Friday, November 15, 2013

Dah nk masuk rumah baru dah





Salam.
Lama sudah. Tak jenguk sini.

Kelas pun dah mula.
Sudah setengah semester pun. Macam biasa. Kerja buat last minute walaupun awal2 dah berazam nk buat kerja awal2.
haha.. tipikal sungguh.

Syakir dah besar dah sekarang.
Dah dua tahun pun.
Dan banyak cakap. Ikut siapa lah agak nya.hahah


Oh ya. urusan jual beli rumah dah siap.. Finally. Dari december tahun lepas.. baru settle last month. Leceh betul beli rumah atas orang.Naik hantu jugak aku ni.
So sekarang, tgh dok renovate rumah tu sikit2. Masa memula tgk kondisi rumah tu.. azab uols. bersepah.

eventually owner asal rumah tu, sewakan kt a group of guys. bila dah tau tuan rumah nk jual rumah tu, derang cabut je.. banyak gak barang2 yg derang tinggal.
Stress ok.. Malas fikir panjang, aku mintak tolong ada satu pak cik yg selalu buat kerja2 kt situ settle kan. Buang segala barang dah cuci rumah. settle. Puas hati.

Sekarang tinggal nk renovate sikit, cat sikit, buat lantai sikit. Lepas tu bleh masuk.. Yee haaa..

Aaaa.. kami bukan masuk rumah kt semenyih tu. Rumah yg itu, sewakan. Alhamdulillah dah dapat penyewa pun. Sebab tak pindah ke sana, sbb Syakir kecik lagi dan aku x tau baby sitter mana yg sesuai utk htr Syakir.. So kebetulan dekat ngn area rumah mak aku duduk tu, ada la org nk jual rumah, dari menyewa, baik la aku beli.. Monthly adalah jauh lebih murah, plus, lambat laun, jadi harta aku jugak.. Aaa kelas ko nak. since mak ko x jumpa BS nk jaga ke awok, terus beli rumah dekat dengan baby sitter.. gituuu..

So akhirnya bleh la duduk rumah sendiri lepas ni. Anak sorang, dah 2 thn plak tu, baru belajar hidup sendiri.. Gasak la kan.. Masing-masing ada cara sesndiri utk hidup..

4 comments:

sk said...

kelasssss sgt ko beli rumah mcm beli baju!

weh, sharelah deco2 rumah. kitchen cabinet 3G, 4G segala. aku mmg blur gila benda2 ni.

Intan Norhaida said...

bestnye nk masuk umah baru kn???same la kite..nnti share le idea deko2 ye.... done follow here...care to follow me back..:)

hana yoriee said...

Good on you Zaila. At least ada jugak rumah sendiri awal2 menempuh alam rumahtangga. =) Hana masih lagi berusaha, harapnya dapat lah memiliki rumah sendiri satu hari nanti.

thezaila said...

sk --> sk tapi aku x mampu nk beli LV noks.. hehe.. xde makna aku reti nk deko2.. rumah aku ada basic needs je.. serious x pandai nk deco2 segala :(

Intan Norhaida --> seronok masuk rmh baru.. tp yg x seronok, duit banyak kuar.. frankly speaking, i x reti nk deco2 rumah ni.. nk tlg jd ID rmh i x? :)

hana yorie --> alhamudlillah.. insya allah, nnt hana dapat rumah yg lagi besar.. seronok tgk hana kt Australia sana.. entah ke bila la zaila dapat jejak ke sana..