Monday, August 15, 2011

Hari Raya Project


Raya datang lagi!!! hahah.. dah mcm iklan Tora plak.. selamat berpuasa semua.. dah beli baju raya ke belom.. as for me, nafsu nk beli baju raya, mmg la xde.. takut xde baju raya yg muat.. ngeeeee... nk pakai jeans masa raya bleh x.. haha... nk kena kena pelangkung ngn PIL, sila kan..
oh this year raya kt belah suami.. tp tgk dulu mcm mana, since raya tahun ni mcm pannnnjaanggg cuti nya, probably the both of us akan balik both sides.. =)


ni dah berbalang2 almond london yg telah siap dibuat.. haha..mcm banyak je kekdah nya kan... as for this raya, mak buyung ada amik tempahan jugak.. tp just utk regular customer.. last year x sempat nk buat cz sibuk dengan wedding preparation bagai.. tahun ni, kalau x buat jugak, nampak gaya nya customer lari la.. so i decided to take orders from regular customer je.. mak x larat noks, nk pulun buat banyak2..

lucky me ada mama and husband yg ringan tulang.. tolong bakar kan kuih.. kekadang, tolong kemaskan bahan2 buat kuih.. fuhhh lega... so kepada yg dah order, insya allah, minggu depan dapat kuih ek.. thanks a bunch guys.. dapat la gak extra pocket money for the raya celebration.. heheheh

p/s : kot2 esok anak bleh jadi pastry chef, best gak kan... sbb maknya suka bake masa mengandung.. =)

7 comments:

LisaLisut said...

ooo zaila ade buat kuih raya utk jual ek... tatau pun..br ni tau..hehe.gigih nye mak buyung ni. dpt duit raya extra.

just wanna ask, sebalang u jual berapa ye?bape biji? :)

Wani said...

hei..i pon tokeh almond london wansepon a time :D tp utk regular customer jek..tu pon nk pth pinggang buat T__T

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rajinnye zaila =)

POSH76 said...

sedapnyerrr

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ko taknak bagi aku satu balang ke meks? HAHAHA.

gigih tul mak buyong ni buat kuih tau!

thezaila said...

lisa --> lisa, i x amik banyak order pun.. takut x sempat nk buat.. i jual RM 24 for 50 pcs..

wani --> sama2 tokeh almond london.. =) mmg.. sbb buat part time, lepas terawikh n during weekend je.. maka x amik banyak..

khumaera --> bukan rajin.. takut tahun depan customer larik...

posh76 --> biasa2 je noks..

balidz --> mek pm address.. berjanggut aku tunggu address ko..

Leonora Halim said...

sukanya tgk org rajin buat kukis!! :) selamat hari raya Zaila! :)