Monday, November 15, 2010

Be careful of what u wish!!

salam peeps.. i'm back!!!! its been ages x online.. aa amik..

just got back from langkawi yesterday (or to be exact.. 2am this morning!!).. and hari ni terus masuk office.. gilak..!!

ok mahu cerita sikit. tgk tajuk.. takut x?? and the story goes like this....

arakian bermula pada rabu lepas.. selepas semua urusan di temerloh telah selesai, maka mudiklah laki bini ke kota kuala lumpur.. pengembaraan bulan madu akan bermula pada lewat petang. kami memilih pulau langkawi sbb mudah!!

flight kami ke langkawi dijadualkan pada pukul 9.15.. tp delay.. dekat pukul 10 baru bleh berlepas.. and guest what this is my first flight experience.. yes.. u read it right babe.. first flight experience.. huhuhu..

masa memula naik n duduk.. rasa cuak.. sbb seat agak rapat antara satu sama lain.. adakah aku claustrophobic.. serious gelisah masa tu.. tp buat2 cool.. plus nk cover dari muka cuak sbb first time naik kapal terbang.. hahahah

flight berlepas.. aku ok lagi.. cuma telinga rasa bengang2 sikit.. itu normal.. ok .. x kisah.. oh ya.. fyi.. pagi tu mmg aku rasa mcm nk demam2 sikit.. rasa nya, dalam telinga mcm nk naik bisul or jerawat.. sakit la gak..

ok, sambung cite... dah nak sampai langkawi dah ni.. kira landing time la kan. time itu, satu kejadian aneh telah berlaku..muhahha.. suspen je.. xde la.. tetiba telinga ni sakit sangaaaattt!!!
serious sakit uols... bukan takat telinga bengang yg biasa2 yg disebabkan perubahan tekanan udara tu.. tp ni lebih teruk..

mungkin sbb bisul or jerwat dalam telinga tu kot.. adeh.. sakit noks.. rasa bergegear2 bisul/ jerawat sehingga memuat putasan penuh 300 kali seminit.. haha.. ok.. description melampau.. tp serious sakit, sehingga aku dok usap luar telinga, kot2 ada darah keluar mengalir.. and the pain last for 2 freakin' minute.. lama gel.. masa sakit tu..

badan aku dah ke depan ke belakang umpama sedang menratib dah..nk tahan sakit punya pasal... nasib la rasa malu duduk di tangga ke 2 or ke3.. kalau x.. mmg aku dah terjerit2 kesakitan mcm mati kucing... dalam dok pengang2 telinga tu.. mulut ni bercakap "adoi la.. sakit gel.. mcm ni balik nnt nk naik bas la.. giler x tahan.." full stop.. lepas tu dah mendarat..

long story short.. tibalah hari nk balik kl.. ala.. dah nk balik ke.. =(

flight pukul 12.50 pm.. hati berdebar sepuluh sen.. takut telinga sakit lagi.. serious aku x sanggup utk menghadapinya buat kali kedua.. sampai airport dalam pukul 11.30.. hantar luggage bagai.. pkul 12 tgh hari dah siap.. ada 50 mins lagi.. jalan2 kt airport.. g makan mee kari satu.. sembang2.. 1230 (jam kami) mula gerak kt balai berlepas.. masa nk periksa tu..ada announcement panggil nama kami.. bla bla.. bila nk masuk kata x bleh.. flight nk berlepas, kami lambat!!! whatt!!! cess.. hampeh giler ok... jam kami masa tu, masing2 baru 1245.. tp jam derang dah 1250.. and captain tu x bagi naik..

hangin kami di situ.. nk the next flight, pukul 3.. tp tic mau cecah 900++.. ok terima kasih.. duit tu bleh buat p second honeymoon semalam kt The Lagend Water Chalet.. verangan.. muhahha..

so we decided to take bus instead.. muncung aku dah panjang sedepa, marahkan diri sendiri, mcm mana bleh leka.. amik teksi, pergi ke jetti, amik tic bus ke kl.. total dalam 100+.. ok pas.. 2.30 naik feri, sampai kt kuala perlis pkul 4.. 430 bus gerak.. pak cik tu kata, from kuala perlis to kl dalam 5 6 jam.. oo ok.. i can do 5-6 hours.. skali ko.. dekat 10jam setengah.. kematu fungkur.. huhuhuh..

