Wednesday, July 04, 2012

Syakir Z's Photo Shoot

al kisah, cerita lama, baru nk update blog skang.. serious xde modal nk tulis apa. sementelah ada gambar ni, bleh la update. Its Syakir Z's first photo shoot!!!!! =) *sebenarnya, mommy yg terlebih excited nih*


al kisah nya, mmg aku dok mencari tempat utk amik gambar Baby Z... nk yg pakai baju comel segala tu la.. cari punya cari.. jumpa la beberapa tempat.. tapi harganya, mak datuk.. mahal ok.. range RM300-450. Pastu dapat 6-10 keping edited photo je. raw pictures x dapat lansung, or, kalau nk jugak2 maka silalah keluar lagi rm200++ ... giler.. pre-wedding i pun 300 hengget je, siap dapat unlimited gambar lagi! thanks Detik Indah. eh sempat...

Betul la org kata, anak membesar skali. tp jika utk memenuhi tuntutan itu, di kala poket x meriah, mcm x sesuai je la.. lantas hasrat suci murni aku terpaksa dikuburkan. tp tetiba.. TINNGGGGG.. ada offer kt Groupon, noksss.. harus mak sooka..



harus la kena cepat grab kan.. 50 hengget je.. berbaloi2 ok.. oh lupa nk bagi tau. tempat ni nama nya CM Studiography.


memula kita amik gambar satu keluarga dulu ye.. since Baby Z suka merah, kami sepakat, pakai baju warna merah.. huhu
kan aku dah cakap.. mommy Z yg lebih2 excited nya..


ok, aku bagi gambar yg semenggah sikit


gambar satu keluarga adalah sedikit, dalam 2 3 keping je. harus diingat, sesi penggambaran adalah utk anak.. maka ibu bapa, jangan over. sila ke tepi.

memula sesi pemanas badan, amik gambar pakai baju sendiri. gambar adalah seperti yg gambar pertama. malas nk tempek 2 kali.. huhu

baju pertama : Syakir si Kambing Biri-biri.

masa memula pakaikan costume biri-biri ni, sempat lagi aku cakap kt Daddy Z.. alahai, siannya Syakir sbb jadi kambing biri2 hitam! Daaannggg... *sambil tgk warna kulit sendiri* pasrah je la nak ye..

masih terpinga2.. apakah..?



macam2 cara utk buat Baby Z duduk diam.. dier x menangis, tp sibuk nk main dgn toys yg ada..
aduilaaa..

this is my fav!!! kualiti gambar kurang cun, sbb dah re-size photo nih..
cair hati mommy tgk Syakir senyum mcm ini...

syakir, tgk sini.. tgk sini.. *sambil aku terkinja2 belakang photog
utk tarik perhatian budak bam bam nih*


baju kedua : Syakir si Nenas!

dah tukar pakai baju nenas.. pastu photog suruh duduk dalam pasu... eh muat ke.. takut Baby Z x selesa plak.. rupa2nya muat koo...

jambul nenas yg senget.. hahaha..
ini la padahnya budak x duduk diam!


"mommy, are we done.. i'm sleeeeeppyyyy"

sampai menguap ambil gambar.. sabar ye sayang.. sikit je lagi..

"ok mommy, anything for u"
aauuuwwwww

baju ketiga : Syakir si Bunga Matahari..

last costume.. Baby Z dah mula tunjuk ketidakselesaan nya.. cepat2 amik gambar.. topi pun pakai x betul.. asal letak je... snap snap snap.. ok siap!


nampak sangat muka xde mood... ok sayang.. dah siap! jom balik..

overall, semua pun ok.. the session took about 30-45 minutes.. nasib la session nya sekejap je.. if sampai sejam lebih, mommy bleh angkat tangan.. aku pun sama penat.. sbb dok kejar Baby yg xmo duduk setempat.. fuuhhh...

lepas habis amik gambar semua, bleh pilih 7 keping gambar yg nk di-print kan.. hanya 7 keping yg akan di-print n diberi soft copy nya. ate dah tgk semua gambar mcm nk amik semua soft copy nya kan.. bila tanya photog tu, if nk semua soft copy kena bayar RM250... lepas nego, aku bleh dapat kan separuh dari total gambar dgn harga RM100.. ok la kan.. bukan semua gambar pun ok, ada je gambar yg Baby Z xsedia, terpejam mata.. huhuh.. keseluruhannya, mmg puas hati, nasib baik la terjumpa promo ni.. =)

ok la, sehingga berjumpa di lain entry *yang aku sendiri x tau bila nya nk post*

6 comments:

aTy _faRed~ said...

comel..!!!! suker die bakai biri2 tu..:)

Atiqah Adnan said...

ya ampun syakir...!
geram giloss ummi tengok niehhh..
chomelll ya amat...
syiok laaa bby photoshoot..
nak juga tapi kita jauh nun di selatan.. err..

Mawar misswateva said...

oiii comel baby Z!!!pakai baju bebiri, baju nenas sume comellll.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Aku suke semua jugak.
Aku punye takde costume, jadi memang mak bapaknya hover lah. HAHAHA.
next time aku nak beli lagi kalau ade yg costume2 neh.
ehh, mahal jgk ko nak dapat sume soft copy? Aku punye dpt sume RM50 termasuk pos. tpi aku tak buat review lagi. nantilah.

hana yoriee said...

zaila!! comelnya..murah pun murah je photoshoot ni. ni yg berangan nak buat kat aisy rania ni..tunggu dia 6bulan nnt leh la nak wat..hihi =)

thezaila said...

aty --> zaila pun suka yg biri2 tu .. =)

atiqa --> best mmg best photo shoot.. tp mommy pun penat sama, sbb nk make sure baby Z duduk diam..

kidz --> kidz, cepat sikit buat review.. aku tgk gambar behind the scene je.. tu la pasal weh.. mahai ok..itu pun aku mintak half je.. aku rasa style caya punya photo shoot mmg gitu.. even wedding derang pun xkan dapat all of the soft copies.. nnt kalau ada rezeki lebih aku amik yg photog2 yg kengkawin (at the same time buat baby shoot) plak..

hana --> aaa tu la hana.. sebab murah, maka zaila amik..huhuhu better tunggu sampai baby dah bleh duduk sendiri, so that she can sit on her own.. so mak pak x yah enter frame.. heheh