Sunday, March 31, 2013

kick ASS!

Asal nya aku nk letak esok.. tapi syakir dah tertekan publish with out me knowing.. hahah salah kan syakir plak.. so nya.. aku post terus kt muka depan.. oh.. aku skang nk p buat kek, nk bagi anak makan.. takkan nk bagi anak makan tahi minyak plak kan.. ehh? komen yg dah kuar.. aku biar kan.. yg baru nk masuk esok aku approve ek.. kang aku idle, korang kata aku kecut plak kan.. hapy reading

This is a super looooongggg entry..

peringatan : aku tahu banyak pasal korang bukan sebab kau tu idola. Idola oh please.
People says "Keep ur frens close, but keep ur enemy closer." tak paham, sila google.

Dari memula BBF bukak, then tutup, pastu naik plak NCOL.. tutup... naik plak NCOL II (later known as SIS).. Gamak lepas SIS tutup korang nk guna nama apa plak. korang x perasan apa persamaan BBF, NCOL and SIS. persamaan nya ada segelintir org2 mcm korang. BBF tutup, sbb Farah malas nk melayan perangai sorang2 yg ntah apa2. and i guess tatie ada sebab kenapa tutup NCOL. yg aku tahu dalam sesama NCOL pun korang mengutuk, nganjing bagai. dah lupa, meh aku refresh balik. igt x korang dok nganjing lin butterfly masa dier mintak opinion nk pakai baju apa masa laki dier nk amik anugerah kt istana.. Ring a bell..??? kaann... bermuka2 masing2. ko jangan tanya mcm mana we all bleh tahu. ada skill kitorg kan, kalau x, mcm mana kitorang bleh tau exact alamat office ko.. eh...?

Bila NCOL tutup, dah masing2 butt-hurt. tp yg aku nampak opportunist dalam kes ni Ryn la.. selang beberapa hari, NCOL tutup si ryn ni bukak group. Seriously, aku mmg x kenal lansung si Ryn ni, aku tau blog dier masa raden up entry hari tu, out of sudden, minah ni muncul  entah dari sana back up raden. Attention seeker! Aku budget, lepas NCOL tutup, syima or raden or nadya or PSL la akan create group baru tu. tgk2 ko kan ryn. U are an example of bad admin. x pantau ke member group ko. x  perasan ke aku kt situ..

Dah create group baru, masing2 merempan kt group dok kutuk2 tatie sbb tutup group. serious aku terkejut korang bleh nk kutuk tatie. and making fun of tatie plak. kebetulan masa tu demam AJL, siap buat lagu ye lagi Nadya eh.. aku tgk balik gambar korang masa wedding reene, ramai jadi bridesmaid, elok je.. x sangka skang korang bleh kutuk belakang eh? dulu kiss Ass skang dah Div Ass je.. ce ko tgh #chantekss ada gaduh2..? hahahah

Nadya, just a gentle reminder to u.. skang ni peknen balik eh.. baik duduk diam2. dulu masa tetiba dapat tau ko pregnant lepas 6 bln bsalin, ko sedih bagai la. x kurang juga ko sentap ngn ada beberapa org yg memberi pandapat yg ko x nk dgr. i bet mesti org yg bagi pendapat tu kata, x elok ngandung rapat if ur first pregnancy ko czer. so i tot lepas ko gugur hari, amik la langkah berjaga2 ke apa.. org kata kena gap dalam 2 tahun bukan apa. bukan hendak menidakkan rezeki Allah bagi, tp ni pasal kesihatan kau jugak. luka dalam take time utk recover. org takut if pregnant cecpat, luka dalam x sembuh sempurna, and buat nya ko contraction sebelum sempat nk g operate... ko pikir sendiri la natijah nya. masa first pregnancy ko hyperem apa jadah ntah sampai kena baring, sampai makan bulan gak. if kali ni ko hyprem gak, sapa nk jaga zaras ko.. so dari ko nk sibuk2 get involved, baik ko jaga diri elok2. kalau ko sihat, dalam la jaga zaras.. after all, bila dah jadi mak-mak ni, kita kena jaga kesihatan diri, bukan utk diri sendiri sahaja, tapi utk org sekeliling kita gak..

Konon la si Ryn ni up status Ludah Jilat Balik...
Are u referring me being part of SIS.. woohooo.. mind ur word lady. I was added to the group by someone without me asking her to do so. Gi la godek SIS tu balik, sapa yg add aku, and i was among the first batch in SIS. ok, aku bagi clue. org yg add aku tu, nama dier ada hurup R. so, u go figure. hahah.. When i first received the notification, i was quite shocked in the first place, but what the heck. Let me see what are they up to. Well there are a number of good things shared and discussed. Good! But the rest was same old same old. And what annoyed me the most - kes mengadu. ALAHAIII.. 

