Thursday, February 18, 2010

Tudung Tunang n Tudung Nikah dari Vispera

Sticky entry utk 48 jam.. entri terbaru ada kt bawah ye...

Seperti yg dijanjikan dgn pemilik Vispera, aku akan mengadakan satu advertorial mengenai tudung tunang/nikah. Semasa nk cari tudung yg ingin dikenakan pada hari tunang tu, aku agak cemas. Kurang mengemari mengenakan tudung bawal pada hari bersejarah dan ia akan menyebabkan lilitan tudung tu akan jadi sekelompng di bahagian leher..

tudung bagaimanakan menjadi idaman qolbu.... the reference.. salah seorang daripada pemenang gadis melayu. memang menjadi dambaanku memiliki tudung sebegini. mana nk cari ek.. if ada jual sure makan tujuh, lapan ratus ringgit or more. tp aku x punya budget sebegini.. worry no more.. udah rupa mcm iklan serbuk pembasuh karpet la plak..
source : arma
Vispera ada jawapannya. I was sooo happy that i found this lady.. hasil google sehingga ke dinihari. Lihat sahaja hasil kerjanya. lihat, sungguh ayu tudung tu kan.. melihat koleksinya, mmg kebanyakkan daripada nya adalah berwarna putih. Usah gusar.. jika nk buat tudung berwarna2 pun bisa diuruskan.. betul x Vispera..


Dengan rasa yakin seyakin2nya, aku menyerahkan pada tangan kreatif Vispera utk menghasilkan tudung dambaan aku..

oh ya*brapa banyak oh ya daaa*.. utk veil or layah, Vispera pun boleh buat.. serba boleh cik Kak nih. I reqested utk veil yg kain nya 'jatuh'.. i seriously have know idea apa jenisan kain itu. i told the criteria.. zup zap zap zasst she cari kan for me..inspirasi veil adalah dari gambar ni..

sumber : anil

anil, saya mmg teruja dengan wedding anda.. dan anda adalah reference saya.. voley gitu..?

nampak x veil nya mempunyai body and character.. wahhh.. beriya describe. veil tu jadi jatuh n cantik, tidak seperti jika mengguna kan kain net.. cuba lihat hasil dari Vispera.Cantik kan... Sungguh suci n ayu

Hasil nya.. sungguh puas hati.. cuba kamu lihat hasil tudung saya.. oh ya.. saya mmg request utk meletakkan perincian manik yg sarat.. Mak diva noks.. if you prefer less beads and bling2, she will fullfill your dream. ok.. mari lihat hasil Vispera utk my tudung n veil... tarikk nafas dalam2...


Veil bukan dari jenisan net keras.. checked
Material Veil ringan n beralun.. checked
Beading yg sarat... checked
Perfecto !!!!
what else could i ask for..

hebat.. seperti apa yg aku dambakan.. seperti yg aku angankan...cuma aku x request utk veil yg panjang meleret. tunang je pun.. i save it for nikah..

Upload close view..

and paling penting bekerja dengan Vispera sangat la menyenyangkan.. u give your idea and she gives hers.. as for me, kekadang terkeluar idea warna peliks, almaklumlan seni dulu cukup2 makan je markah nya.. yes! she will give you the consultation. best kan..

for more info, layarilah Vispera.

17 comments:

mahira oya said...

tudung ni lawa...

AzUraAa said...

babe... u ni mcm tau2 je i mmg desperately tgh carik tudung for nikah... sgt kene dgn entry ini... tapi..tapi.. tapi.. adekah tudung ini mahal??

thezaila said...

To oya --> lawakan tudung ni... i loike..

Zura --> i rasa harga dier amat berpatutan.. good bargain compare to Ariani.. u PM i. nnt kita sembang panjang.. kena cepat tau u sbb i dgr, Vispera ni dah mcm hot selling cake.. takut dier x dan nk amik order lagi.. =)

Hana said...

zaila.. cantik la.. nak jugak tudung n veil camnih.. :)

thezaila said...

Hana.. cantik kan koleksi vispera nih.. ce u consult dgn vispera for your tudung n veil..

♥S@R@♥ said...

salam singgah..
saya pun minat dengan design tudung aida gadis melayu tu..

hope majlis khwin sy nnt dapat pakai macam tu gak..hehe

syahida said...

hi..sis..boleh nak tau price utk tudung ni x? cantik sgt2 la.

norul said...

hai...i tgh cari tdg nikah.. boleh x i nk tau price die n cam mana nk tempah.. i suke sgt tudung u pkai tu..thanx

~* aDawiYah *~ said...

hai zaila..i pn tgh cari tudung+veil utk nikah..cane nk tgk blog vispera eh?sbb dia da block la..bape ehh rate harga tudung+veil u tu??

sangkurakura said...

salam....nape visit web vispera only invited readers je?? huuuu :( camne nak contact die ye? n brape range price die ye kalo untuk tunang?

sangkurakura said...

salam....nape visit web vispera only invited readers je?? huuuu :( camne nak contact die ye? n brape range price die ye kalo untuk tunang?

diana said...

hye zaila.

saya sedang cari tudung+veil untuk majlis pertunangan dan pernikahan saya.
chantek tudung+veil zaila.
boleh saya tahu berapa price rate for tudung+veil itu ye,or vispera rate since only for invited readers access to the blog.
thanks zaila.

diana.
dian1712@gmail.com

nurul said...

Hyeee....
Boleh i nak taw camne nak contact vispera since blog hanya untuk invited reader je..i really2 need it..takut x sempat for my engagement this Jun..Thanks

email
nurul_nshs@yahoo.com

Munna said...

cantiknya tudung tu...tp mcm mana nk contact?

Lina said...

Apa web vispera. Cmna nk hubungi.

Izzah said...

Hi Zila,

Am ur new reader.. Can I ask u regarding on the tudung n veil. Is it available for rent?

Anonymous said...

yg kaler biru awning tu buruk sangatttt huk huk huk..tak suke tak suke..yg putih chantek !