Wednesday, April 18, 2012

Philips Avent : Blender & Steamer Combined

Hai.. asyik cite pasal mommy Z yg tgh gile bake, meh cite pasal baby Z plak. oh ya. Baby Z dah masuk 6 bulan .. wwweeeeeee.. serious rasa pantas je masa berlalu.

bila baby Z dah 6 bulan, maka blehla introduce pada solid food. oh, actually baby Z dah start makan masa usia 5 bulan 2 minggu. baby sitter dier bagi. opppss.. aaa x kisah la kot. 2 weeks doesn't make much different kot. sementelah, baby Z ngam2 40 minggu dalam perut. membesar dalam perut. maka bila dier lahir kalau dibanding ngn baby la, he dah 2 minggu.. eh paham x, apa yg aku merepek ni..

ok la, anyhow, nk cerita pasal food preparation utk baby Z. so semalam, mommy Z suruh daddy Z cepat2 g beli food processor. dah 2 3 minggu gak aku dok zikir2 kt telinga daddy Z pasal ke-osem-an product ni. mmg tgk, benda alah, kira nya jatuh cinta pandang pertama.. hahah

ada dia.. ini dia. Philips Avent : Blender & Steamer Combined.

since x boleh nk campur aduk penggunaan blender dapur yg mesin cili, bawang bagai tu, maka, mmg kena dapat kan satu blender baru. maka, ini hasil nya.. tadaaaa...

gambar ni aku gugel je, malas nk amik gambar yg kt dalam kotak tu. nampak mcm biasa kan? tp sebenarnya, benda ni magik. bukan setakat bleh blend makan je. bleh steam skali.. aaa best tak..


tp ada lagi perkara yg membuatkan food processor ni menjadi idaman qolbu mommy Z. sebab, bleh steam n blend guna satu bekas je.


menggunakan konsep steam, flip, blend. semua guna satu bekas. ce tgk kt bawah.meh nk terang sikit.first masukkan bahan yg nk diberi makan pada baby. lepas tu steam mengikut masa yg disarankan. lepas sudah siap steam, flip blander tu up side down and blend. x yah nk guna bekas berlainan.. lepas blend, siap! ok.. if for baby, the texture of the food should be very fine, maka bleh lenyek kt tapis. otherwise, its ready to eat after blend.

oh ya, this food processor doesn't have timer, therefore u have to set ur stop watch.. so sad.. hahah.. dah senang nk senang lagi ye kamoo.. dasar pemalas.

bukan itu sahaja. pembelian food processor ni comes with recipe book.. yeaayyy *chicken dance*. if x sempat nk google resepi, selak2 je buku ni.. mudah kan..?


abaikan gambar yg malap sbb yg ini aku amik guna camera phone.. citt.. lampu kt rmh pun masa tu samar2..

so brapa henget benda alah ni. normal price is rm 459. tp sekarang kt SOGO ada sale ko..
aaaa mak mak yg tengah baca ni, sure excited dgr sale, silap2 hangpa p shopping barang sendiri dari barang anak. *sambil tgk diri sendiri* kt SOGO ada diskaun , maka jadi nya RM 350.. yeaaay again.. cepat2 p beli. rasa promosi sehingga hujung bulan ini.

pada yg duduk area luar KL. jgn risau.. dunia ini tidak kejam. td aku ada gugel gak. so uols bleh beli online kt Happy Baby. sbb sekarang, Happy Baby ada promosi gak. harga nya dalam RM367. bleh tgk di sini.

aku rasa ok la utk invest kt blender. after all mmg bleh guna lama. semetelah pada ibu2 yg bekerja. x larat kot nk bagun 5 pagi semata2 nk siap kan makanan bayi anda. and pada anda yg prefer fresh food rather than frozen, this is ur solution!

5 comments:

farahfatihah said...

tq babe bg link skali....lap u lah!

LisaLisut said...

cool nya benda ni.

hana yoriee said...

ohoi..syoknye..nnt baby dah leh mam nak beli la benda alah ni..hehe =)

thezaila said...

farah fatihah --> welcome babe.. lap u too!

lisa --> i pun rasa benda ni cool. sangat membantu utk penyediaan makanan.

hana yorie --> mari beli beramai2.. hehehe

nur sya said...

Nk msk bubur blh ke ni??