Korang dok kata, we all x matang entah pasal isu apa. and ada yg cakap dah nk masuk 30 tahun perangai x berubah. well are u talking bout urself? sbb nya aku tgk SESETENGAH SIS tu, mmg x berubah. masa kt BBF, dok la sibuk mengadu pasal bakal mentua la, x setuju itu la, ini la.. masa kt NCOL aku x tau la korang borak apa kan. dah masuk kt SIS, ngadu pasal suami plak. agaknya kalau facebook ni ada sampi 40 thn akan dtg, korang sure dok ngadu pasal menantu masing2 kan.. hahah. Owh to the rest of SIS, aku xde pape hal ngn korang pun.

Utk entry ni aku mmg main mention nama je uols. aku x main la mcm raden, up entry ngata org x sebut nama. sekali kena bash, terus diam. then berselindung balik entry "sapa makan cili".. oh please.. 
Jilat Ludah Balik ni, aku bagi contoh paling nyata la. Syima, masa ko kt BBF dulu, igt tak yg ko pernah konon nya nk buat paper bag utk door gift. Guna kertas putih n letak doily paper kt tengah n letak ribbon. masa tu bakal MIL ko kata x cantik. last2 ko rempan kt dalam BBF ngadu, tanya pendapat. bila aku tgk gambar paper bag ko tu, serious aku rasa x cantik. i mean the idea is nice but the execution, hancus weh. serious aku x tau mcm mana org bleh comfortkan  kau, n kata cantik.

cakap kosong x guna.. amik bukti.
dah baik ngadu n kutuk bakal MIL, nowadays bukan main comolat lagi ngn MIL. aku ada la baca blog ko, sikit2 MIL bagi..sikit MIL ni, MIL tu.. jarang aku dengar ko cite pasal mak ko. pastu sampai beras nk masak nasi anak pun amik rmh MIL. beras rumah MIL lebih berkualiti katanya.. Daannngg.. Syahdu betol ko syima. Jilat la ludah ko tu balik kan.. dulu baik punya kutuk mil, skang ko kipas bukan main.Pffftttttt...

Satu lagi, banyak gak aku tau pasal laki base on apa yg kau letak kt group bbf dulu.
Awal kawin, laki syok dok keluar ngn kawan motor dier.
Selalu tinggal kan kau.
Susah la kawin ngn laki muda, x matang (kelas ko, dah sama taraf ngn rozita che wan, suka pucuk muda. bila aku cakap mcm ni ko jgn ingt aku kata muka ko mcm RCW. jauh mcm matahari ni planet pluto ok)
Laki x ingt bday, x bagi hadiah, ko rempan kt group.
ramai plak back up ko, x kurang gak yg lain nk cite kisah laki dier lupa bday .. adeehhh..
Korang lupa eh, or korang tak tau. x baik buka aib suami. ni ko bukan cite kt sorang 2, kau cite kt group ok.. yg ada 193 ahli .. and aku rasa, kau pun bukan kenal setiap seorang dlm group tu pun. if ko kenal semua, takkan ko x perasan aku ada kt sana.. har har haraaammm. kot ye nk meluahkan perasaan pun, g la cari best fren ke, luah kt ngn mak kau ke, atau terus cite kt husband. senang cite

Lin butterfly, saya rasa ilmu agama awak tinggi. apa hukumnya jika seorang isteri menceritakan perihal suaminya di public. bukankah Islam meminta kita agar menjaga aib pasangan masing2.

Syima, please la, stop la dok panggil 'pangasuh aisya'. ko bahasa kan as nenda aisya lagi bagus. ni dok la sebut2 pengasuh2. Hello mak kau tu pangkat nenek tau buat anak kau. Bukan pengasuh walaupun dia menjaga anak kau. Kau agak2 kalau mak ko terbaca la blog ko ni, kecik hati tak? Ni la manusia akhir zaman. Antara ciri2 manusia akhir zaman, anak2 menjadi tuan kepada ibu bapa.

Quote dari blog luvislam
"Anak-anak mengingkari dan menderhaka ibu bapa (ibu bapa menjadi kuli dan anak menjadi tuan)."

kalau ko x yakin dengan sumber ni, sila google sendiri. 

