Friday, May 27, 2011

Pregnancy Support Pillow a.k.a support pillow

Mungkin ada sesetengah M2B ada masalah susah nk tido sepanjang kehamilan. ini mungkin disebabkan postur badan ketika tidur tidak betul.. apa kes ayat skema giler..huhuh..

as for me, alhamdulillah, xde masalah tido (lagi).. letak kepala atas bantal, golek sana sini.. zzzZZzzZZzz.. settle.. maybe as of now, ok kot.. esok bila nk masuk bulan 6 or 7.. mungkin ada masalah tidur gak.. mintak dijauhkan..

to those yg ada masalah susah nk tido sbb badan rasa x selesa, worry no more!!!*hahah.. dah mcm gaya penjual barang Smart Shop dah kekdah nya*.. sekarang ni, ada jual bantal khas utk ibu mengandung.. sedikit sebanyak membantu ibu mengandung mendapatkan tido yg lena..


selain dari mendapat kan tidur yg lena ada gak beberapa fungsi lain.. meh mak copy paste sikit.

The patented dreamgenii Pregnancy Pillow is Recommended by Midwives across the UK and is recognised as the only specifically designed pregnancy pillow to adequately support back, bump and knees at the same time without taking up all of the room in the bed. It encourages you to lie on your left side which is the best position for mother and baby (But is just as comfortable on your right by passing the leg support through the back of your knees) and gently prevents you from rolling on to your back during your sleep (Which can restrict bloodflow to your baby). Using the dreamgenii Maternity Pillow from about 20 weeks pregnant, can also encourage your baby to adopt the optimal birth position which can mean a shorter and less painful labour.


kt mana bleh dapat kan bantal ni.. anda bleh dapat kan di myBBstore.com if i'm not mistaken, for IBM-er ada 10% discount kot.. for more info bleh tgk sini --> link


harga nya dalam lebih kurang RM319 sahaja..

haha notice the word 'SAHAJA', gaya aku cakp mcm 2 3 posen je kan rege nya.. anyhow.. to those who can effort this, u can use it as feeding support p
illow.. buat nya dapat baby yg kusss semangat sihat nya.. lenguh gak nk support dier time breastfeeding kan.. so bleh guna bantal ni gak.. ate.. dah rege mahai.. harus it comes with more than one function.. WORTH EVERY SEN SPENT... ka-ching



kalau mcm xmo spend bebanyak kan.. kita harus bijak mencari alternatif lain.. hehehe *sambil menaikkan kening ala ziana zain* cth seperti gambar di bawah..


ye, gambar org tua.. korang jangan nk gelak2 ek.. sok sok kita tua gak. *eh, emo plak* letak kan satu bantal di kepala.. dan satu lagi dipeluk.. lepas bleh guna satu lagi additional bantak.. letakkan di belakang badan, utk support belakang badan.. ok gak cara ni.. jom kita cuba..

kepada bakal ibu2.. selamat menikmati proses kehamilan anda.. =)

20 comments:

LisaLisut said...

erkkk u ibm-er ke zaila?hehehe.we work in the same building ke ntah2?hahahaha.tp i contractor je ;p

bukan m2b je perlu bantal ni.i rs i pn perlu.ada sleep disorder.posture and all that.tension..huhu.tp pricey la pulak regenye..huhu

Leonora Halim said...

i bought on eBay!! wayyyyyyy cheaper.. hehe...

http://leonorahalim.blogspot.com/2010/12/dream-pillow-only-dreams.html

kalo tak silap, mothercare dkt Alamanda ada bantal ni... for RM169... cuba call tny ada lagi tak stok.. if you are looking for one la.. seriously.. bantal ni best giler! and lps bersalin.. leh pakai utk nursing pulak... :) good investment!

Atiqah Adnan said...

chomel nyee pic orang tua tu tidur.. hee~ thanks for sharing dear

thezaila said...

Lisa--> haah u.. Tp i GBS..maxis acc.. I kt bukit jalil.. U kt plaza ek..?if i g plaza bleh la i jumpa u

Leonara --> serious bleh dpt for rm 169.. That's gr8.. Bleh consider lg..if 300 hengget, i kena pk 5 6 kali

Atiqah -->org tua yg comel.. Wlc dear

yUmIe said...

me sometime ade mslh nk tdo gak.nk kangkang2 sgt tkt terlasak plak.haha.so duk le kepit bantal time nk tdo.tp bantal harus ade di kiri dan kanan.klu psg kiri,bantal belah support belakang.hihi.klu perut dh bsr nt xtau le cm mne gye plak nk tdo.huhu..

choclairissa @ intan said...

hahaha saye pun senang tdo...n suke tdoo~~ zzzZZZzZzz :)

LisaLisut said...

la ye ke?? hahahha.orite babe.anything roger.kekekekeke, i team MTS(malaysia tech services 18th floor hehe)

Rilla said...

Rasanya macam nak beli sekarang walaupun belum kawin lagi...susah nak tidur sebab sakit belakang. Dah macam makcik2 dah kekdahnya =.=

^effa^ said...

zaila.. effa tido amik bantal peluk je.. heheh.. tapi bab nak mengalih kanan ke kiri tu mmg sakit la.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

mak tak mampu dek noonnn oii. aku pakai selimut fleece yg tebal tue main lilit2 ikut cam dalm gambar ko nie lah. Alhamdulillah ok je. Lagipun aku nie tido lasak. mase nak tido tue je yg seksa, dah tido mmg tak sedar ape. HAHAHA

ElyaElmo said...

tadi mmg nk geralk napa zaila letak gamba org tua tu...last2 tgk, rupnye ade bantal kat bawah kaki die..huhu

Anonymous said...

i beli online jerk... yg bentuk C.. siap leh peluk ngan kaki tu... jumpa kat Mudah... search pregnancy pillow... pilih kategori others kot... lupa

USRATUSSHOLIHEEN ENTERPRISE said...
This comment has been removed by the author.
USRATUSSHOLIHEEN ENTERPRISE said...

kami ade jual pada harga rm 170 termasuk pos

Siti said...

Hi sila ke blog http://mommiescomfies.blogspot.com . Tgh promosi. Bantal kami berbeza kerana diisi tini beads dan para pengguna boleh tambah atau kurangkan isnin mengikut keselesaan masing2. Check us out. Thanks Zaila pinjam space comment.

sofeasuhaimi90 said...

Salam..memang bantal tu worth every cents.. boleh pakai lama.. sampai ke anak cucu (hehehe kalau belum terburai lah). I ada buat homemade nyer, with a reasonable price RM150 and free posting anywhere in Malaysia. http://untukibumengandung.blogspot.com/
Thanks tumpang laluan:-)

farid aswan said...
This comment has been removed by the author.
farid aswan said...

kami ada jual dengan harga RM139 sahja..hubungi ibu saya.Kak ani.0128458400

Unique said...

Ada jual lg ke bantal panjang mcm ni.. Ada gambar tak

Unique said...

Ada jual lg yg dah siap tak