya.. soriii...


hey you.. i recognize u.. awak pun salah sorang dari contestant utk gambar mister potato tu kan..somehow, i could recall that.. ni tiqa... giler sampoi minah ni... hi.. nice meeting u..



this is awesome.. when the zaila meet zaila.. serious, sebelom2 ni, x pernah jumpa org nama zaila.. ok, tipu, pernah.. sekali .. itu pun setelah i dah jumpa berbillion umat manusia kt muka bumi ini.. maka, keterujaan ini lebih sedikit.. meh la singgah selalu blog saya, ye kak.


and the rest of bloggers.. sempat buat kawan.. ye la.. hidup jangan menyombong kan.. kawan harus dicari, musuh jgn didekatati..
me, kak zaila, magfarah and Kat (hopefull betullah turutan nama2 ni)

gambar ngn redmummy.. memula i amik gambar skema je, ngn kak red ni.. berdiri tegak ala2 nyanyi lagu negaraku.. x bleh blah.. kak red, ko kan diva, kasi posing sikit.. agak2 i bleh pose2 kt blog u x.. ni dah pakai merah ni.. merah mak ngah tau...


ni la finalist2 utk best dress.. ok ni masa hazab uollss.... iollss.. dah agak dah.. ni sure kena menang sorak ni.. serious rasa menyesal x kempen, berkawan2 ngn org2 di situ utk pancing undi.. so.. what's the catch.. ok masa ni, belom nk decide sapa yg menang utk dress lebih kurang mcm mister potato.. kira ada contest sampingan.. tp uollss.. even pun sampingan, pemenang, tetap dapat RM1.5K cash.... another ka-chingggg... tensi tau.. ni contest suruh menari mcm mister potato..
aku dah agak dah, i have to make fool of myself.. debar debar.. it was the longest 15 second in live ok.. satu kali je Sam si Mister Potato tu demo.. 15 saat ok.. lama tu.. lain la kalau i ni diva, kaki joget minah ronggang.. sure benda ni kacang tanah cap ngan yin...
so bila x igt step tu, apa kali ligat la pale2 pk step apa nk buat.. kena la sporting babe.. kalau segan duduk rmh..
ok mat ni... aku x brapa kenal sangat.. but when the emcee announces his name, i did ring a bell.. syed apa ntah bla bla al-sagoff.. bila sebuat 'al-sagoff' tu, baru teringat.. mat ni la dapat hidgest vote kt mister potato contest tu.. 6k votes ok..... aku rasa mat ni mmg buat back flip menari gituan punya org.. gambar kt contest tu pun dier buat stunt.. masa menari ni pun dier buat stunt..



dah namanya contest kan.. utk memeriahkan suasana, instead of 6 finalist, mereka panggil lagi 3 org finalist as wild card... gerun jugak aku babe.. ada plak wild card.. dah elok2 chance aku 1/6 skang dah jadi 1/9 pulak.. tp xpe la.. contest suka2..


ok.. the crowd will determine who is the winner, or i shall say who is the best dancer.. eh ye ke.. atau, siapa yg paling korang suka.. kot.. tp, most likely, siapa-paling-korang-suka-contest aku rasa... this is the last 2 mister potato standing.. ye.. dalam gambar tu, i la.. ngn mat al sogoff.. *dude.. sorry i didn't get ur name..*
kena plak buat siaran ulang tayang kitorang punya groove..eleh.. groove la sangat.. terkeluar mak punya J.Lo nyah.. nasib diorang x pasang lagi ain't it funny versi yg mula2 keluar dulu.. mau meleleh air liur kang... i ala2 J.Lo, mat ni, buat back flip.. aisey.. of cz la, terang2 people vote for back flip kan... serious uolss.. dari atas stage, back flip sampai ke bawah stage.. sampai nk terlangar photg kt bawah tu..if crowd x cheer, x tau la nk kata apa...
so basically, i lost to back flipper.. tensi tensi... ye la.. have u heard, second place is number 1 loser... *nangis, sigh*

ni apahal plak aku ternganga molotz ni.. ni waktu lepas dier announce the winner for the dance contest.. masa i memula turun, kak red la org first men-tahniah-kan i.. ghee.. i felt i just won a lotery.. ish ish ish.. haram tu... kt atas ni, tangan kak red la ye..


even though x menang.. posing itu harus.. TETAPP!!!!


Hujan was the guest artist.. mak aih.. bebudak ni gempaks la... ok.. i shall say that Noh punya PR agak bagus.. He knows how to interact with audience.. xde la pertanyaan yg sangat lame, ditanyakan pada penonton such as - anda semua sihat?? wth? x sihat xde la datang kan.. but he did far better than asking, awak sihat ke x.. way to go Noh..


ok.. moment of truth.. the time that every finalist has been waiting for.. 3rd place went to azmi.. dapat RM2K.. ok la tu.. tahniah...



2nd place, i can't remember what her name is.. cantik la gak baju dier.. siap ada cape ala2 mask of zoro..
where is yours truly...?

yours truly x menang.. dapat hamper je.. ok.. akak ni menang.. i didn't recall her name too =(
sebab kuciwa kah, maka x igt sapa nama pemenang.. hahahha... dier menant cz her extra effort.. siap letak lampu lip lap lip lap kt baju dier..

teringat lagi masa ice breaking, emcee tu kata.. baik2 jalan kt luar.. skang musim hujan.. kang kena electric shot... ok.. they you go.. again yours truly x menang.. kali ni Dato M.Daud Kilau kalah ngn xmas tree... rezeki org kan... =) congratulation..

ok.. overall.. it was an awesome event.. love it.. i'm really looking forward to attned event from nuffnang... to nuffnang.. terima kasih daun keladi, kalau sudi invite lagi..

adios amigos..

9 comments:

zailamohamad said...

Akak suka kawan hang Syikin tu, comei aje;)

thezaila said...

haah.. dier mmeg comei.. sentiasa nampak mcm form 4.. x mudah tua u...

`BaHa` said...

dasyat u nyah.. seronot kan masuk competition ni, walaupun kdg2 rase cm klaka a.k.a cam bodoh je but it offers interesting experience

tibe2 ko aku berkhutbah ;p

thezaila said...

seronok seronok.. at least dapat la gak another life expirience.. nyah..

amacam m daud kilau i.. meriah x??

Asyikin Kasim said...

@ kak zaila mohamad - *blush blush* ;)

@ thezaila - babe, apsal muka i cam tempek tepung gomak jor rupanya (malu gils)- mesti bad lighting tu. Ha ha...

lavender said...

mcm happening je event tu eyh...

ntah bl la sy bpeluang cm2...huhu ;p

thezaila said...

oo lavender...nnt sure ada punya la..

=) rajin2 jenguks nuffnang.. i pun bebaru ni jek join..
its konda fun actually..=)

thanks for dropping by anyway..

Lovely Emy said...

"mungkin mereka sudah berkenal lama di arena berblog ini.."


erk, kita ada dlm gambar tu, kita baru je kenal dorg hari tu jg.. hehee.. :p

phatgurl.blogdrive.com said...

hello... it's me the christmas tree ;-)

nice meeting u...

http://phatgurl.blogdrive.com