Sila bersyukur yg kau punya parents yg mampu nk jaga anak kau. Bak kata Nadya, untung la sesiapa yg parentsnya jaga anak2 masing. Ni pasal cara mak ko jaga anak ko pun, ko nk pertikaikan. Kemon la, patut nya lebih banyak kita membaca, lebih luas pengetahuan dan semakin matang. Mungkin cara mak ko raise anak ko x sepertimana yg disarankan dalam buku, tapi x bermakna cara mak ko tu salah. Berapa ramai adik beradik ko, yg mak kau besarkan. Elok je kan semua membesar. Tak yah la ko nk merempan kt twiter, blog, group segala jadah. Hal keluarga remain dalam keluarga la weh..  Ni bila ko public kan, org luar tgk geleng kepala. Contoh kau pernah kan gaduh ngn adik beradik ko kt twiter. Malu weh org luar tgk. and aku terngiang2 la one of ur sibling cakap, aku x igt the exact sentence he wrote, but more or less sound like this "aku mmg xde anak. tp aku ingat ko yg dah beranak ni, tau susah senang beranak so kau tau la mcm mana perasaan mak" Daaaaannnggg.. it's like a slap on ur face..


oh ya after all, kitorg x kisah pun korang nk cite apa kt dalam SIS ko tu, Korang ada pakat minum aura white semua, ada naik entry? korang nk beli bullet mixer entah apa, ada naik entry? yang buat biz (melainkan MLM, tp dalam SIS xde MLM kot) kt dalam SIS, ada entry naik. korang tubuhkan ahli kelab kutu, ada entry naik.. aku rasa so far entry yg naik bila org merempan ngadu ntah apa ke benda bla bla bla. weh xde keje aku nk menyampai2.. cuma bila org buat perangai tahi tu, it just struck me, teringat balik BBF. we tressure bbf a lott ok.. sbbkan mulut2 korang yg x matang, ngadu sana sini, kutuk bakal keluarga mentua, sedeh!!!! batch yg saing2 kitaorg ni rilex je.. bila yg kendian2 tu(hanya sebahagian, bukan semua ok..), alahaiii.. 


alahai, apa punya statement weh.. kau tahu x beza keperluan dan kehendak? Ok rumah aku, xde la bernilai 1/2 juta.. mungkin geng aku yg len, harga dier setengah juta.. apa ada pada handbag ooii.. itu bukan asset bebal.. aku beli rmh end on 2010 sekarang bila aku check value dier, dah increase by RM180K. ko agak2 kalau kau jual LC tu, dapat ke that amount. or worst ada ke org nk beli LC tu. sedeh la.. kata keje engineer, benda basic pun x tau. aku pun engineer gak weh... oh by the way, bukan nk riak la. tp kekadang, org macam kau ni suka padang org sebelah mata.. aku nk bagi tau, aku dah settle beli rumah no 2. aku xde la hadap sangat ngn designer handbag ni uols, esok2 agak2 dah x mampu nk beli rmh, ko gunting la semua 'designer handbag' ko yg banyakkkk tu.. pastu jahit, buat khemah.. pergilah engkau anak beranak duduk di situ. "ok anak2 hari ni duduk khemah designer yg mana satu..?" "nak khemah designer Guess mami.." ahaksss..

Nadya and Syima, sedih gak aku tgk korang ni sebenarnya. tp x gamak nk cakap "cukup2 la tu".. kt blog, korang masing2 lagi mcm perempuan di bawah lindungan kaabah kan. dalam group kemain lagi. korang dua org ni selalu la cakap x cukup duit. syima x habis2 nk meroyan kt laki suruh beli rumah. tp selang 2 3 minggu lepas tu, up entry shopping. baju anak penuh almari. budak tengah membesar, kejap ke dier stick tu a size. yg ko beli banyak. baik ko simpan. ni dok kata x cukup duit, tapi shopping tetap. apa punya prinsip hidup aku x tau. baik la ko simpan duit shopping tu buat down payment beli rumah ke.. ada gah hasil. meh sini aku nasihatkan "it is not about how much u spend, but it about how much u save" ngerti???.. ce tanam dalam kepala hotak kau yg berkeladak tu.

Oh just for ur info, ada je yg kat dalam SIS tu berkenan pon ngn apa korang buat, apa yg korang tulis dalam blog, status yg ko share dalam group. aku x nk bagi tau sape. cari sendiri komen salah sorang SIS ni.

