Thursday, May 31, 2012

Bounce Bounce Baby dari Bright Star, BEST!



Syakir Z's new toy. ecewah.. sebenarnya, Baby xde banyak toys pun. tidak mahu terlalu manja kan dgn toys segala. setakat satu dua apa salah nya.

frankly speaking, lepas tgk kidz post entry ni, terus jatuh hati. macam best je kan. xde mainan lansung pun x bleh gak kan.. maka, pencarian bermula. and i have to admit that my google skill sucks BIG TIME. jenuh aku try search x jumpa.. worst come to worst, terus aku call mek nim tanya beli kt mana.

suka nya dier... is it me, or, the baby model for exersaucer and baby Z look alike.
ok Bright Star, u may consider Syakir Z as the model for Asian market. hahaha


mak cik ni pun x igt beli kt mana, tp kata ada satu kedai kt Sri Petaling ada jual.Google.. aha, jumpa pun. bleh beli via online atau terus ke kedai. sementelah kedai ni dekat ngn area office, p beli terus dari kedai.. puas hati.. berminat? sila check di sini

pada aku benda ni quite pricey(at least pada aku la).sbb nya barang baby ni, guna nya sekejapan je. rasa mcm x berbaloi pun ada. tp x mengapa ibu ibu bapak bapak. sbb benda ni sangat berbaloi2 beli.

Baby Z enjoys his new toy very much. semetelah sekarang dier dah bleh meniarap, mengesot bagai, x yakin nk biar je dier duduk kt bawah sorang2. tp nk menghadap baby 24-7, bukannya dia. x buat keje la gamak nya. dulu before keje baru nk gosok baju, si kecik dah jaga. time tu kecik lagi, maka bleh la letak kt katil. paling hebat, mengiring ke kiri, ke kanan je. sekarang, nan ado. maka, dengan ada nya exersaucer ni, bleh la letak budak kecik dalam ni, nk p buat benda lain.
u need to assemble the component by urself. but not to worry,
it comes with the manual.
my Mike Delfino is in action. oooohhh..


exersaucer ni datang dgn perlbagai mainan yg boleh dipasang dan dibukakan. warna2 cerah bagus utk meransang penglihatan bayi. selain itu, model yg aku beli ni, ada gak button yg mengeluarkan bunyi, maka makin galak la si Baby Z meronggeng kt exersaucer nya..

tempat 'papan anjal' tu boleh adjust mengikut ketinggian baby.

pada mereka yg mempunyai ruang terhad mcm aku, bila baby dah x menggunakan mainan nya, anda bleh jual sebagai barang 2nd hand. kaaccinngggg.. weh, uols jgn igt x laku ye. hari tu masa mommy Z nk cari satu utk Baby Z (yg 2nd hand), semua nya sold out uols..exersaucer ni mmg sangat in demand. i Like satu page ni, pagi dlm pukul 10 org iklan kan pasal benda ni, by lunch dah terjual ye. pastu duit yg dapat tu, bleh buat beli mainan baru.. penjimatan uols..

gambar blur sbb nk elak baby Z nk capai camera. ciiiittt

ni bagi org2 yg x berapa kaya mcm aku, mmg gitu la resmi nya.. if uols ada duit berkoyan, then, dh habis guna, simpan dalam stor, utk kegunaan adik-beradik yg lain.. tak pun, buat kenang-kenangan..

akhir kata, aku mmg rekomen pada uols yg mana anak nya nk berdukung sahaja, sampai x bleh nk buat keje lain, ukt dapatkan exersaucer ini. at least, derang leka main dalam ni, sempat la nk pergi basuh2 pinggan ke, vakum lantai ke.. selamat ber-shopping mommies.. =)


aku x pasti, anak aku suka amik gambar. atau dier sebenar nya excited tgk flash yg keluar dari camera.

10 comments:

farahfatihah said...

hahaha sukenyer dia dapat menan baru!!!! mmg dia suka bergambar kot huhu comel!

cik yaya said...

dia punya gambar semua satu pesen je nganga pastu nmpk gigi hehehe

ceria sgt anak ko ni zaila.anak mak sgt ni kahhh


*3kali aku kena buat word verification nak komen ko ni tau.sobss.please prove you're not a robot katanyaa.sobss

~YUN~ said...

Besnya!!!leh lompat lampatlaaa..hehehehe

Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

LisaLisut said...

mcm best gile exersaucer ni. mybabyshop.i tau kedai ni kt mane hehe. i pn mcm u. xde beli toys apa pun.still early kot. tgu org bagi jelah.hahaha.anak perempuan bg patung 1 buat bantal busuk je aa.hahah

ReYNa said...

ceriaa tgk baby u duk kat exersaucer tuu.hihi

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kahkah. betullah tue,aku pun beli kat mybabyshop sebab free delivery.
akhirnya berjaya jugak kau google.
yeayyy! boleh seppp sebab dah ade.
aku macam nak let go dah isya punye nie. HAHA.

thezaila said...

farah fatihah --> agak nya la ff.. like mother like son.. hahah

cik yaya --> kak ya, itu nama nya, pose carik makan... pose style lain tidak terselah ke-hensem-an..:P

Yun --> skang ni, asal dukung je nk melompat2.. nahhh rasakan, duduk dalam nih.

thezaila said...

lisa lisut --> tu la.. dulu xde beli.. skang ni baru beli sikit2.. plus masa org datang melawat, ada bagi mainan jugak.. =) u dapat bby girl, seronok beli baju yg kiut miut ..

reyna --> anak ceria, ibu gembira.. eh.. dah mcm iklan la plak

balkidz --> tu la pasal.. aku dok la gugel, exersaucer..patut nya gugel la baby shop ke apa.. *dang*
if ko nk let go, ramai giler yg nk beli weh.. sila sila.. kalau ku tau ko nk let, aku beli kt ko je..

erna said...

alololo...comel je baby awak ni. berminat nak belikan baby sy jugak la..katmana awak beli ni? price?
boleh buat keje dengan hati yang senang la kan..hehehe

*salam perkenala :)