Tuesday, January 04, 2011

Post Wedding Idea

Hi peeps.. aku masih berbak1 satu lagi sesi lagi dgn ahmad fairus.. AF dah suggest theme la.. tp aku plak mcm payah nau nk cari costume.. aaaa.. amik ko.. costume siap.. hahaha.. so semalam ternampak la, gambar binda punya shoot kan.. giler sooka.. mcm dalam rmh sendiri.. best kan.. work in ur own comfort house... layan kan aja gambar nya noks.. gambar mak cilok dari dari mak hayam besar, FB Epie temerloh..



nampak suwiit je kan.. suami tenung2 isteri tgh masak.. kalau laki aku pose mcm ni.. sure dalam hati berkata "reti masak ke, wifey aku nih.." hahahh of koz la yang, i reti masak...

menarik gak kan.. habis je photo shoot.. makanan pun siap.. dah bleh makan.. 2 in 1.. baiikk punya idea..

eceh ngko orang.. org masak sungguh2.. awak main baling2 tepung ye.. very the romantic you... hahah romantik ye.. lepas ni sapa yg nk kemas..??!!!

hehe.. cute giler gambar ni.. mmg lelaki tu, ketua dalam rmh.. tp apa byk org x tau.. bini adalah jeneral dalam urusan rmh.. hahahhaha.. senang giler je prop kan.. xyah susak nk pk apa.. bukak drawer, amik besen.. walllaahhhh..!!!

ecehh.. buat pizza bentuk 'love' la.... kalau nk suruh aku buat pizza, mak x reti noks.. order dari domino, bleh.. pastu aku buat ala2 keluar kan pizza dari oven.. hahah.. giler main ta ya pa wau..


aksi ni manja habis la.. kang.. ada yg x sempat nk cari port kan.. muahahhaa.. kalau la aku buat photo shoot ni... agak2 laki aku x behave.. aku masuk dalam kuali.. deep fried.. buat masak en Hugo celop tepung ... hahahah.. isteri derhaka nih.. ampun yannngggg... jom masuk bilik.. oopppssss...

dah habis penat memasak bagai.. kita minum dulu!!!! sementara nk tunggu pizza masak... cheers.. seronok ko ye bienda.. senyum memanjang..

idea ni best.. tp sapa nk sponsor aku ruang dapor nya.. aku janji, kalau sapa ada nk bagi pinjam, aku akan kemas balik.. sanggup jadi maid, masuh pinggan selama seminggu.. sapa nk sponsor venue nih.. ok kalau venue dah ada.. aku nk masak apa ek.. sbb mak tekak melayu kan.. kita masak rendang tok la.. haha kelasssss ko.. rendang tok, kata nya..

kalau x dapat venue, yang, apa kata, kita kacau dodol.. mak ngn abah kan tokeh dodol kt temerloh.. ok x yang...

sapa nk order Dodol Cikgu, bleh order kt I, sedap ok dodol mak mentua aku.. serious x tipu.. eh.. sempat plak aku iklan.. hahaha

28 comments:

"cikkin" said...

waahh..x penah tepk buat camni..cunn laa..=)

opps..maap..dapur kite x sesuai wat cmni..huhu..belum start amik gamba kang hang yyg kne kemas dulu..hehe...

Mawar misswateva said...

klu susah nk buat rendang tok, masak la nasi lemak.nk nmpk comel?pki apron cute2.nk nmpk romantik?tabur je kacang jd bentuk love.h0h0.romantik kauuuu..haha.

Atiqah Adnan said...

cantik sangat.. hehe ade duit lebih nanti nak buatlah post wedding.. hhe tapi layak lagi ke? haha

farahfatihah said...

wahh ko buat mcm ni tau zaila..jgn xbuat, suwitttt

thezaila said...

cikkin --> sama la dapor mak, nyah.. dapur kecik.. kang amik gambar, nampak periuk belanga semua tergantung.. hahaah

mawar --> meletops idea nasi lemak n kacang tu.. kretip la u...

atiqah --> boleh je u.. nama post wedding.. kalau nk buat after 2 3 thn lepas wedding pun voley u.. layak sesangat..

farah fatihah --> dapur i x cantik sebegini.. nnt celah2 gambar.. nampak tudung saji tergantung.. hahaha .. fail..

ahmad fairus.. kamu ada idea simple tapi mabeles x???

anaztasias aira said...

wow suka konsep begini hehehe wat jemput2 pastu susun bentuk love leh hehehehe :D

ElyaElmo said...

klo nk wat pre wedd mcm ni...tapi ala ala taknak pegang2 peluk2 mcm ni laa...boleh?

