Friday, November 19, 2010

KL Reception : The Door Gift

Salam.. Kali ni nk cerita berkenaan door gift dan vendor nya.. memula guest utk nikah, dalam 100 org sahaja just families and close frens.. entah mcm mana abah dah p jemput jiran tetangga. maka makanan ditambah utk 150 guest..

mmg dari awal lagi aku plan nk bagi asma usna ni as nikah's door gift.. dah order siap dah 100 pcs.. tp since bilangan guest dah ditambah, kena cari barang lagi.. so beli al mathurat (hopefully i got the spelling right.) Asma Usna utk perempuan dan al mathurat utk guest lelaki.. maka we all letak dalam paper bag.. selain dari asma usna / al mathurat, disertakan sekali tasbih, 1 peket kismis dan 1 paket dried apricot. x sempat nk snap gambar masa dh siap pack.. ni pun amik gambar kt rmh en hugo.. since semua dah habis distribute dah.. tasbih tu beli di Mydin.. ada mcm2 kaler.. cantik2 semua nya..
dah dekat hujung2 tu, dapat tau yg asma usna tu bleh custom made.. so i decided to personalize it.. boleh didapati di KHR Trading di Pertama Kompleks. Min order 500 pcs.. but if u wish to order in smaller quantity (minimum of 100 pcs), u can always contact me to order. email at ninazaila11[at]yahoo[dot]com.
there will be additional cost if u want ur name to be printed at the back of the book.. and FYI this book is yo-yo style..


Next off to Nikah door gift. my parents and i agreed xnk buat goodie bags bagai.. maka dah jimat di situ.. and abah is sooooo obsess with chocolate from day 1.. maka, chocolate it is... surveyed in a few places and and man, it is damn expensive... last resort, terpaksa order dari my-chocolicious.. yes urs truly yg kena buat.. lucky me, my aunt came over during weekend to help me out.. thanks aunties.. kalau nk order, bleh call my-chocolicious ye.. *wink wink*



i sooka barang makan dijadikan door gift.. ada org x sooka, xde barang kenang2an katanya.. xpe uols.. better u guys tgk perkara ni mcm ni.. mmg xde kenangan, tp bila makan, jadi darah daging uols.. berkat lagi..

walau bagaimana pun, hati ni nk juga bagi benda lain, something that people can always look at it and by one glance dah tau siapa pemberinya.. memula nk bagi personalize fridge magnet, sbb lain dari yg lain.. oh yes.. i mmg sooka giler barang2 yg personalize nih..

i nk benda yg lain dari yg lain, custom made dan juga berguna... ting ting ting.. dpt IDEA.. HAND FAN!!!!... merata survey.. tp sume nya mahal, sehengget lebih.. mahal la tu kalau kita nk beli utk kuantiti 3000 unit kan.. plus dgn kos chocolate lagi.. last2 pusing punya pusing.. survey punya survey.. i jumpa satu tempat ni yg beri harga waaaaaayyy murah dari tempat yg i survey terdahulu..

hand fan yg siap dicetak gambar
kedua pasang pengantin.. yes i am vain..muhahahah
sambil menunggu pengantin, kalau panas, bleh la berkipas udang kan..


syarikat ni dari Bukit Mertajam ... hari tu balik kampung.. sempat gak pergi syarikat ni.. nk pastikan ianya bukan scam ke apa kan.. lepas positive, bahawa wujudkan syarikat ni.. terus hantar gambar, pastu dier hantar artwork, lepas dapat kita punya confirmation, terus dier print.. FYI, dier print di China ye.. and the printing process took like a few days je.. and shipping to Msia took about 2-3 weeks.. cepat kan.. i order barang yg dibuat di China lebih cepat dari barang2 yg tempah kt msia.. walaupun dah order awal.. bertunda2 jugak dapat nya..*sigh*

Oh lupa nk mention nama syarikat.. its V Ten Premium Trading.. Selain dari hand fan, byk gak benda yg derang buat..Ballons, bags, lanyard, paper bag.. dan lain lain lagi..

Kalau ada yg berkenan, sudi2 lah contact vendor2 di atas ye..

7 comments:

hana yoriee said...

kalau nak choc tu satu boleh??hikssss..zaila mmg terer lah..siap personalized dgn pembalut choc sume!

farahfatihah said...

hand fan tu mmg best la!!!

||| PöJìé PööH ||| said...

Wowww, mesti dah xsabar kan, hari pun dah dekat.. Btw Pojie nak cari gak tempat buat handfan nih, kat KL xde ke ek?

Love,
PojiePooh Abdullah

diwant said...

very informative..!

Cik Belle said...

sampai sekarang, i suke sangat dgn hand fan tuh. and choc pun best. lucky ade 'dapur coklat' sendiri! bestnyaaa!

thezaila said...

hana yorie --> boleh voleh.. meh dtg rmh.. =)

farah fatihah --> i pun mmg sooka hand fan tu.. siap letak satu dalam handbag..

pojie --> hari nya dah lepas.. kt kl ada pojie.. tp mahal sikit.. if nk buat dalam kuantiti yg sikit.. ok je. tp kalau nk buat banyak.. rugi sikit ..

cik belle --> glad that u like it cik belle.. meh buat dapur chocolate satu.. =)

kitakesitu said...

hi zaila...nama kita sama la =)