Thursday, February 25, 2010

Pakai tudung pun perlu rambut palsu tau noks...

Ni mmg my ref utk tudung.. that's why, gmbar ni enter frame twice in my blog.. kira tudung n veil nya terletak di atas kepala.. Ok uols bertudung kt luar sana, ye, walau pakai tudung wig harus digunakan utk memberikan volume pada bahagian kepala.. terkejut x.. i was suprised in the first place when i discovered this fact...I called up a few MUA utk tanya package bagai and one of them mentioned that the package is included with the wig.. WIG?? yes u read it rite.. wig.. bila dah tahu and amat2i gambar2 org bertudung, baru la perasan.. if xde wig tu, mcm x terletak veil tu pada kepala si pemakai..


but hey, lets say if you just notice this fact and x sempat nk beli wig bagai.. worry no more.. i got some tips for you.. masa my MUA made me up, i korek la barang satu dua tips berguna..

memula masa nk pakai tudung tu, i asked the MUA whether my sanggup secotet i tu, high enuff to give the volumeness to the tudung.. i told him that i have no wig.. u tau apa dier cakap..

"Nokss.. x yah risau... ni mak ajar penipuan penipuan yang berlaku dalam dunia hiburan..." wahh curlass ko noks... what did he do.. dier capai tudung bawal mak kt 'pokok penyidai', stuffed it into my anak tudung.. see below pics..


tengok... tengok.. tudung bawak i telah di stuufed kan ke dalam anak tudung.. frankly speaking, i was really doubt on the output.. cuak ok.. don't i look like an alien with terbonjol head..

useful tips : let your MUA finish his/her work.. jangan komplen semasa derang tgh buat.. menjadi kepantangan mereka org komen sebelum keje mereka selesai.. i'm talking bout MUA.. mak/pak andam, i x sure..



i tengah membetulkan anak tudung.. dalam hati masih cuak cuak lagi.. dalam hati "i guess he knows what he is doing..".. wah epie.. ko pun verangan nk pakai tudung mak ke nok...


Next, penipuan terhadap rambut palsu telah berjaya dilakukan.. next, ariel (epie's PA) helped me with the tudung plak.. i told him exactly what i want... and, being a pro.. zup zap zaaasstt... dier buat..


Hasil you can view from this entry.. kang letak gambar i berulang kali kang, ada yg muntah darah plak

14 comments:

hana yoriee said...

Zaila!! i was so grateful to find ur blog..u bagi inspiration yang lama dah i carik utk buat tudung n veil for nikah..huhu..nnt nak email ttg charge n so on ngan u boleh??sgt teruja..dan sgt envy dgn tudung ms tunang u..sgt2 cantek n plus..u look gorgeous overall!! hehe..i follow n link u..link n follow me to k?hehe.. =)

hana yoriee said...

nnt bgtau hana email zaila yea?boleh ana tny..hikhik..tq!

ElyaElmo said...

he3...actually mmg betol pun..pakai tudung nak kawen/tunang etc pun kene pakai rambut palsu tu. Macam style sekarang org dok mcm ade tongcet kat kepala tu,ade yg pakai rambut palsu. tapi beli rambut palsu yg bleh bwk semayang nye k.. :D

thezaila said...

to Hana : thanks for the compliment.. if nk tau lebih lanjut lagi.. sudi2kan email ek.. boleh sembang panjang..

to elmo: nk pilih pilihwig pun,kena tgk gak.. if terlalu toncet pun, i kureng gemar.. anyhow, thanks on the info pasal wig yg boleh bawak solat tu..

Hana said...

tak tau plak cmtu slalunye.. patutla cantik je nampak sanggul 2 :D

thezaila said...

to hana ->huhuhu... ni la penipuan yg berlaku utk menggantikan wig.. katanya

Yanie said...

Hi all, boleh tak gi tau i mana nak cari sanggul palsu yang boleh bawak sembahyang?

thezaila said...

haah la ... can anybody this piece of info..?

AzUraAa said...

babe... i nak pinjam tudung u je la... hahaha... bole??

thezaila said...

Azura... bole.. xde hal.. bila mahu ngambilin..?

syanaim said...

::huhu..thnkz share idea...now br tahu mcm mana nak pakai..btw i dah linke u..:D..::

NahWaL said...

santek nok! aku suke tengok tinggi2 gitu!!

thezaila said...

nawal --> tu la nok.. mak pun sukee... tp xmo tinggi sangat.. kang takut org wonder mak sorok klcc dalam tudung.. huhuhu

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ said...

Hello.. nk tanya lar How in the world i nk contact VISPERA tu? obviously its for invited reader only.. :o