thezaila said...

anaztasias --> huhuh.. semua mahu susun bentuk love.. mmg hebat penangan bentuk nih.. =)

elya --> buleh sangat elya.. skip part peluks2 tu.. =)

aurinh said...

wow... great postwedding idea... sweet sangat... mmg boleh dibuat ni hehehehe *mmm... photoshoot buat kerja rumah... ker tgh cat rumah... vacuum rumah.. habis photoshoot rumah dah bersih... yay!!

zaila - u tak nak try join contest kat blog ahmad fairus ke.. yang ini
http://bit.ly/eCCYgh

BTW - jangan lupa klik n comment for me..
;)

yUmIe said...

hahaha tergelak2 sndri bce entry ni zaila..tp it's a good idea..sokong zaila wt idea cmni!!!

hana yoriee said...

haip..biasa ni masuk2 bilik! agagagagaga.. comeyl lah zaila..buat lah..nk tgk versi zaila n zul laks..=)

Daleela said...

cutelah deaarr....

all the best menjadi isteri.. hehehe

Mia-Ina said...

wah lain dr lain idea ni..sweet gak mia tgk

oya said...

nice jugak begini..
if ko buat coklat or almond london..hehe

aku tag ko nyah..kalu sudi amik kt blog mak ye..haha..

PurPLe LaDy AiFA said...

OMG. i was planning for this rite after my wedding aritu.. exact things! the flour, the cooking, the baking! waaaaaaaaaaa.. kecewa dgn diri sendiri dah skrg..

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

soooooo sweet...
fisha lak yg terlebey sengeh...
wahhahaahaa

K.I.N.A said...

cooomeeeeel..hehe..suke2..

nYomeL said...

menarik! zaila, source dr mane ni ek?
huhu.. kecoh je nak carik source kan..?? ;)

harzharun said...

best best!...tp mek..kalo aku, ada masalah jugak...
1-aku xde dapur yg cantik...kne la berkabinet lawa dan kombinasi warna yg ceria kan..nak amik mood..

2-aku x pandai msk piza btk love2..hehehe

tp..idea ni sgt comey!..

nizabeba said...

mmg x pnah terpikir plak nak wat post comel camni..salu terpikir mst outdoor je kan..cute la weh!! cepat buat!! x sabar nak tgk, mane tau ade org msuk dlm kuali..hahaha

thezaila said...

aurinh --> khen.. siap photo shoot.. rmh kemas.. by the way, i mmg ada satu photo shoot ngn AF dari package kawin hari tu.. xpe.. bagi org lain join contest tu..

yumie --> i pun sokong idea ini.. tp ketiadaan location, terpaksa dibatalkan

hana yorie --> hehe.. saje je suruh bilik.. nk majuk duduk dalam bilik sorang2... i kalau buat, mahu kacau dodol..

thezaila said...

Daleela --> comel kan bienda.. org comel.. harus gambar pun nampak comel..

mia-ina --> ce try guna konsep ni.. sure menariks..

fisya --> bukan fisya sorang ye senyum sorang2.. zaila pun.. =)

kina --> zaila pun sooka =)

nyomel --> source dari fb epie temerloh..

thezaila said...

harz harun --> harz, aku juga punya masalah serupa dgn kamoo..

nizabeba --> hehe niza.. mcm ini punya photo shoot zaila x de tempat.. niza sponsor location ek.. nnt zaila jadi tukang bagi bunga telur masa majlis kamoo.. =)

thezaila said...

OYA --> thanks.. terlupa plak aku pasal almond landon yg femes itew.. menariks nyah..

lady aifa --> xpe babe.. buat je.. buat lain sikit... musti gempaks..

amElyn said...

alamak, dah tak seprais.
me n the OP team dah came out with this idea.cuma tak buat lagi.mr hubby busy.adeh... hehe =)

cik senah said...

Alahaiii.. comeynyaa kalau dapat buat post wedding photoshoot laghu niee..(lokasi dalam umah sendiri..mmemudahkan segala-galanya berlaku.. hehehe)

p.s : Cuma.. dapoq umah kita sama ka mcm dapoq Pn. Bienda tuee.. huhu! dapoq depa segak..Maka gamabq2 yg terhasil pun.. sahih segak punyaa.. (tuan empunya diri dan hubbynya pun org segak2 belaka..).. Ermmmm...pre-wed pun tatau dapt buat ka dak.. Chek dok galak pikiaq pasai post wed.. hahahah.. *gatai!*

choclairissa said...

nice idea..menarik2 ..tq for sharing babe :)

warna said...

Bienda and husband...very sweet couple.nice shots