Tuesday, April 10, 2012

Adegan yg tidak mahu kita lihat atau dengat di kedai jahit

Semalam, hantar baju bridesmaid utk dijahit.. aaa hot x mak, dah kawin anak satu, badan penuh spare tyre, still ada request utk jd BM.. curlasss kan..

curlass la sangat, dgn muffin top segala. seriously, i still have another 6-stuborn-kilos to shed off. susah hokay.. jenuh i usaha.hahah.. usaha nan ado.. just berharap dgn bf baby, konon boleh kurus la. well it doesn't work for me.

lucky me the tailor still accept my kain. the tailor agreed to finish my baju within 2 weeks time. pheeewww.. my bff wedding bulan depan, tp aku ada hati nk DIY jahit manik kt baju.. fefeeling jahit manik kt baju nikah dulu. tp idok le teman jahit lebat lagu ini. kang over shadow perentin plak.. keji.. my time is over, katanya..

so, since dah kawin ni, and baru je lepas beranak (6 bulan tu kira baru ke??), maka.. badan ni, mmg la kembang sana sini.. and blame it to czer, nan ado mak berbengkung masa pantang. and that explain why i have extra pouch in the belly.. booohooo.. t

makanya, time amik measurement tu, ada plak unwanted comment dari tailor ni.. oh ya, this is the same tailor that sew my baju nikah. and she recognized me and my baju nikah. sharp memories. good!

tau apa komen nya masa dok amik ukuran tu..

"ooo dah lain sikit. dulu kuruss"
duuuhhhhh... nasib she x mention perkataan gomoks

''aaaa pinggang ni pun dah besar dah"
dannngggg.. obviously. takkan aku gomoks, pinggang still 24 inci lagi kan.. bahaha 24 inci tu, itu ukuran masa form5 eh?

"emmm.. t3t3k dh jatuh.."
ok.. now dah berpanar dah aku. nasib aku bleh berdiri lagi.. kalau, x.. bukan takat t3t3k yg jatuh dgn aku, aku skali yg jatuh terduduk.. hello.. i'm bf-ing my son, ok..

ooppss.. ada sesiapa yg masih menyusukan anak lagi tp yg 2 little twins look like Cik Ta's vavavooom tatas.. please share with me ya.. *mode desprate, sambil selak slimming center's packages*

i mak hayam ni dalam dilema. nk berdiet bagai, nnt milk production drop.
nk menyapu segala manggah cream utk bagi mantop, takut plak nnt susu tercemar *got such thing eh?*

but i guess these are sacrifices that moms need to make in order to give the best to their babies.. esok anak dah besar sikit, baru bleh la kot nk diet, exercise bagai.. ye la, by the time anak dah putus susu and nk start selim melim, baby no 2 datang.. teng teng teng.. heheh rejeki nama nya tu..

6 comments:

Waniey said...

byk ckp la tailor tuh..hahaaa..sentap aku kalo giteww!

youramirah said...

lawak lawak.
klu kena kat i, i cakap balik, meh sini t3t3k nak tengok layut x? ahahaha. i still bf my acad adi, muda sebulan than yours. i'm czer too opkos. haha. xdenye bengkung bagai, xkoser lah. sakit & semput ok. nak kena tahan kencing lagi. huhu.

eh, u did mention 2nd baby? mau ka?? me too =P

NoRaiNi aHMaD said...

relaks zaila. hihii..kelakar laks.
anatar tips yg boleh share (eceehh.. macam aku punya tak jatuh ja.huhuu)

-pilih coli yg sesuai (jgn ketat dan jgn longgar)
- masa bf, jgn kita bawakan breast ke mulut anak, tapi bawakan anak ke breast. (faham tak?)
- dlm diet harian, lebihkan ambil protein- protein bantu baiki sel2 lama dan bantu sel baru terbentuk dgn sempurna,
gabungan sel2 membentuk tisu2 tubuh>> breast kita tu gabungan tisu2 lah tu, bila tisu terbentuk sempurna, insyaALlah up ler balik t3t3k itew.. tapi up2 pn x delah se"gah" anak dara. wakakaa

thezaila said...

waniey --> agak la sentap. tp i put a fake smile n buat bodo je.. heheh

youramirah --> kan.. x dapat nk bengkung bagai. skang nampak mcm preggy 3 bulan.. sedih noks.. haha 2nd baby have to wait. 2 thn plus2, bagi jahitan betul2 pulih.. =)

ani --> thanks for the tips. tu la. mmg x se-gah anak dara la ni. tu yg akak tu tego.. cittt.. bertuah betul akak ni.. anyhow, thanks for the tips... =)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

oiii, aku pun nak up entry pasal badan naik hoi. tapi simpan dalam draft sebab sendiri sakit hati! HAHA.
alah ape de hal selagi untuk anak, aku gemok pun takpe lah!

dinashuz said...

alaa cik ta tu pakai corset n push up bra tu.. tu yg jadi gituu hehehe... tulah, same case with me, dah jatuh... n x suka bila org nak komen2... state d obvious.. hello! dulu masa twins perky cantik xde pulak ko ckp, ehhh twins ko perky lah! bila x perky sibuk nak highlight urghhh cliche malays! tukar tailor laaa zaila!! geram pulak i heheh