dalam teksi pergi ke jeti tu.. aku still dok pk lagi..mcm mana bleh terlepas, sedangkan mmg dah sampai awal dah.. lain la kalau aku mmg sampai airport pun lambat kan.. fikir punya fikir.. tinnnggg!!!! baru teringat.. igt x, masa aku nk mendarat masa nk sampai tu.. telinga tengah sakit tu.. masa tu aku ada mentioned nk balik naik bus.. aaaa mungkin time tu, terbuka pintu langit.. termakmul permintaan aku.. aaa amik..

xpun.. roh mashuri sudah mari... teringat cite mahsuri, setelah sentaja singgah ke dada nya, maka terpancutlah darah putih keluar dari tubuh nya.. dan ketika tgh kesakitan tertusuk senjata itu, di ketika nyawa di hujung rambut, mahsuri telah bersumpah bahawa, diharamkan setitik dariha nya jatuh ke bumi langkawi dan langkawi akan menjadi padang jarak, padang terkukur selama 7 keturunan... dan itulah yg terjadi pada pulau langkawi..

huhuh.. voleh, mak verangan jadi langkawi di kala sakit telinga yg amat sangat.. lalu lidah berkata2 xmo balik naik fligt tp nk naik bas ... aaaa amik.. huhuhu..

p/s : kalau masa sakit hari tu, kalau mak cakap mak nk kaya mcm Paris Hilton, agak2 dapat x.... hehehhe

12 comments:

.: an :. said...
This comment has been removed by the author.
.: an :. said...

seperti membaca kitab kuning tatkala membaca entri tuan hamba ni... huhu!
nice entry! ++ semoga cpt sembuh ea... =D

farahfatihah said...

alololo siannye..masin sungguh mulut kamu zaila huhuhu

hana yoriee said...

hoh..punyelah dahsat bahasa dlm cerita ni..hahahaha..

sabar jelah..sengeh baca!

rose said...

kalau wt filem laku ni..hehe..ke ada darah keturunan mahsuri???urmmm..

Queen4ADay said...

Lol!

Cik Belle said...

huish, menakutkan pulak. hehe. tah pepe i wish masa kat langkawi dulu. takutnya! =)

LinZ said...

lesson learned : len kali kalau sakit gile, wish benda yang best2..hahahaha

Nadya Yusof said...

ala,ksiannye u beb...i pon pnah kene mcmtu...flight kol 7.30, i sampai airport kol 7am...die xbg naik jugak...i siap marah3 ticketing counter tu..pdhal flight blom pon jalan lagi..ishhhhhh..kalau flight dieorg delay xpe plak kan?hehheeheh...

Reen Tart Nenas said...

xde nyer dri kuala perlis nak ke KL 5 jam. itu laju giller bw bas. naik keta bleh arrrr. standard la tu 7-8 jam pasal dah sah2 perlis tu ujung dunia... pakcik bas nak sedapkan ati u ollsss suh naik bas tu :) xpe yg penting, dah selamat honeymoon :)

Hana said...

huhu.. takpe, dh huneymoon dh pon.. :) ktorang gak blom gik mane2.. hehe

thezaila said...

an --> kitab purba kalau .. huhuh

farah fatihah --> tu la.. kalau i tau, i mintak yg best2..

hana yorie --> bila geram bercampur penat.. mmg gitu la benggong nya.. huhu

rose --> huhu.. xde darah keturunan mahsuri kot.. tp x tau la.. tok wan asal dari belah pattani, siam.. kot ada bau2 bacang kot..

Queen4ADay --> gelak guling2 =)

Cik Belle --> i guess u wish yg baik2 je kt kt sana =)

linz --> tu la kan lin.. bila sakit, bila kempunan, mesti wish yg best2 sbb masa tu la dimakbulkan.. mcm batu belah batu bertangkup tu.. len kali bila sakit aku nk cakap.. "adoiyai, sakit nya.. lepas ni g org belikan ipad la.." huhuh

nadya --> itu la pasal.. i mcm nk maki je.. derang tu everyday mesti akan ada flight yg delay.. mcm nk cakap je kt muka derang.. "look whos talking about delay" ooucchhh!!

reen --> tu la.. i mcm dah agak it will take like 6 7 hours.. sama mcm dari kuala terengganu to kl.. tp serious peman bas tu bawak laju giler.. dari sungai petani to kl 5 jam! giler..

hana --> alhamdulillah .. dah selamat balik.. lepas ni turn kamoo plak =)