"I totally agree dgn xxxx....'org tu' yg kurang kasih syg ...tersangat2 kurang kasih sygnya sampai duk canang cerita pasal laki dia x prihatin ...n seringkali berbangga dgn material berharga yg dia miliki seolah2 dia sorang je lah mampu miliki branded items. (Ehh apa saya ckp ni) hehe.btw xxx, dont worry ramai support u kay...we love uuu..heheh.... (sbb mcm tahu je siapakah gerangan itew) k bai! Kita doakan agar terbuka pintu hatinya ..dont worry be happy ya xxx ....Allah bersama org yg benar.... "

ko g cari, tp x yah ar ko g bash dier, she just stated her opinion. and dier bukan penyampai pun.. aku letak kt sini pun, supaya ko tu bukak mata. jangan duduk di awangan. kaki x jejak bumi.. bukan semua berkenan ngn cara ko pun. yaaa.. i know, kebenaran mmg menyakitkan.


Ni satu lagi kes. Dok karma karma. Korang ni belajar sejarah masa ke sekolah x dulu. Ke, sibuk nk fit it, budget nigga, belajar ke mana, sekolah ke mana, alih-alih lemas kt Tasik Kenyir. Dulu time aku ada blog pasal karma korang x baca. Fine! Tak nak baca kt blog aku, pergi la google kan, tambahkan sikit ilmu pengatahuan. Dah la xnk tambah ilmu pengetahuan, siap nganjing org lagi. Apakah..? Dey, kalau ilmu senipis kulit bawang, bawa2 belajar ok.  Please la, aku pun bukan la alim ulama, tapi bila org dah point out, cuba ko berfikir sejenak, ambil ikhtibar. Ini tak.. Lin Butterfly, what say u? u setuju x ngn hukum karma, if awak x bersetuju, lebih molek awak menegur rasa se-SIS awak tu. I tried to tell them before, but they are making fun on me. I guess they want to hear from an insider.


Last but not lease(t).. aku rasa aku bleh figure out kenapa ko mcm beriya nau mem-famous kan diri sana sini.

Gituuu cite nya.. dah bosan jadi watak kena buli, kena bahan.. skang ko mcm nk payback time la ye..

Dah, kang pepanjang lagi aku tulis, terduduk plak korang kan.. sila jejak di bumi yg nyata ek.. umur dah masuk 3 series, bawak2 la matang sikit.

17 comments:

Nadya Zahid said...

Zaila...
I nampak post u ni coz ade org yg suruh I bace...
Btw...u ade problem dgn I ke??? U or your group ade problem dgn I??
I thought gaduh blog..hentam sane sini dh hbs...but well..still ade lagi???
And fyi, ramai org marah tatie tu tutup ncol coz bukan die yg pengasas group tu..org juz buat die admin..I guess..sape yg bukak group tubof course akan marah kan??
And kalau I pon..I marah..coz org yg mcm u pecaye. .bgtau u mcm mcm about this person..and that person..rasenye talam dua muke..
Owhh..probably u x kenal kot sape tatie...u kenal la die dulu n let me know nanti k??
And honestly..I dh xkuasa nak melayan or bergaduh bende bende mcm ni coz kite xpnah kenal pon..except jumpe mase gathering bbf dulu...so kalau u nak bergaduh dgn I...yg u follow instagram I sume tu buat ape? Nak cari psl? Nak cari gaduh ke?

Anonymous said...

same to nad.. siap mention nama lagi kan..

sama soalan,aku ada jentik korang ke? ke korang ni mmg loser carik point nak bahan2 aku, nak kutuk2 aku n blog pasal aku... lepas tu gali kisah2 lama up kat blog. hello... bab MIL tu mmg aku dah siap mengaku salah aku kat blog kawan ko, nasrah...k. tutup citer. dah jadi mak.. kena hormat. point husband aku, tu lah pendek akal... aku ckp 'dia lupa aku sedih'... tu je n aku nak share apa diorg dapat masa bday dari husband... then takde sesi mengutuk melangit pun... point gak husband aku baik cuma tk romantik.. tu tanak amik plaks?? yg aku post aku cakap husband aku demam lumpuh sebelah bdn aku tu ko tanak amik plaks? sume buruk2 orang je kau amik... oi aku carry nama husband aku kat mana2 k sebab aku bangga ada suami mcm dia... kau tau ke apa life aku dgn suami aku hadap hari2?
sama dgn isu mak aku. lepas isu buai tu aku mtk maaf n janji itu ini dgn mak aku... pastu aku blog thanks to mak tu ko tanak amik plaks? tiap kali org citer pasal anak terabai sbb pengasuh blabla kat memana aku komen 'nasib baik my mum jaga anak'.. tu ko tak amik plkas? aku siap ajar orang mcm mana nak prepare ebm supaya tak sshkan pengasuh, aku ckp 'i buat mcm tu supaya tak sshkan my mum jaga anak i'.. tu kau tak amik plaks??sb kau mmg point buruk orang je... bak kata laki aku 'dia nak buat u nampak buruk kat semua orang... biarkan lah'... ohh gituu...
tak yah nak cari buruk orang la zaila... aku kenal ko pun tak... zaila? sape? semua org aku tak kenal tapi tah napa sume orang sebuk gali hidup aku kan.bag LC aku pun nak up... bodoooo sgt... nak ke? ko igt aku taraf2 ko ke nak berlagak takat LC?sian...

