Thursday, April 28, 2011

Popcake class and a lil update on baby in the tummy


salam.. entry tertunda.. dekat 2 minggu kot... al-kisah nya nk p belajar popcake.. aisey dah bertunda2 dh nk attend class nya.. then bila dapat tau yg awal april ada kelas.. terus book spot.. thanks to cik ecah yg menuruh kan ilmu-ilmuan.. jasa mu ku kenang =)

antara popcake yg sempat di ambil gambar.. yg lelain dah selamat masuk pewot.. hahaha..
cumel gile popcake ni.. saje je belajar.. esok anak masuk tadika ke.. bday dier, bleh la buat kan.. bagi kt budak kt tadika dier.. makan sama2.. amhoi ko zaila.. dah pk sampai bday yg ke-4 thn dah.. lama lagi tu noks.. ok .. utk buat masa cukur jambul anak esok.. haha.. go on and verangan la u... entah ke sempat, entah ke idak aku nk buat, sbb mungkin aku bz time tu, mak perantin la katakan..laaaa.. serious aku dah melalut.. muhhahahha

thanks to ita yg sbb sudi membenarkan bermalam di rmh beliau dan melayan kerenah mak buyung.. thanks dear.. x lupa gak pada yien.. susah je sedia makan minum.. hope u like the present though.. x sabar nk tunggu baby awak keluar..


********

update on baby in tummy..

he's doing fine... eh.. titiba plak 'he' kan.. doc kata, utk confirmation.. tunggu check up bulan depan.. 2 minggu lepas pergi scan.. sudah nampak anggota badan nya.. dan bleh nampak tulang belakangnya.. dan ketebalan tulang belakang juga sangat bagus.. syabas anakku...


masa ni dier tengah meniarap.. the very moment nk start scan tu.. the head was at the right hand side.. lepas tu dier gerak2.. maka nya berada di belah kiri plak.. ni masa kepalanya beralih di belah kiri.. sungguh active ye kamoo ni anak.. as u can see.. yg line putih2 tu adalah tulang belakang nya!!!! sungguh x sabar nk scan bulan depan plak..

ok baby.. 19 May nnt.. kita dating ye.. mommy and daddy can't wait!!! and we plan to take a day off!!! sabar ye sayang...

11 comments:

hana yoriee said...

alahai..comel giller pop cake..

waahh..alhamdulliah bby zaila aktif dan sihat =)

marinahunny said...

take a good care of ur little baby ;)

Munnz said...

wow.. sedappnye popcake tue... nak sikit... hehe

mommie yuyu said...

best la dh pandai buat popcake..boleh buat bisnes pasni..

19w dh tau jantina..bertuah la..yuyu dulu 22 mgu pun x tau lagi

Mrs.Qarlista said...

popcake itu sangat cute. especially the ladybird ones. hehe.mintak sikittt.

enjoy your pregnancy! take care dear!

Ibu Ilyanie(s) said...

mcm best aje popcake tuh!!!

p/s:nak tau supplemen kesihatan tuk preggy mommy, jemput ke blog http://duniakuelken.blogspot.com

`BaHa` said...

gambar scan ni sama macam one of gambar scan amir dulu :)

amElyn said...

eh saya kenal ecah tersebut!!!
kawan u ke???

thezaila said...

hana yorie --> khen cumel giler.. tu yg g blaja buat tu.. =)

maria --> thanks for for the words babe =)

munz --> bleh bleh.. nnt i buat.. hantar sikit kt u ek..=D

mommie yuyu--> welkam o my blog :P insya allah bu 2 weeks bleh confirm kot.. =)

Mrs Qarlista --> me too! me like the lady bird sooo much..=)


Ibu Yanie -->i pun sooka popcake tu..

baha --> ni satu geng ngn amir esok nih... :)

amelyn --> kenal gitu2 je.. i baca blog dier.. skali dier buat kelas.. cepat2 i enroll.. weekend ni i g utk cupcake punya kelas plak.. dier kawan u ek..?

nida-razak said...

besnya da nk dpt baby...congrats =)

choclairissa @ intan said...

cantikla zaila buat choc tu~

take care dear~doakan utk saye sekali ye...amin~