Thursday, November 04, 2010

Hot Story behind the scene!!!

tengok tajuk dah tau dah kepoh!!! ok org selalu kata, yg makin dekat nk kawin, makin banyak dugaan kan.. to me menjelang nk kawin, still ok ok lagi.. tp bila tiba hari.. lagi hover .. ye la.. ni last call syaitan mahu menggagalkan penyatuan ikatan yg SAH!

Hari nikah
1. pagi nikah pun still sibuk2 cari barang.. ada je x cukup..mama suruh kuar beli bunga.. mama tunggu dalam kete.. i p lari jap... malas bawa handbag.. kuar kan purse, berlari2 anak beli bunga utk buat bunga rampai.. masuk kete..mama drive.. jumpa farihah.. then farihah drove me to the printing shop.. time nk bayar.. holly cow.. my purse is not in my handbag... giler ko.. i looked for it everywhere and it nowhere to be found!! kudoosss!!!

2. dalam pada nk beli bunga, suddenly farihah texted me.. "hidayah i ran over my 3 kittens.. huuuahaaaa".. bukan satu, bukan 2 tapi tiga.. omg!!! felt sorry for her..

3. we gerak dari Crytal Crown, abou 2.20 pm.. gasak la.. padahal mama dah pesan suruh gerak pukul 1.50pm.. takut x sempat since nikah pukul 3.. masuk kete.. duduk seat depan... by the time duduk rasa basah.. alamak!!! rupa2 nya dak syikin g letak air McD kt atas seat.. cuak sepuluh sen..

4. kan mama dah pesan suruh gerak awal kan.. tp lambat gak aku kuar..apa lagi.. syikin giler speed mencilok sana sini.. i dok sibuk main game apa ntah..kalau aku duduk focus.. mau seram sejuk gak tgk minah ni mencilok.. org kecik hati kering.. end up AF panggil syikin F1.. muahahaha.. ok girls.. relax.. kitorg x accident pun.. huhuhu.. just in case uols igt ending cite ni we accident.. sampai ngam2 lagi 5 min pukul 3.. hujan lebat.. ok ni bukan perkara buruk. ini perkara baik.. hujan rahmat katakan.. jam pukul 3.. tp juru nikah x sampai lagi..

try call ustaz hafizan tu, nan ado diangkat.. cuak..? tak.. serious masa tu x rasa pape.. kira mcm que sera sera, what will be, will be.. sila nyanyi sikit...long story short, juru nikah tu dtg gak.. kenapa lambat.. bleh dier kata dier LUPA!!!!! rasa mcm nk maki x????? tp masa tu mak just relax je la.. atE OP, OV dan berpuluh2 camera lain mcm focus kt bride kan.. yg i buat muka bengang, muka cuak.. musti gambar kurang molek.. and no one wants that to happen..

pastu dah naik stage, bleh plak dier cakap kt mic tu.."saya lupa.. hidayah x call saya kata jadi ke tidak".. makkkkk bleh terima ke alasan ni.. and nk lagi best.. he repeated the sentence twice.. suami ku (eceh, panggil suami la plak), called him a day before to confirm.. dah tu perlu ke pengantin perempuan nk call lagi.. hangin la sepuluh sen.. tp mak maintain chanteq je.. chanteq ke?? heheheh..

ok.. lepas tu check semua borang.. bla bla bla.. he didn't ask for my IC.. nasib.. if he ask.. i mmg ada ic satu lagi.. muhahah.. ok jgn cakap sapa2, but its my ic la.. ada cerita di sebalik ini.. abaikan.. after all.. masa serah sume borang tu pun, i dah bagi photocopy of my ic.. so no harm..

lafaz 2 kali sebab, en hugo sebut mas kawin 'seringgit' instead of 'satu ringgit' .. oh xpe la.. xde hal.. org kata 2 kali lafaz lebih afdal.. =)

itu kisah hari sabtu.. haha hari ahad pun ada lagi..

hari ahad nya pula..

5. the charlie angles ni sibuk dok ke hulur ke hilir (my house, the hall and hotel room) .. last preparation kata nya... boleh plak lepas dah park kete, nk kuar balik, mak cik farihah ni terlanggar lori sikit.. masa nk kuar parking.. pecah lampunya.. aissshh mak cik.. lori x gerak pun u bleh langgar.. huhu.. kesian giler ko noks..

