Wednesday, January 12, 2011

Cerita Bday Girl semalam

ok peeps.. sorry la, hari ni entry boring.. cite pasal semalam. kekkeke.. bday saga continue.. haha.. mcm hampeh je... straight to the story, pagi semalam sementara laki aku bersiap.. aku tanya laki aku

me : yang.. apa plan u malam ni..?
laki aku : plan apa nya, yang..?
me : plan apa nye lang..??!!! (long pause)

ni yg mak nk marah ni.. kang kalau aku marah.. bukan takat x cium bau syorga.. bau syorga donia pun x dapat..last year bday aku siap amik leave bagai.. tahun ni, en hugo ni bleh plak tanya,"plan apa nya yang??".. geram ok.. and he frankly told me that he has no plan.. bila laki aku cakap he has no plan..mmg xde plan la tu.. nan ado dier nk suprise..

"mcm ni la u.. baru kawin 3 bulan mcm ni la.. so u gugel je la yang.. nk buat apa pun" sedih sayu hati si isteri.. hahaha...

lunch time, en hugo call.. ok malam ni dier mahu belanja makan.. ok set... ye la kan.. bak kata omputih "a way to a wife heart is through her stomach" betul ke...hahhaha.. last year we went to Mani Mandi Restaurant.. tgk gambar kt sini.. tahun ni g tempat yg dekat2 sudah.. lagi pun baru nk berdikit2 save duit selepas kopak utk kawin.. :P

so balik rmh mcm biasa.. mmg dah tau nk g makan2 malam kang.. by the time aku balik, en hugo dah bongkang kt hall tgk tv.. biasa la tu.. me, masuk bilik nk letak handbag bagai.. skali nampak ni.. huwaaaaa..

aaaa amik ko.. gigih laki aku susun orkid tu jadi bentuk 'luv'.. masa aku kawin hari tu pun, nan ado susun bunga mcm ni.. aku g hanimun pun nan ado hotel tu nk letak mcm ni walaupun aku amik package hanimun.. aku dah tersenyum2 sorang2 dah.. keluar ke hall.. aku sengih tgk laki aku, laki aku sengih tgk aku.. 2-2 dah mcm kerang busuk dah.. nk je ku peluk laki aku tu, tp agak2 la weh.. SIL ngn mama aku ada kt depan.. sila hormat sikit.. jgn jadi PDA..ahhaha..

ok, lepas maghrib, da nk kuar dah..aku cakap naik kete aku la.. senang.. sbb aku park kete dekat ngn rmh.. but he insisted naik kete dier.. aku ikut je la.. kang dier kata x sudi naik kete dier plak..
bila aku nk masuk kete je, skali kt seat belakang nampak ni.. huwaaaa sekali lagi..

tara... half dozen of white roses.. haaaiii laa laki aku ni.. aku cakap kt dier.."omg yang.. kita x yah kuar makan la mcm ni.. makan bunga je sudey..." hahaha.. tp dah org nk belanja.. tunaikan saje niat tu.. so off we went to delicious, Bangsar.. dekat je ngn rmh.. senang cite..

gambar bday girl harus diambil..

gambar sponsor harijadi juga wajib...


en hugo makan zucchini chip.. apa kebenda tu nya.. serious aku x tau... memula nk order wedges.. tp dah habis.. elok je aku nk suggest calamari, laju je en hugo order benda alah ni.. zucchini chips.. mcm comel je bunyi, Zul, Zaila, Zucchini.. wah mcm kena je ek...tp apo kebondo nya.. idok le teman tau.. mcm ni la rupa nya .. taraaa....


aku pandang ngn pandangan pelik.. yang ni mcm timun celup tepung je yang.. hahaha.. mmg comfirm aku x makan.. aku kalau buah, tolak tepi.. sayur pun mcm tu juga.. aku makan sayur berdaun je.. aikk.. mcm kambing plak.. hahah.. so hugo u makan le sensorang ye.. sbb aku mmg x adventurous when it comes to food...


and being boring me.. aku order fish n chips sahaja.. tentu aku tau apa yg akan datang.. yeaa.. boring kan.. aku ni kalau makan tu mcm kureng di tekak aku.. mmg aku x makan dah .. lantak la situ, kalau sepinggan, sepinggan la dier kt situ tidak disentuh.. so to avoid this happen, aku order apa yg aku suka n boleh makan sahaja..

