Friday, January 14, 2011

Teacher Shida in the House y'all

hari ni aku nk bagi publisiti free kt Teacher Shida.. Aku rasa Teacher Shida ni, adalah yg paling fofular kot.. byk clip dier yg lip sync.. lawak la gak..



aku x tau la nk komen mcm mana.. nk kata x elok, itu hak dier kan.. aku percaya, para pendidik harus lah berkelakuan baik seiring dgn profession perguruan..

kalau ko tanya aku la, kalau aku found out cikgu sekolah anak aku ada video ni, mcm mana.. frankly speaking aku pun x tau nk expect mcm mana..cuba bayangkan kalau pertengahan tahun aku p jumpa cikgu nak amik report card anak aku.. mesti cikgu tu budget yg aku x tau kewujudan video tu.. aku ni mmg jenis 'pengingat' sikit.. benda yg aku buat or cakap pat belas tahun lepas pun aku bleh igt lagi..

ce korang bayangkan.. tgh cikgu tu membebel pasal anak aku, tetiba fikiran aku meraban merewang, teringat video dier, yg tgh nyanyi lagi wakaka ke, lagu ana rafali n suhaimi meor hassan, aku rasa, dan dan time tu jugak aku gelak guling2..

cite pasal respect cikgu kan, mmg tidak dapat dinafikan kita perlu respect cikgu, kalau x.. x berkat ilmu ko esok.. dah dier ajar 4 5 kali.. ko benak nk pahamkan.. rebus nota tu, buat minum pun, belom tentu bleh ingat.. tp ada gak cikgu yg aku x respect dulu.. saje je kan nk kenakan aku.. hampeh... pastu akhir tahun, saje nk buat2 baik ngn aku .. apa kes..

terhengeh2 tanya khabar, sudah la.. awal tahun, beriya ko suruh buat itu ini.. siap mempersoalkan apa aku buat.. weh.. sah sah la tulis laporan tu kerja setiausaha.. aku ni Presiden OK!!(bongkak di situ) pastu dier bleh kata plak, "kalau laporan tu setiausaha yg tulis, habis awak buat apa..?"

amboi sajak nya bahasa.. kalau aku x pk dier cikgu, nk je aku jawab, "saya buat apa? saya buat keje cikgu.. jadi penasihat kelab bola jaring.. tapi, bila time ko-ko, cikgu turun pakai baju kurung, apa kejadah.. dah tu, kalau saya buat report ni, setiausaha buat apa!!" sila jawab..

hahah.. mmg aku menyampah habis ar ngn dier.. mentang2 la setiausaha kelab tu cantik, putih.. ko suka la kan.. mentang, aku hitam, kusam, masam.. ko suruh2 je aku kan.. jom lawan shoot bola, siapa hebat.. eh..? hahahaha

tp sbb masih ada sekelumit rasa hormat akan org berstatus guru, setiap kali jumpa aku still bagi salam.. masih senyum, walau dalam hati x ikhlas pun..

3 comments:

missbutterfly said...

lucu giler weh cikgu nih

AzUraAa said...

alamak aii... cikgu ni biar betul.. i yg cikgu ni pon sedikit tergamam dgn vid ini... hahaha...

Anonymous said...

ZAILA...syok bace blog ko, lawak gil kot..hahaha!!!

-mona-