Tuesday, November 24, 2009

A famosa Resort, Melaka

Hi.. Frens vacation.. its been 3 weeks and now only yours truly able to write a thing or two.. *actually, its more than two thing..* I gues, u've read at lin's blog... not goin to membebel the same things. Lets the pic do the talking.. Some of the pics do have caption or dialogue bubble..
Oh ya.. kepada sesiapa nk pergi tempat2 ni, baik ikut package, kerasa sangat berbaloi2...
ni harga x ikut package.. kira mcm harga ala carte la

Water Wolrd - RM50 (adult)
Carnival Nite Cowboy - RM60 (adult)
Safari - RM 76

Total RM186.. Tp ikut package 3 hari 2 malam.. ketiga2 aktiviti ini plus ngn tempat tinggal HANYA RM240 sahaja... berbaloi2 kan...?

on the arriving day.. x bleh masuk rmh lagi.. check in can only be done at 4 .. bladihel...


ptg tu, p pekena cucur udang alor gajah.. org kata cucur udang nya sedap.. sedap ke??

mmg sedap... yummy.. just the 3 of us.. ain n amirul, baru je sampai.. bg can derang rehat sat..



wajah2 tgh mentekedarah cucur udang.. my pose yg paling hover tau.. biasa.. mak kan diva..



siap amik gambar tu, tanda bukti.. ni pun mintak tolong kat 'akak' 2 alam.. thanks nyah.. mak hutang u ..

Belah malam, pergi ke cowboy town... yeeehaaaaaa... come on people.. lets the party started *sangat poyo..* very the nice ok karnival tu.. dalam byk2 aktiviti dalam package ni, i like this the most.. sgt tertunggu2 karnival ni..




abg api.. libas libas, makan api.. apa dah habis ke makanan
kt dalam dunia ni yg hang pa suma nk makan api..
tp mmg happening habis la..



aksi cowboy atas kuda..



ada tok harimau.. auummmm.. nasib la dier buat lintas hormat je.
buat nya naik hangin, mati i.. dah la duduk barisan
paling depan.. gile kose.. ain yg suruh



maskot -tweety..



dingly nona.. dingli nona..lalalalalla..
x sah kalau p melaka x tgk tarian nih..



dah penat derang ni jalan, naik tren plak..



mari la bergoyang.. lets, dance...gonna be ok. tududududu


Holloween... he he he he..makan budak..


apa kejadah la dak amirul ni p peluk2 pak cik tu...



amik gambar kt boot ni.. mak aih. paling lama..
ada la 5 6 kali snap utk sorang punya gambar..



rodeo.. ni best ni.. sabib la ramai.. if x, mau aku try..
mmg teringin sesangat nk cuba benda alah ni..
tp yg paling ditakuti.. sat lagi terpelanting, terkeluar dari
landasan utk landing
sure malu x hengat..


Keesokkanya, p water world.. best gak.. note, kami xde camera yg water proof.. maka xde gambar.. kami nganga je la... naik tube berbentuk piza melalui slide.. Oya dalam dok takut air pocket bagai, telah berjaya diheret utk sama menaiki tube berbentuk piza ini.. sian ko oya..

dan kali berikut nya kami naik, oya tidak turut serta atas alasan air pocket.. apa la ya.. x rock ok.. kami bertiga lin, mirul n i, bersama2 naik utk 2nd round.. ain selaku mak buyung tunggu di garisan penamat sahaja..


oh, tidak puas dgn itu, 2 devil ni, dah kemaruk nk main slide lagi, yg lebih mecabar.. kali nk guna duet punya tube... fulamak babe.. thrilll.. konon la.. Tuhan tu dah kata, korang mmg x bleh naik ni.. masa memula nk start pengembaraan naik slide mcm ular kena palu sudah penuh panca roba.. ok, aku tulis dalam point form spy korang rajin sikit baca.


1. naik kt platform, lifeguard xde..

2. tp nk main jugak2.

3. pilih lorong.. pilih salah lorang yg mana lorong tu xde air..*bladihel sungguh*

4. dah duduk atas tube, tube xnk gerak.. terkapai2 kami ketika tu.. aksi yg sungguh mencarut..

5. minta tolong minah tu..

6. berjaya berlepas.

7. dok terjerit seronok, tp tu la, Allah marah kita terlalu seronok sangat.. x ingt ke!!

8. elok je lepas lin kata"wah yg ini lagi best", in no second, kami terjatuh dari tube..

