Wednesday, May 19, 2010

Roti zaman kecik2

Siapa kenal roti krim ni... i makan roti ni since kecik lagi.. slalu yg jual roti jenisan ini adalah mamak roti yg naik atas motor tu... kt kedai mmg xde jual.. if uols tahu kedai mana kt area kl ada jual roti ni, sila beri tahu ek...

heaven uols... lama giler x makan.. kebetulan semalam ada meeting pukul 10 pg, maka i telah keluar rmh lewat.. dalam pkul 9 mcm tu.. dari kejauhan nk menuju ke car park, mata terpandang akan kelibat mamak jual roti.. hati berbunga gumbira, walhal, tak tahu lg sama ada mamak ni ada jual roti tu atau tidak.. yakin ke mak noks..
bila sampai kt mamak tu.. tgk roti tu punya expiry date.. aaa ada dalam 3 hari lg.. mamak, roti pandan 2 roti krim 2.. sekali 4 borong.. mamak tu mmg round kt area rmh time2 gitu.. cesss.. kalau hari biasa, dah tentu2 i dah selamat sampai ke office dah..

dulu sebelum pergi tadika, mesti beli roti pandan ni.. mmg mengada nk beli roti bagai.. sedangkan kt tadika tu, mmg derang sediakan makanan. of all flavour, my fav mmg perisa pandan ni.. =)


skang dah 60 sen beb.. dulu 25sen je.. haha.. mau aku menghadiah kan tumit pada diri sendiri.. tahun aku beli 25 sen tu, it was back in 1989... harus la murah kan..

ok.. hari ni dah x sabar nk balik.. sbb ada appoitment ngn mixora.. nk p book baju sanding... aaa kalau kak ernie tu bagi.. i bleh snap2 kan tudung nya yg cantik di pandangan mata i.. uolss ada nk i survey apa2 di butik itu.. ada sapa mahu tgk i pakai semua baju kawin kt sana, pastu tempek kt sini.. sila angkat tangan..

7 comments:

Queen W said...

OMG..on wat yer u wer born dear??cz this was my fav roti since i was a child..n until now..esp the butter one ^_^

suhaisweet said...

hi there..nice blog & pics...visit mine if free..

Yanie said...

zaila... i juga sangat suka roti ni... sangat suka ok...especially yang banyak cremeee... sangat suka!!!boleh buat ni jadi doorgift tak? hehehe

thezaila said...

Queen W --> i was borned in 1984.. now i'm a quater century + 1.. why the heck i have to say my age in such statement.. teringin sgt jadi tua kah.. huhuhu.. this is my fav too.. i like pandan..

shaisweet --> hai suhaisweet.. thanks for dropping by =)

yanie --> kalau dapat ni jadi door gift.. mmg i sooka sampai lompat2... tp mesti mak mak kita x setuju ... =(

Anonymous said...

hai..
roti ni pun saya makan since kecik2 lagi..
kat kajang ada kilang buat roti ni

thezaila said...

hi anon --> oo kilang dier kt kajang ke.. nasib la expiry date dier tu mcm 4 5 hari.. if orti ni tahan sampai sebulan dua.. mmg harus pergi ke kilang n borong.. =)

Queen W said...

oh..ptt pon..kite sezaman..pttla feveret roti krim pon same ^_^