Friday, March 01, 2013

Kelas dah bermula...

Salam.

wassupp wassupp...

as for me, nothing much..

kelas dah start, dan workload berada dalam keadaan paling hectic.
minggu pertama kelas adalah minggu pertama System Test. aarrrrggghhhhh!!!

utk kerja aku, fasa Sytem Test ni adalah waktu yg paling kritikal skali.
kira nya dalam satu2 project, waktu ni lah waktu yg paling kritikal yg mana, duration utk system test sering kali dipandang enteng.. org yg tulis requirement, kekadang terlajak datetime nya, x mengapa.. sbb bleh delay fasa develeopment.. fasa development pun siap lambat dari tarikh sepatut nya, xpe, sbb lepas development, ada pergi kepada fasa System test.. lambat masuk fasa system test, xde sape bising, sbb masih lagi berada dalam lingkungan company.. TAPIII.... setelah delay dari phase yg lain.. system test TETAP kena siapkan pada waktu yg telah ditentukan!!.. pffttttttt.... fasa2 sebelum ni dah delay menyebabkan duration for testing semakin pendek!!!!! lepas tu dah nk deliver...
adoiyaii...
 
serious stress pada 2 minggu lepas. mana nk kejar daily target, mana nk kejar pergi kelas (630 petang).. aduhaii..
ya ya ya.. orang kata x baik merungut.. after all i'm just at the week 2 of 2.5 years of study!!! looooongggg way to go girl..

selalu pujuk diri sendiri.. Allah x turunkan dugaan buat hamba-Nya, jika seseorang insan itu tidak mampu memikul nya... Maka, insya allah aku boleh mengharungi nya... aku boleh.

lepas tu, kalau aku down lagi.. aku cuba amik semangat kawan aku sorang ni..
sekarang tgh buat PhD.. bekerja pulak tu.. ada anak sorang, ada suami sorang (of koz suami sorang.. apa daaaa), mengandung lagi tu.. TETAP pergi kelas, buat assignment, pergi kerja, menjalankan tanggungjawab sbg IBU, ISTERI dan ANAK!! kudossss babe..

harap2 aku jugak dapat harungi semua ini.. 

oh ya.. hari ni aku ada presentation.. doakan aku ya :)

4 comments:

~LeeyanaRadhi~ said...

Gud Luck Zaila..

Me studying too... =).. mmg bleh down bl fkr semua tggjwb kita..nak2 time nk exam..phewww...rs nk quit..tp bl da hbs exam..sronok! believe me.. =)

chaiyok2..gud luck! =)

Balkidz Hunny said...

Kesian MakLa busy nau.
Takpe, 2.5 tahun tu kejapp jer. Percayalah! Kejap je kau dah kat dewan konvo sambil tunggu turn nak naik stage dengan segenggam scroll di tangan. gituuu!

good luck oii.
dan jgn lupa jaga diri & kesihatan!

thezaila said...

leeyana --> tu la ni i baru first sem.. takut2 gak.. :)
jom sama2 berusaha!

kidz --> meks.. tu la.. kengkawan aku cakap mcm tu jugak.. ko doakan aku eh..

Nur said...

baru aku perasan aku diumpat di sini.. hahaha

Good luck babe! :)