Thursday, December 31, 2009

Majlis Perkahwinan Penutup & Pembuka Tahun







Seorang lagi sahabat telah menamatkan zaman bujang terang tang tang nya pada 2 minggu lepas.. aaaa ko.. baru la ni sempat nk upload cerita & curik gambar semua.. ni pun gambar cilok dari sini, sini dan sini.. Minta halal ek ..

Menariks nya tentang pemilihan tarikh wedding ni.. sebab dier penutup segala majlis kawin dalam lingkungan kawan saya (mengikut kalenda masehi). Juga majlis perkahwinan pertama mengikut kalender hijrah.. menariks kan... pandai u pilih tarikh nyah.. curlasss....


Orang jauh dikenang-kenang
Hanya terkenang pada yang satu
Mula berkenal kemudian bertunang
Diatas pelamin sama bersatu

*masih disampuk berpantun-pantun*

Dengan sekali lafaz, pasangan ini kini berdiri atas satu iktan yg suci.. Kompangg dipaluuu... pengantin baruu... Maaf, tidak dapat hadir di hari akad nikah.. tuntutan kerja kaedahnya..


Semua komen yg cak lem pong ni keran bangat.. Pot org paling depan skali bila meraka ini mula bermain, tanpa mengiraukan pengantin yg sedang berbunga bunga cinta.. Pot ini majlis kawin pot, bukan festival muzik tradisional.. subjek nya adalah pengantin.. hehehheh


On the next day, majlis bersanding kedua mempelai diadakan di putrajaya.. bleh x aku tersalah pergi dewan, 'ter'pergi ke PICC.. nasib ada orang tolong amikkan.. ish ish ish..

jadi emcee malam tu.. gerun dek.. first time tuu... oh ya.. sebenarnya ada sedikit kesilapan pada malam itu.. suppose, lepas pengantin dah berarak dan berada di pelamin indah berseri, patutnya, pengantin tu kena bersanding barang seminit dua diiring lagu kompang dipalu.. instead, saya terus bagi queue utk org bersilat..

pengantin lega.. mak pengantin kecewa... xde sanding, x meriah katanya.. aunty .. sorryyyy... x sengaja.... =(


The wedding was great.. everything was perfect.. and i love to the bit... good job guys... last but not least, terimalah serangkap pantun.. *pantun lagik???*


Bunga Melati dihujung dahan
Disunting dara dengan cermat
Suami isteri berkasih-kasihan
Seperti nabi kasihkan umat
Semoga ikatan suci lahir dari hati tulus dan ikhlas ini kekal bahagia hingga ke akhir hayat... aminnnn

3 comments:

`BaHa` said...

terima kasih daun keladi
jasa dikenang sehingga mati

--> ko hengat ko sorang kene sampuk pantun hahaha

thezaila said...

baguss.. mari disampuk pantun beramai2....

sWeEtdARLiNG said...

cantiknya pengantin pompuan... anyway, wish you can join my digi team, tp the other 2 nuffnanger kata nak masuk tapi tak submit gambar depa lagi... :(

sweetdarling79.com