9. dan aku berada di bawah tube tu.. dan kami ketika itu, tidak dibawa air.. duduk statik je..

10. mana ada gelunsur yg x mengelunsurkan org. adakah kami terlebih berat badan lalu tidak berjaya ditampung oleh aliran air yg berlalu manja di gelunsur itu.

11. sungguh celaka keadaan di watu itu.. betapa kami x hanyut di bawa air sehinga kami boleh berbual2 mesra di atas gelunsur tu.. sembang2, betul2kan tudung.. watdehel.. tp pengalaman menarik la.. bukan senang nk dapat tu.. korang ada ke pengalaman ni... *motif nk berlagak dgn aksi jatuh tu???*

bengkak la kepala teman.. lin siap pecah dara darah.. pening.. itu tidak menghalang kami dari bercanda.. percandaan diteruskan..lepas tu g makan. then balik bilik.. mandi, tidur barang 2 3 jam, sebelum g makan..
jom makan busat...ate, nk la pergi pengkalan balak.. walaupun pangkalan balak tu sekangkang kera dari matrik melaka, aku n oya selaku anak didik kmm, TETAP, x tau jalan..hahah..

apa lagi.. kasi on itu GPS..


Llin begitu khusyuk ngn GPS nya..


malam tu GPS buat hal.. lambat bagi info samapi terlepas simpang.. then dier re calculating balik.. skali dier calculate, sikit punya jauh da.. siap masuk hutan belantara.. kt kepala hotak di dok terbayang cite niang rapik.. msteri nusantar, mak cik yg pakai kafan putih dok terbang2, tp diam kan je.. buat2 cool la konon.. mak buyong dah duduk kejung sangap dah... hahaha.. kalau ku tahu jauh begini, baik kita u turn je, masuk simpang tu.. tp tu la.. kita hanya merancang Allah yg menetukan..

Ikan siakap 3 Rasa.. x tau nape gambar ni senget.. sedap x hengaattt..



telur bungkus, tom yam.. masing2 amik 2 portion..
sungguh tamak kan...?

kailan ikan masin. 2 portion gak amik nya


ikan pari bakar.. giler besar.. ni amik satu je.. sbb besar..



sotong celup tepung,konon la..
rasa nya ibarat sotong celup serbuka kari babas..



Makan time.. Mari kita BALUUNNN..!!!!



harus snap gambar dalam keadaan pura2 sedang makan...



Ni keadan meja, pinggan mangkuk sudu garfu lepas makan..
Mmg naga...Brrrupppp.. Alhamdulillah


Thanks kepada yg sudi belanja..


Hari berikut nya.. Aktiviti Terakhir.. g Safari plak... dah lama x g zoo.. Singgah sebentar membeli cenderamata..

Meh pose ngn topi topian.. Waaahh mak dah rasa mcm
fazura dalam cite Pisau Cukur dah..
ke.. fazura tu yg mcm mak..




Zebra.. kt dalam tu dah ada caption bubble.. so malas dah nk tulis lagi..
Click utk gambar besar ye senah...



Pak belang.. Buweerrkkkk



Gigih nk bagi biri makan




Lin cuba tunjuk macho..




Berani ko letak kaki kt kepala apachee tu.. ko x takut ke Lin..
kan aku dah cakap dah.. jgn suka suki.. kan dah kena kapak dah ngn dak apachee tu..
ko igt kepala derang x bayar zakat ke...?


Nasib baikla ko ada oya utk menuntut bela terhadap
pengkapakan ke atas dirimu..



Dalam bot yg nk g monkey island..x turun pun kt monkey island tu..
saja nk naik bot je.. naik bot ngn kumpulan pak arab..
tetiba masa bot tu tgh bergerak, bot tu mcm terumbang ambing..
air masuk dalam bot tu..
pak n mak arab tu punya excited..
lin buat muka pelik.. ye la,kang karam kt tetengah tasik nk kang..
naya.. aku cakap kt lin..
lin, bukan apa.. kt negara derang tu panas,mana ada tasik sungai air terjun bagai..
tuyg teruja lebih tu...


lepas tu pertunjukkan cowboy wild wild west.. aku bagi 10 bintang..
ting ting ting...
mmg best...


Cewah.. nk jugak letak gambar melentuk liuk nih.. harus la kan..
i kan divaa..
semoga berjumpa dipercutian yg akan datang kawan2...

2 comments:

dyra said...

belanja???

mahira oya said...

siap ngn dialog nih..hahaha..
experience sih..*big grin*