Thursday, May 20, 2010

Baju Sanding - Done

Hi Peeps.. i've booked my baju sanding semalam.. at first, i've decided just to rent out the baju sanding.. senang... and murah.. harus la cari yg murah kan.. i kan pengantin perasan dive berbudget ciput..

actually i've made up my mind just to rent out from Mixora.. hana yorie's aunt.. sbb itu yg paling murah and cantik that i could find.. ye la.. the design is very similar with Man Kajang, in fact ada a few yg mereka beli dari Man Kajang.. i ok je.. as long as ada byk beading.. i'm fine.. tp beading yg cantik ye.. chantek ke..??

the rate.. rm 980 for both bride and groom + acc .. aaa mana uols nk dapat.. ni bukan yg stail indon yg banyak labuci itu ye.. to me.. sequins are quite cheesy, but beads are fabulous.. no offense ya.. i tried out the pink one... subhanallah... first time i malu tgk diri sendiri.. lemak sana sini... omg, i could kill myself seeing those muffin top!!!! sumpah malu tgk..

i tried on another.. aaa cantik.. tp kena alter sikit.. sbb mmg baju tu dibuat besar.. lepas tu i tanya, kak erni, bleh x u bagi i baju yg mmg dijahit utk org besar la... ada yg berkenan, tp theme colour x suit pulak.. haisshh.. lepas tu, terus i request.. kak erni, zaila rasa nk tempah baru la... since xde yg berkenan.. nasib la buat baru just add another 400 jek..

hai la.. so i explained to her this and that .. nk mcm ini.. mcm itu.. i xmo full lace.. just top nya lace.. its 2-piece baju..lebih kurang mcm dalam gambar ni.. i kata i nk beads banyak.. heheheh..tp baju x mau panjang sangat, xmau pendek sangat.. kang nampak VPL.. its definitely a big NO-NO and definitely wardrobe malfunction no 1..


lepas tu request utk kain nya.. nk mcm kecik di bahagian peha dah sedikit kembang di bahagian bawah.. mcm gambar kt bawah ni... waaaahhh sangat verangan nk kain kecik di peha.. padahal peha drumstick noks.. i specifically ask for bridal satin.. xnk lace.. lace di bahagian baju sudah cukup..


oppsss.. bukan itu aje.. i also request train ye.. heheh.. xnk train yg panjang2, tp nk besar pembukaan nya..kekadang tgk train tu panjang.. tp bukaan nya kecil, mcm x balance.. i nk besar mcm gambar kt bawah ni.. tp idak la sebesar ni.. hover tau..
kebetulan bawak notebook, habis tunjuk gambar segala.. aaa amik.. itu nk, ini nak.. mau carca marba jadi ni baju aku ni kang.. frankly speaking.. i'm nervous to see what is the baju will turn out to be..

oh.. utk reception di temerloh, kami rent kt sini, sbb nya baju theme colour kt temerloh mmg ada.. and muat la utk i.. lega noks...

15 comments:

Hana said...

Oh dear.. nice.. mixora punye baju memang cantik :)

MY said...

mydear.... the second pic does give me some idea on how I wanted my lace to be.. thank you

Yanie said...

babe,buat baru tambah RM400 je???? wahhhhh sangat murah. Jeles mak!!

Xora said...

JELEZ is the only word to describe how i feel rite now! but very happy for you! tahniah dapat baju harga bikin hatiku jelez. rezeki kamu alhamdulillah :D

cik senah said...

rezeki org nak bina masjid.. :)

tak sabaq nak tgk hasil baju yg dah siap.. huhu..

thezaila said...

hana --> haah.. dah harga nya sangat berpatutan.. =)

My --> gambar no 2 tu mmg cantik.. tp i x buat sbb kalau buat baju baru full lace, the cost would be rm1.8.. so i'm settling for half lace ones.

Yanie --> yanie, x yah jeles.. i bet baju u pun meletopsss.. setanding ngn price that you've paid =)

Xora --> alhamdulillah.. laga giler i survey baju noks.. baru dapat design n harga yg menepati citarasa n paling penting, under my budget..

cik senah --> tu la cik senah oooii.. rezeki org nk bina masjid gamak nya.. =) alhamdulillah..

hana yoriee said...

hey babe!! ada mention nama I tak? haha..sebab tu dapat discount rate tak.. =D.. perasan lak I..wakaka..anyway..congrats!! kite pakai baju baru lah nnt yea? hihi..Zaila buat kaler ape? hana nye ala2 dusty pink to pepel..hehe..
Zaila, nape lama tak on YM..nak gosip2 pasal baju ni..hehe..

PurPLe LaDy AiFA said...

cantik kan yang train panjang and bukaan luas.. i pon suh my tailor buat cm tu dulu.. tp at last die buat train x brape nak luas.. =(

thezaila said...

hana yorie --> ada ada.. i tanya diskaun sekali je.. x berani nk tanya banyak2 kali.. hiuhuh.. buat kaler putih.. =) .. i invi la you.. if anything buzz je..

purple lady aifa --> i pun risau gak x dapat apa yg i nk.. if x dapat 100% like what i want.. dapat 80% sama pun jadi lah.. =)

Durruz said...

hope to see ur wedding dress nanti tau... share k!

thezaila said...
This comment has been removed by the author.
thezaila said...

insya allah will share it with the whole.. ayat poyo..

dialicious said...

ohman!cantiknye the 2nd dress ituuuu!!sukeeee..cuma tuka jadi lengan panjang

thezaila said...

kan.. how i wish can get the exect dress with log sleeve. =)

Anonymous said...

murahnyer....i mmg pengikut setia blog b2b nie cm i xde blog je coz mls nk buat..hikhik...i rs mcm nk gi mixora 2...lehkan?hikhik