Monday, May 16, 2011

apa m2b buat sampai konon bz sangat..

salam uols.. how are ya doing...? mommy Z kt sini ok je.. xde pening2.. tp still muntah2 lagi.. adeh..

sorry la ye.. mak busy (busy la sangat kan.. alasan je noks..) tp serious.. xde mood nk buat pape sangat di alam maya.. bukti nya.. blog ditinggalkan bersawang tanpa sebarang berita.. sampai pengetua Farah dah preggy pun mak baru tau tadi.. hampeh ok.. blame it on the laziness, i suppose..

first thing first.. org selalu tanya.. "u masa preggy, mabuk x?" semedang je aku cakap xde mabuk2 pun.. sbb nya, aku terbayangkan kan mabuk tu mcm org mabuk todi, terhuyung-hayang, lalu pengsan.. so di atas paksi itu, aku cakap aku tidak mabuk.. rupa2nya mabuk org ngandung.. yg muntah2 tu la ... cissss.. dah 4 bulan baru aku tau... hampeh..

alhamdulillah.. tempahan utk coklat masih ada.. namun, kami x dpt accept semua order, hanya order yg mudah2 je kami terima.. sbb nya, order tu semua daddyZ yang settle kan.. hahah.. yes u've got it rite.. en Hugo yg buat.. aku dah train dah laki aku utk buat cekelat.. sbb nya mommyZ mcm x bleh nk tgk coklat.. jadi yg en Hugo la mangsa.. so yg senang2 n yg en Hugo confident nk buat je mak terima.. mak xnk la tolak rejeki uols.. tp x bleh la nk accept semua.. a couple of 'ringgit' a month, really save us a lot.. rejeki anak..


antara cekelat yg en hugo buat.. i did the coloring part as well as the QC manager... QC = qualiti control ya.. bukan Queen Control.. no no no..


dan satu lagi.. aku dah blajar buat popcake.. igt x hari tu ada cite aku g kelas.. so time to give it a try.. kang belajar je.. x praktik.. mau nya lupa... memula masa nk coat ngn choc tu.. x brapa menjadi.. mmg rasa mcm nk give up la.. tp gagahi juga..last2 jadi.. usaha tangga kejaaan.. huhuh


ni tried out with white choc plak.. menyerlah gak kaler nya noks.. mak sooka..

mingu depan.. kalau rajin.. mak nk try buat cupcake plak... ooo lupa nk cite.. minggu lepas.. mak g blajar buat cupcake.. muhahah.. xde keje jadi keje.. mintak2 la anak aku sok sooka masak.. ala2 junior master chef.. lantas, mak budak dah bleh hand over tugas maka

8 comments:

mommie yuyu said...

snng ke ssh nk membuatnya ni zaila?bgla rasepi.

^effa^ said...

zaila. dapnye.. hehe comelje coklat bunga2 ;)

choclairissa @ intan said...

wahh cantik dan telitinye u buat zaila..buat jualan pun bagus ni :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku terliur....post kat aku leh? ;p
sian baby nak makan cekelat mommy zaila buat :)

thezaila said...

mommie yuyu--> buat x susah.. tp sangat la remeh.. now baru tau kenapa org jaul mahai.. ok.. insya allah.. akan buat entry on this..

effa --> jemput makan effa.. haha .. jemput org makan.. tp tuan rmh x bagi pun makanan nya.. *slap forehead*

intan --> xdenya teliti.. x mahir lagi..

balkidz --> kalau nk hantar chocolte no hal.. bak meh address ko.. nnt aku pos..

b.E.L.L.e said...

bestnyer tgk coklat tuh...cantik2 je semua especially yg bunga tuh..colourful...*terliur*

btw, sy folo n link kamu ye.. =)

CengkodokPolkadot said...

nak masuk kelas coklat la

MrS JaJa said...

As salam...hi there =) ...saya sangat2 suka buat coklat...awk gie kelas kat mana yer?berapa yer masuk kelas 2?