Monday, August 08, 2011

Rasa takut setakut-takut nya

Salam ramadhan.. dah masuk hari ke-8 dah berpuasa ye.. alhamdulillah, diberi kekuatan utk bersama2 puasa, walaupun dah tertinggal satu hari. xpela.. rukhsah puasa katanya.

diam tak diam dah masuk 30 minggu dah. walaupun ada ketika rasa sangat selesa, ada ketika (read as selalu) terlupa makan ubat, selamat sampai jua ke minggu 30 ni. alhamdulillah, setakat ini xde la perkara2 yg horror sangat berlaku. pening, muntah, rasa x selesa, itu biasa la kot.. kan..?

kalau nk ikutkan tinggal beberapa minggu je lagi utk menunggu kelahiran si kecil. apa perasaan? seronok sudah pasti. tetapi perasaan takut tu paling banyak sbb my pain tolerance adalah sangat rendah..

ada sesiapa ada tips utk mengurangkan rasa takut ni.. meh meh share with me.. serious mak takut nya.. sungguh2 punya takut, bukan cobaan ni..

7 comments:

LisaLisut said...

u takut sbb nk deliver.i takut sbb nk kawin.lol.semoga dipermudahkan segalanya Zaila :)

take care :)

aTy _faRed~ said...

kejap jer rasenyer ek..haritu jumpe kat bbf gathering..pewot pon tak nampak lagi..sekarang dah tinggal berape minggu jer..!! semoge semua dipermudahkan..:)

Mommy AlyaFarisya said...

banyakkan membaca ayat2 al-quran utk ibu2 hamil dan zikir2...insyallah dipermudahkan..amin

MissB said...

I dah 36 weeks..tunggu masa ja lagi...huhu takut jugak..

syanaim said...

::babe..samalah kita...nervous+takut+excited..semua ada..take care k..hope semuanya selamat..:)..::

kitakesitu said...

wah,tak lama je lagi.insyaAllah sumeny slamat n dipermudahkan dariNya.good luck dear =)

Mawar misswateva said...

mek..semoga selamat semuanya eh.=)
nt nmpk muke baby yg comel tu hilang terus rase sakit.