Tuesday, March 13, 2012

Takde kerja, moh ke baking class

xde keje cari keje. ni la namanya.. last saturday, aku pergi ke baking class. huhu nasib la bleh tinggalkan babyZ dengan mama. so mommy Z bleh pergi kelas dgn gembira nya. hey i need my Me-Time. me, myself and zaila.. ahahaha

so kelas kali ni belajar Rainbow Caramel Cake and Red Velvet. Weeeeee.. memula nk belajar RV ngn mak yong Hana.. tp sbb sarat, lepas pantang kata nya.. so meantime kita p kelas lain dulu..ni meringue .. lama giler ok nk pukul putih telur sampai nk dapat gebu gebi mcm ni.. since i only have hand mixer.. mmg berjawit la aku pukul putih telur sampai nk gebu mcm ni..


seperti biasa.. aksi pukul memukul adunan.


aksi me-layer kan cake.. dah mcm aiskrim paddle pop dah gaya nya.
seronok p kelas ni. cikgu pun ok, x kedekut ilmu. dah jumpa kawan2 baru. =)

sementara tunggu kek tgh bakar.. sembang2.. gebang2..

tinggg!!!

oven berbunyi.

kek dah siap dah ooooii..

angkat kek.. tunggu sejuk sikit..

decorate sikit..

taraaaa!!!!!

Rainbow Caramel Cake



Red Velvet yawww..

all in all, the class is worth to attend to. and the cakes are yummmeeehhhhh!!
serious x tipu...

mission utk weekend ni, adalah utk mempraktikan ilmu yg dipelajari. if jadi, entry next week ada gambar.. if senap sunyi je.. nan ado la tu.. hahaha

sebarang rasa ke-ter-liur-an, penulis tidak akan bertanggungjawab..

6 comments:

Ijah EmoTemo said...

aiyarkkk... dua-dua best!! nakkk! hahaha

Lieya said...

Waaa bagusnyaa attend class baking membaking... lepas ni dah boleh bukak kedai.. ehehehe

hana yoriee said...

yeay..zaila dah terer buat dua2 kek. hana pun lom habis nuntut ngan mama rainbow caramel cake tu. hihi!

Munnz said...
This comment has been removed by the author.
Munnz said...

Wow.. Bestnye gie class... U gie class kat ne ni?

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kau bg kat aku soh buat mmg ntah ape jadi agaknya. weehhhh, caramel tu sedappp. nak resipi plis. HAHAHA