takat nak cari gaduh, tulis blog. pastu kkutuk orang kau igt kau tambah pahala suami kau ke? lagi sekali sian...

kbai...

yang benar
Syima

Anonymous said...

Lor... Knp letak date tu kt my beSDAY... Sbb menghormati besday admin sis ke? Wakakak

Pumpernikell Rabbit said...

Senangnya dah mengata mengutuk, mintak maaf. Mungkin bolehlah mintak maaf and suami maafkan, suami yg baik memang mudah maafkan isteri. Tapi kita kita yang baca ni, dah ada negative perception . Selamanya orang yang baca komen mengutuk laki, laki x kasi hadiah, bini merajuk suami x igt bday, akan anggap 'oh, his husband blA3.."?Syima mana? Syima yang suka mengata pasal laki tu?

Salah siapa bila jadi gitu? Salah kita yg membaca ke salah kau yang up and buka cita pasal baik buruk rumahtangga kau?

Memang kita tak kenal satu personally, tapi orang semua ada mulut,tukang sampai banyak..jangan kata 'siapa suruh baca blog aku." Sebab dunia ni kecik je..mana mana ada je kenal..walaupun kau rasa diri kau xda org kenal

Kalau xnak orang mengata pasal rumahtangga kau, jgn cita buruk pasal laki..itu je kesimpulannya.

Sama macam jangan cita keburukan adik beradik dkt suami, kita akan maafkan keluarga kita, tapi suami kita akan selalu ada negative perception dkt adik beradik kita. Ngertiii

hazlynda kushairi said...

To Syima, Ryn ape name kau? and Linda.

Aku sebenarnya tak faham ape yang kau nak marah sgt dan terasa? Aku cakap pasal multilevel marketing beli handbag mahal-mahal yang aku tak mampu tu sebab aku mampu beli asset setengah juta je! Aku cakap pasal dorang yang join mlm, kau terasa kenapa? Kau join mlm ke ape?

Kalau kau nak marah pada yang komen-komen kat blog aku tu, kenapa kau tak terus komen je balas balik ape yang kau rasa salah dan kau betul. Tetiba kau nak up pulak kat sis. Yang aku pelik, korang block aku kan..... Aku tau sbb kes bff dulu. tapi ade hamba Allah add aku masa sis wujud dan aku berlaku diam. Aku diam lagi sbb aku tau kau tak nampak aku, al-maklumlah dah kene block. Tapi aku bace post korang. Makin aku sakit hati lagi bila ape yg aku up kat blog tetibe jadi bahan kat sis.

Akulah PENCACAI sis tu. Kau bahan aku, aku print screen la.

Aku cakap pasal kau ke?

Nadya, sorry, i dengan u memang takde masalah tapi tetibe block i?

Raden, aku memang tunggu explanation kau pasal kes nawal yang dulu. Kau jangan nak berlagak alim upload hikmah bagai tapi kat sis, mulut kau pun agak puaka macam blog kau.

Lagi satu, sri gombak, area gombak, daerah gombak tu kecik je, aku kenal bebudak sekolah seri gombak, aku kenal bebudak greenwood, koperasi polis, melewar. Kawan-kawan aku pun dari gombak sbb aku pun dari Gombak.

Balkidz Hunny said...

Well, cakap orang takde life. Abes tu yg dok komen entry orang ni bukan ke dok skodeng blog orang ke, takde life ke woii?

For Nadya, I takde masalah ape² dgn u. Cuma gentle reminder je lah, takde sesiapa mentioned u before this. So u better dok diam² je jaga kesihatan u and kandungan u. Nanti dah sakit teruk, badan lembik ape semua takkan nak mintak maaf balik cam entry ni kan? http://nadyazahid.blogspot.com/2011/01/sorry.html Kang ape yg kawan u cakap "ludah jilat balik" tu kene tempias kat u plak. ok that's all for u.

