Thursday, February 17, 2011

kalao kito inga' ke ore, ore inga' ke kito

kalao kito inga' ke ore, ore inga' ke kito

teringat line ni dari filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. betulla tu kot, kalau kita ingat kt orang, insya allah orang ingat balik kt kita.
banyak juga cerita2 atau drama berkisarkan tentang ni. ada satu cerita melayu kt astro hari tu. ala2 nang nak juga cite nya. suami pergi merantau, balik rmh jumpa isteri. padahal si isteri sudah lama meniggal dah. bila org kampah cakap wifey nya dah meninggal, dikatanya org kampung menipu. setelah dinasihati, suami diminta untuk redha je pemergian arwah si isteri..

bukan setakat kita perlu mengingati org yg telah pergi, org yg masih hidup pun perlu jugak.. aku kalau ada kesempatan, insya allah, aku akan call at least sorang kawan dalam my phone book list. ada satu kali tu, aku mmg nk sangat call si Lin ni..

Nk call masa office hour mcm x best. sbb minah ni cakap office dier mcm kubur, senyap je. kang aku call kang, mula la si Lin buat suara perempuan melayu terakhir, cover cakap kt fon..muhahaha.. nk call malam, aku plak asyik terlupa.. aissh.. sampai la satu hari ni mak cik Lin buzz, "uikkss lepas kawin lama x dgr cite.." huhuhu.. sorry noks.. mak teringat kt ko gak.. tp dok dang nk call mung..

tu la kan.. bila kita ingat kt org, insya allah org ingat kt kita. apa salahnya kalau sesekali kita call org, instead berharap org yg call kita.. x luak kredit pun.. aku pun selalu remind diri sendiri, utk call memana kawan terdekat,(kekadang kawan terjauh.. hehehe)... kalau kita x ingat kt org ferlu org ingat kt kite.. no no no uols..

tp, kalau kita teringat kt org, org tu x bother pun pasal kita.. x mengapa la, no big deal... sekurang2 nya bukan kita yg memutuskan hubungan siraturahim.. dok gitu.. kalau sendiri x bother nk tanya khabar, ferlu ke sentap kalau tetiba di ignore.. Laaaaa.. CP ko nk komen pape ke,noks..??

p/s : hari ni ada tanya khabar mak di kampung tak.. kalau belum, meh cecepat call. i pun nk call MIL i.. the last time i called was last friday kot.. mak i xyah call.. tetiap hari jumpa.. kekeke

5 comments:

cengkodok said...

Punca?

Xora said...

Zaila. suka sgt tengok cite kak limah tu! balik rumah nak tengok cd lagi :D

P.S baru perasan ticker pregie kat sebelah tu! tahniah zaila dan suami! *sedikit tertinggal keretapi :P

oya said...

true..
tak kisah la time kita susah ke senang ke kan..

ape name cite tuh..heee

LinZ said...

hahahah...hantu...at least aku ade gak suara perempuan melayu kan..kan..??
hahahah

ElyaElmo said...

sampai skanggg hantu kak limah tu jadi buah mulut org kn