Thursday, November 18, 2010

Adakah anda telah disenaraihitamkan.. Sila check..

Salam... Urs truly not feeling quite well today.. dan pergi ke klinik bukanlah satu perkara yg menyeronokkan.. maka, abaikan sahaja..

pepagi tadi kawan mak dah meroyan kata nama kena senaraihitamkan oleh imegresen... sbb ptptn.. harus mak kecut perut la kan.. although mak mmg pembayar tegar for the past 3 years.. tp lately ni ada gak kantoi x bayar...


so, sbb internet kt office benggong, mintak tolong my other fren to check for me.. alhamdulillah nama x disenaraihitamkan..

mmg la xde plan nk ke overC noks.. tp mana la tau.. tetiba masa company dinner dapat lucky draw ke (mcm next to never aku nk menang lucky draw!!), mcm mana nyah...

if uols adalah pembayar tegar.. x risau.. if x.. bleh check kt link ni--> link

entah la uols.. dgr kata.. if korang x bayar LANSUNG.. mungkin korang terselamat.. tp yg bayar rompong2, mmg derang trace korang satu2.. ada yg kata.. bila x bayar tu.. kira mcm acc x bukak lagi.. so x bleh track.. tp bila dah start bayar, ada acc .. maka derang bleh track... tu yg kalau kita bayar x ikut plan nya. selang beberapa bulan, mmg dapat surat cinta dari ptptn, kata ada tunggakkan..

hangin gak kekadang.. kita ni bayar.. cuma ada certain bulan tu tu kantoi sbb ada urusan lain (kereta rosak etc), maka sudah lari budget.. cess.. hang dok sibok cari aku nape.. ce cari org yc x bayar sesen habok tu.. kan bagus.. adil la skit babe.

tp x kisah la betul atau x pasal org byar sikit n org x bayar lansung seperti dinyatakan di atas.. pada aku, hutang perlu bayar.. kang, tergantung2 kt pink syorga kang.. mcm mana.. sapa nk jawab.. mak takoootttt..

maka, sila bayar walau sedikit..

5 comments:

Nurul Huda Jumri said...

owh..i tk pernah miss byr tetiap bulan..kiranye dlm kategori pembayar tegar la ek..

tul tu..utang tetap utang..
i pon takut tergantung2 gak kalo mati sok..uhukk...=S

farahfatihah said...

kena check gak ni.huhuhh

ElyaElmo said...

ritu befoe gi bandung dh call PTPTN...die kata masih ok lagi..risau gakk..since elya bayar tak bnyk...tk pernah pebih dr rm100..haha

hana yoriee said...

hoh..selamat..cuak plak dengar.haha..kang nak pi conference ke ape ke..sia2 je plak dh smpi airport takleh pegi..huhu

thezaila said...

nurul huda --> anda pembayar tegar!! baguih.. takut la kalau tergantung2 sok..

farah fatihah --> sila sila =)

elya --> yg penting bayar u.. bayar sikit pun xpe.. =)

hana yorie --> tu la kan hana.. buat nya kena blacklist.. pastu kita ada urusan kerja.. matila x bleh nk pergi..