Syima, kemain kau pungpang kate kalau jumpa nak lempang. Kenapa pakai akaun anon pulak? kalau berani buat cam nadya selamba je pakai lah akaun sendiri. ke kau tak reti guna Iphone 4ass kau tu nak login akaun komen kat blogger. Pastu kalau berani sangat apesal kau private blog kau? Nampak nau kecut wehhh.
Aku paling tak puas hati dengan komen kau kat atas bajet baik sangat!
Hoii perempuan, senang aje kau kan dah canang sana-sini dah cerita hal dalam kain semua, pastu mintak maaf. kalau gitu konsepnya, kitorg pun boleh lah, kutuk kaw² pastu mintak maaf. eh senangnya kan?
Kate nak jadi matang di usia 30-an tapi tak seperti digambarkan. Cuba cermin sendiri muka kau, telek balik, kenapa dari dulu lagi org suka lah jadikan kau bahan umpatan, kenapalah kau selalu nau gaduh dengan kawan² sendiri. Cer pikir? Ohh lupa nak bgtau, kitorg ni tak main lah korek sana-sini nak dapat cerita. kau ingat kitorg hadap sangat cerita pasal kau yg kerja nak meroyan je? Orang yg sampaikan kat kitorg sebab sebenarnya ramai je tak puas hati ngan kau tau tak? tak dapat kek pun nak meroyan. ohh bytheway, sedap tak cupcake ko dapat hari tue?
Eh lagi satu kau cakap pasal husband kau, takde sampai mengutuk? kau nak kitorg paste ke ape yg ko kutuk kat SIS? Dok mengumpat laki sendiri, mengungkit sakit mengandunglah. Kau tahu tak kau pregnant tu pun kau dah dapat byk ganjaran, tak payah nak hadap sangat ganjaran dr suami ke ape bagai. Oh dan satu lagi, suami kau sakit ke ape ke kitorg mmg lah tak amik tahu sebab kitorg bukan 24jam dok nak refresh status cam korang. bahahaha. Come on lah syima oiii, dah 30tahun, matanglah sikit. jangan dok canang sana sini. memang kau cakap nak share je, tapi sedar tak kau share benda yg mengaibkan. so tak kesah lah kau mintak maaf ke tak after that, kau still telah menjatuhkan maruah suami kau.
Oh ye, kau nak cakap tak kenal aku ke ape ke lantaklah kan. Do I look like I care? Kau tu pun macamlah aku kenal sangat!
HAHAHA. rendahnya mental kau kan. Orang tak cakap pon kau pakai fake ke ape. yg kau terasa sampai pegi email kat seller groupon tu pehal. kau ni pon jangan jadi bodoh, kalau aku jadi seller pun org tanye ori ke fake, aku jawab ori. nak laku kann? and, sejak bila LC ade warranty card? Dan lagi best, kau ni kadang² tak terasa ke kalau geng² ko dok menghanjing pasal harga barang tue? kau tak teras tempias ke? Aku rase lah kan, diorg ni sebenarnya ada dalam diam memang mengata kau senyap² tinggal kau je tak paham kot?
pasal tambah pahala ke dosa ke ape ke, macam kau dgn geng² kau selalu cakaplah, "laki aku, aku punya sukalah, laki aku bayar nafkah kau ke?" Dan tak payah nak kutuk balik kitorg tak pakai branded ke ape. org yg matang takkan nak show-off semua benda lah wehh. attention seeker je suka show-off nie.

Last but not lease(t), Ryn? sape kau aku tak kenal. aku kenal lobang hidung kau jer. Kau lah engineer paling sakai aku penah nampak melalui hasil penulisan. Besday admin? ewww, org randomly lah letak. kau nak perasan kenapa? nampak sangat memang attention seeker. dok perabis kikis duit suami pun nak canang. eh, lantak lah kau, aku tak kenal kau. dan sape lagi sorang yg kepala macam alien tue, PSL eh? tu pon jgn nak sebok sangat. orang tak pernah jentik korang, tak payah nak meroyan merempan lebih².

Sekian!

thezaila said...

