Thursday, May 06, 2010

Anak Saya Budak Baik

If ada masa.. sila baca sini..


..................


I xtau nk start dari mana.. but I have my say here and there in the case.. maknya buat statement, anak nya baik.. ok.. no offence.. brapa ramai ibu bapa hari ni benar2 kenal anak mereka.. ramai je kan, bila depan parents, pijak semut pun x mati, kt belakang dier la hero.. Does anak ku sazali ring a bell.. ok itu mungkin cerita kt tv je.. tp in real life wujud juga perkara ni..
Ok x caya.. sila cari kt youtube.. banyak giler weh clip video, bebudak sekolah, siap ngn uniform sekolah lagi dok bergaduh, belasah sesame sendiri.. kuat kan iman, sila search, mak sure ur doc’s number is on the speed dial, in case kena heart attack sbb nampak anak dier dalam klip tu, membelasah budak lain..

Korang pernah tipu parents korang x.. I pernah.. sejujurnya pernah.. mama dulu mmg x bagi beli mechanical pencil.. ala pencil yg ada lead tu.. we adik beradik hanya bleh pakai pencil 2B je.. tp bila ada sport check (mak police la katakan), mama terjumpa pencil tu.. terus cakap.. “ala cikgu yg bagi.. bukan nya Nina beli”.. I bet, pernah la kita tipu parents kan.. Cuma darjah penipuan je yg berbeza.. bg anak2 yg ‘baik’ mcm kita.. darjah penipuan tu rendah la sikit.. tipu beli cikedis kat kedai walaupun mak larang beli.. tipu, konon nya bekalan air masak yg I bawak g sekolah tu dah habis diminum.. walhal.. sebelim balik, telah ku kosongkan bekas air itu.. huhu.. mama, I love u *dah buat jahat.. mengaku sayang kan emak la pula.*

Oh ya.. by the way.. kawan arwah tu merupakan eye witness dalam ini cerita.. hey. Dier kawan si mangsa.. mungkin statement dier tu akan menyebelahi satu pihak.. mungkin…

Tukar tajuk, semalam tgk berita.. budak sekolah cuba samun cyber cafĂ©. Berbekalkan (macam bawak bekal lunch plak) senjata tajam.. sila baca mana2 paper hari ni.. wah.. kalau budak tu kena tembak.. mesti parent dier buat statement, “anak saya baik..” hak tuiiih…



Arwah ni dah langgar kete org.. then blah.. pastu g minum.. u are one brave guy.. your mom is proud of you.. after all you are a good kid, kan.. kata nya…

AGAKnya sudah tertulis hari tu hari malang utk kamu.. lepas langgar kete org, ada sekumpulan budak muda naik moto cari arwah ni.. the story is, either u lembik kena pukul / mati kena pukul ngn budak2 motor ni (you know how youngsters nowadays can get so brutal) ATAU, mati begituan..



Petikan diambil dari link di atas..

Selalu nya pada waktu malam, kalau ada org gaduh, makanya, its gonna get ugly.. I couldn’t agree more.. 3 hari lepas.. ada satu insiden kt rmh i.. memula gaduh, bertekak, perang mulut je.. entah mcm mana it got physical.. siap ada pisau bagai, and adegan kejar mengejar.. if x selamat kan diri.. sure ada gak yg kena rodok ngn pisau tu.. so macam mana..

Kang ignore kang.. kata polis x buat keje.. kang datang sana, siap warning polis jangan masuk campur.. silap2 ngn polis2 tu kena rodok.. kang kalau lepas kan tembakan, kata polis itu ini..aaaa mula NGO berderat2 keluar nk tunjuk hero.. lepas tu, ada plak masuk insur2 politik… aaa mcm mana .. siapa nk jawab..

2 comments:

syanaim said...

::sometimes org x pikir bila bg pandangan..hanya Dia yang tahu keadaan sebenar..citer2 skrang buatkan nasya lg nak beware bila ader anak nanti::

thezaila said...

betul tu nasya.. skang ni i perasan.. berlumba2 org nk bagi pandangan.. berlumba2 nk jadi hero bela nasib org.. tp mereka guna akal yg singkat.. hanya pandang pada permukaan sahaja but they forget to read between the line..

esok nk besar kan anak.. lagi banyak cabaran nya..