6. lepas dah nk penghujung majlis.. melepak ngn budak high school.. syikin cakap "hidayah, heels i patah" i was like "what???!!" , she replied "ok.. patah tu mcm over. almost nk patah.." atau lebih tepat nk tercabut.. heels tu melekat pada kasut setakat ujung aje... nasib la masa nk turun pelamin daru nk tercabut.. just imagine kalau tercabut before naik pelamin.. aaa harus muka dah jadi mcm x senang duduk..


ok sekian cerita ceriti.. alhamdulillah selesai semua nya..

18 comments:

mysarah said...

mak aihhh. pengantin hebat! :D

ElyaElmo said...

mcm2 dugaan...alhamdulillah selesai sudahhh :)

farahfatihah said...

ish leh plak kadi tu wat lawak ek..ntah2 dia pelupa kot huhuhu
apa2 pun syukur semuanya selamat

K.I.N.A said...

wow..bgtu byk dugaan..tp seme dicover dgn baek..Alhamdulillah..

Bai said...

alhamdulillah semua selesai kan dear. bab tok kadi tu. ades lupak pulak..tu la.. nak taknak terima.

rose said...

semput tau bace entry u..hik3..dah rupa 1 nafas i bace..heee~

ape2 pun..alhamdulillah..semua selesai n yg penting..majlis u memang happening wlpn i x pegi..tettttt! =P

hana yoriee said...

dahsatlah story ko nyah..huhu..tok kadi takleh blah..seb baik dtg jugak..sabar jelah..tp takpe..lam pic, video sume lawo!!! =D

jihan musfirah musa said...

saya pon 2 kali lafaz but alhamdulillah semuanyer selamat...congratezz dear!!..;)

WillBe.Mrs said...

great brides..! mcm robot pun iya jgk...sume bnda buat sepantas kilat...bab tok kadi lupa tu i xleh terima jgk..! hahaha...jujur btol tok kadi tu..

harzharun said...

mcm2 hal kan dear...i yg baca ni pun mengah..apalagi u kan...apa2 pun semua dah selamat...di sebalik kekalutan tu, u tetap cantik di hari kawen u!

thezaila said...

mysarah --> xde nya hebat... mak semput jugak nyah..

elya --> alhamdulillah.. selesai sudah..

farah--> aa tu la.. siap cakap kuat2 dgnmic, kata i x call.. ello laki i dah call a day before tau.. xkn i nk call lagi kan..

kina -> tu dah habis cover-rina dah tu..:)

bai --> alhamdulillah.. tu la nya.. voley pplak dier lupa..

rose --> sila bernafas.. takut i kalau jadi pape kt u...hehhe

hana yrie --> tu la nyah.. kalau dier x dtg mcm mana.. giler.. esok nya reception, sapa nk kawen..

jihan --> sama la kita.. thanks for the wishes babe..

harsharun -> mengah seput, semua ada.. nasib la bleh stay collected and calm.. dfuuuhhhhh..

Khumaera Ismail said...

nmpk mase majlis tu mcm tenang..rupe2nye byk jgk tragedi blaku..hehehe~ tp alhamdulillah da lepas, kn? ;)

.: an :. said...

owh... ade versi belakang tabir ghupenye... xpe2... yg kami nampak... semuanya terbaik! =D

~Ayu BnSyg~ said...

Pn Zaila. Org kate klu time nikah tu hr hujan, insya-Allah akn bunting pelamin. Jgn percaya sgt. Org ckp je :)

Meen said...

Salam, i was blog hopping. waa...boleh pulak ustaz hafizan tu terlupa? Dia pun nanti akan jadi jurunikah i. Kena take note la ni. Kena call dia to remind. Coz reception kat dewan jamuan terus lepas tu. Kalau dia lupa, naya je.

Hana said...

macam - macam dugaan kan.. alhamdulillah dah selesai.. :)

missbutterfly said...

klakar la ko nih..eh..aku nk tiru part yg prop utk amik gmbr tu blh?

thezaila said...

khumaera --> buat2 tenang je tu..

an --> hehe.. rasa nya semua pengantin akan ada cerita belakang tabir.. huhuhu.. cuma horror atau x horror jek =)

ayu --> oo ye ke.. huhuhu.. mungkin cakap2 je.. or mungkin jugak betul.. huhu ..

meen --> tu la.. dier kata.. i x call dier.. sedang kan my hubby dah call dah a day before.. ke.. both bride n groom, 2-2 kena call..
cess... u better call n follow up ngn ustaz nih..

hana --> alhamdulillah sumenya dah selesai... =)

miss butterfly --> boleh boleh.. sila kan.. =)