Hi Nadya,
i think better u ask the question to urself instead... n seriously, merempan xde duit while at the same time, belanja mcm banyak sangat duit, adalah sangat annoying. kawan rapat u mungkin xkan mention this. tp enemy akan highlight. take it positive.

i kalau ada masalah ngn u, i xkan kaitkan dengan ur babies. they both are such a cuties pie. xyah nk merempan kt ig. u duduk diam2, and think bout what i have mentioned. ada tak kebenaran nya..?

tatie? i x kenal.. so kira nya dier talam dua muka, it gives every right for u to bad month ke? if this is ur opinion, pathetic..

did u follow my ig too. sila like like comment2 lagi..

quote from ur comment
".I dh xkuasa nak melayan or bergaduh bende bende mcm ni coz kite xpnah kenal pon..except jumpe mase gathering bbf dulu..."

x kenal ye.. remember back in 2010, u did email me.. asking this and that. in fact ngaku silient reader bagai.. siap tau i nikah kt mana.. tanya baju buat kt mana.. in fact u did ask my opinion whether u should by the material for ut wedding dress kt jakarta..

does it ring a bell.. cakap putar alam ok, kata x kenal. u know every details bout my wedding, pastu bleh kata x kenal.. oppss ye la.. u kan so-called 'famous' kt bbf, sis.. yada yada yada..

ok fine.. talk is cheap.. but i have the evidence.

From: Nadiatul Iza Yusof
Subject: Hye
To: ninazaila11@yahoo.com
Date: Wednesday, November 10, 2010, 12:40 AM


Salam Zaila...

I hope its not too late to wish u Selamat Pengantin Baru..hehehehh
i ni pon b2b...slalu berchat2 dgn mawar..then nampak all bloggers b2b yg lelain jugak..salah 1 nye blog u...hehhehe
i'm ur silend reader..tp syg,mase i bace ur blog..u dah kawin..br je kan?heheeheeh...
Selamat Pengantin Baru beb..so tgh honeymoon lagi ni..sorry kacau..heheheheh :D

later in the email
Hye Zaila...
eheheheeheh...i baru la nak buat blog u..best bace blog2 b2b ni....
so i rase mcm nak buat for my own la..wlupon xbape best..coz baru start...huhuhuhu
ni my add : http://nadyazahid.blogspot.com/2010/11/my-first-time-of-blogging.html


========
siap bagi URL to ur blog.. utk apa, of cz u expect i baca kan...

cakap banyak x guna, since.. u pun bolak balik..

last but not least.. i pray the best for ur babies and ur pregnancy.. aminnn *serios aku ikhlas ni*

farahfatihah said...

aaaa pasal perangai segelintir mcm syima ni lah sbbnya aku delete group BBF, DELETE ok bukan KICK sorang2....

to nadya, kita mmg xda isu pape pun...tp xpayah la kat sini komen mcm baik mcm tak bersalah, kat instag ko kutuk mcm2...mmg suka ati kau lah kan nak mgnadung 10x pun kan mcm ko cakap, mmg lantak kau lah kan, org nasihat je kan xpayah masuk cmpur, then y nk melenting? now i baru paham knp org buat mcm tu kat ko ..ko mesti dah lupa ko pnah cerita kt aku melalui email..enough la nadya tanggung jawab u lg berat kan, dengan twins, pgnant lg, dah la xpayah nk masuk cmpur sgt...kalau ko sakit ati pasal komen aku ni aku mintak maaf..

to syima

ehh hellooooooooo! who the hell r u? dari celah mana kau datang pun aku xtau..tetiba ada dlm group bbf meroyan kata itu ini...dan KAU lah SEBAB UTAMA kenp aku delete BBF....org dah cukup baik nasihat kat status2 ko dulu tp ko tak paham..ko tetap meroyan dan meroyan..ehh plssss aku ingt ko ni xmatang sbb umo ko muda lg..rupanya lagi tua dari aku!! danggggg tak payahlah jadi attention seeker sgt...dan xpayah la nk tuduh org stalk ko 24 jam mcm lah ko glammer sgt...apesal dgn ko ni syima eh...matang la sket kan dah berazam nk jd matang kn....btw sedap kapkek? kapkek tu dah lama tau hahahaha baguslah kalau kau buang kahhhh xpayah keyboard warrior sgt kt fb..kalau nk meh balas komen kat sini,,ko nak perang xpayah private blog ko la bodoh...kecut telor kahhhh

to ryn...
ryn who??? xpayah nak bangga diri sgt nk kondem org sgt..ukur baju kat badan sendiri ok...xpayh nk join crowds sgt,,ya kami tau kami CHANTEK....sbb kami sedar kami mmg lawa2 dari kau...kalau nk join chantek p buat gg dulu..ehhhh

thezaila said...

Hi Syima..

memula sekali aku nk cakap, ko jgn nk bakar line kt sis, kata aku kutuk derang, aku xde kutuk SIS and i've mentioned it in the entry..

gigih ko nk back up, sampai cakap mcm tu kan..

by the way.. apasal komen as anon.. punya gigih nk komen sampai x sempat2 nk login dulu.

Quote "same to nad.. siap mention nama lagi kan.."
harus la aku mention nama. tak main la baling batu sembunyi tangan.. plus bila AKU terus tulis nama, org len bleh tahu aku tuju kt sapa. xde la mcm segelintir masyarakat yg dok calling-name, itik la, betty la, austin power.. what the heck. aku tgk org yg dok menggelar org tu austin power pun, muka dier mcm separa siap.. sedih!!!

oo ada gak laki kot buat benda baik. but just want to let u know that human psychology tends to remember negatives compare to the positive.
1. rempan pasal MIL.. konon mintak maaf, baik balik
2. rempan pasal cara mak jaga anak. insaf.. minta maaf.
3. rempan pasal laki.. then laki pujuk bagai. puji lagi..

three times babe.. bila ko nk belajar. life is not as easy as when u say nasty things then say sorry, problem solved. damage is done babe..ingt.. fikir dulu, baru tulis, bukannya tulis, then fikir..

nasihat aku, ko ada problem, nk merajuk bagai dengan laki, p luahkan mak kau. itu yg selalu aku buat. ni yg mak aku selalu pesan n aku nk share ngn kau. "kalau gaduh or x puas hati dengan suami, cuba kita duduk and kenang semula time kita baik ngn husband. masa indah bersama". bila aku praktik mcm tu, lega hati aku.. tu pasal aku x pernah rempan pasal laki aku kt kt group or fb.. kata kan la amarah aku x berbeding, dah fikir bebanyak masih sakit hati lagi, aku tgk video kawin aku..terus jatuh cinta ngn laki aku berkali2.. oh did i mentioned that i have an awesome wedding video. go google.. tak pun cari kt wira visual.

satu lagi ko x yah bipolar sangat la syima. kt blog macam perempuan lindungan kaabah sangat.. tp kt group kemain merempan..
yess asal ko letak tanya hadiah besday apa.. tp bawah tu siap cakap, merajuk bagai siap ungkit, bday husband ko buat mcm2..sudahnya pahala x dapat, penat yg ko dapat..

oh by the way, aku x heran ok LC.. after all, its just a LC.. kalau ko pakai hermes, mungkin la aku nk jaki.. ko rasa handbag ko mahal sangat ke, sampai aku nk jeles bagai.. no no no..

dalam twiter ryn cakap "keperluan atau kehendak. nampak sangat ko tak mampu sampai tutup kehendak" eh dier kata ko ke syima?

kalau dier kata aku miskin sbb kena tutup kehendak sebab nk penuhi keperluan.. habis yg org x mampu nk penuhi keperluan tapi memenuhui kehendak, itu nama nya apa? aku cakap BODOH.. handbag je pun..

p/s: x kenal aku.. ye la tu.. aku mmg x femes,sebab x up status murahkan kt memana group.. x comment sembarang kt semua status..x taman komen kt serata blog..


yang benar
thezaila

hazlynda kushairi said...

Raden, meh lah komen.

farahfatihah said...

hahahahah meh la komen raden oiiii

Moose said...

Aku tunggu je bila si raden ni berani nak balas balik. Kat FB kemain lagi kau ye. Dulu kata ape, berani kerana benar kan. Kalau ko betul bila nak balas?

Reen Tart Nenas said...

Hi Zaila.
aku ni punya la lama tak jengok blog ko nie pasal link semua hilang. skali mak eihhhhhhhhhhh panjang gilllos entri ko ni hahahaha :)

owh rindu zaman batch2 kite nyer persiapan kawen *ahhh tetiba aku

k la bai :)

thezaila said...

Hi Reen,

Reen, jgn ko kata ko dah lama x jenguk blog.. tuan blog pun xde masa nk update.. hahah

dier mcm satu penyakit, bila xde entry, mmg xde lansung.. tp bila seskali tulis.. panjaaannggg kemain..

rindu zaman batch2 ke.. owwh tell me bout it reen.. rindu gila kot..

Elya Roza said...

zaila....ape dah jadi yeh?
lama btol elya tak tgk update pasal korang ni..huhu...tgk2 ade perang2 lgi.....

Rindu btol zaman2 tgh buat preparation kawen...huhuh * sama laa tiba2 mcm reen tart nenas*


Chooyaya! said...

eeee bestnya baca....... tapi semuaberani woh... kiter stranger jer. tadek kena mengena. tp ini hiburan la bila baca. best!

STIAS said...

hi zaila....how r u n baby???
tetibe aku terbaca post ko ni....

nk tgk video kawen!!!! pls...
bg aku link...biasa la... aku kan xdtg..
hihi..

Luv,
Wawa @ Salwa