en hugo on ther order hand.. mmg sangat suka cuba benda baru.. sedap ke.. x sedap ke..mmg la habis licin licau dier makan.. bagus hubby.. tu sebb muka i kurang jerawat.. hahahah

gendang gendut tali kecapi.. kenyang pertu senang hati.. so balik rmh.. last time.. amik gambar bunga2 cinta... korang nk tau.. punya la laki aku gasak nk amk gambar.. skali snap, hati x berkenan, 2 kali snap.. x cun.. last last..kali ketiga amik. baru dier puas hati.. padahal guna cam dari phone je.. nk tau apa jadi.. habis basah lencun katil weols.. air dalam bouquet tu meleleh ke katil.. adoiyai.. satu keje nk kering kan balik.. hai la.. tp xpe.. syabas laki ku.. thanks for the flowers and the dinner.. kata nya.. x sia sia dier mengugel nk idea nk buat apa..

and till this very moment, i'm still smiling ear-to-ear.. =)


ok la.. semalam pun Tok Ti celebrate bday gak... aku perasan dah 2 thn dah.. asal bday siti je, semua org mcm went ga-ga upon it.. kt radio tu, siap calling malling CT lagi sbb nk wish.. "happy bday Tok Ti dan juga kepada anda yg menyambut hari jadi pada hari ini" ok.. the last line tu, aku mcm senyum sorang2 dalam kete sambil drive..

but seriously.. kenapa bila artis lain korang xde plak nk wish wish, nk calling malling ek... sila call ziana zain.. aku peminat dier ok..

gambar ni aku cilok kt beautiful nara.. Tok Ti's bday celebration.. mmg org tertunggu2 la nk dapat invitation bday party dier.. dah mcm acara tahunan yg ditunggu2 dah.. aku rasa, kalau boleh/ dapat.. mmg derang nk buat public hliday masa bday dier kot.. ye la.. dha hype sangat kan.. ish ish ish..

p/s : sorry CT, i have to turn down ur invitation utk celebrate sesama.. cz my hubby dah plan something for me.. haha berangan doh.. BERANGAN.. hahah (biarla.. berangan bukan kena bayar pun.. hahah)

14 comments:

shark said...

comellll ...en.Hugo mmg best arr...laki aku nak wat cam tu..NAN ADOOOOOO!!!huh

juneHalim said...

halohhh suwitnyer.....laki aku ajak g dinner pon dah bsr pny syukur. nk bg bunga bagai mimpi ajooo.... ;p

hana yoriee said...

haiyooo..samalah hana ngan shark..bila lah laki hana nak ADOOO romantik gitu??? hahaha..

oya said...

en hugo romantika irama la...
belum laki tp bf kene suh gugel gaks..
7 bln dr skang aku da hint..kah kah kah!!!
da sampai masa lupe sudah..ayoyoy!!

.: an :. said...

huh~ siap google... bestnye u zaila... harus terharu okay... =D

nYomeL said...

how sweet.. romantik en.hugo ni ekk..??

btw, happy birthday zaila!

Hana said...

jeles ni.. hehe.. happy besday!

farahfatihah said...

eceeceee romatik u!!!!! =) bestnya dapat bunga!!

thezaila said...

shark --> laki masing2, gaya masing2. laki aku bagi bunga.. laki hang bagi ipad.. huhuhu

june --> sekali sekala june.. tu pun dier jenuh gugel.. hehhe

hana yorie --> bukan x romantik hana.. blom tunjuk je lagi tu.. simpan skill.. =)

oya --> belum kawin pun x pe.. pratise dari skang.. hehehe.. jgn bagi tau skang. dah dekat2 sok.. baru cakap.. to avoid kelupaan..

an --> sbb dier nan ado romantik.. so usaha nya, kenala gugel..

nyomel --> romantik gak.. tp yg ni kena suruh dier gugel sendiri.. heheh..

hana --> :).. kalau dier x bg.. u bagi.. esok2 dier paham gak hint u.. :D

farah --> best best.. rasa mcm lompat tinggi =)

K.I.N.A said...

woooow..best gile..untung zaila dpt suami cmtu..;)

nizabeba said...

alahai romantiknye!! mst terharu kn zaila..best nye dpt mkn sedap..nyum nyum!!
p/s: happy birthday dear!!

Mia-Ina said...

sweetnya d moment...trasa bahgia sekali membaca entry ini

thezaila said...

kina --> jangan cakap gitu.. *blush blush*.. heheh.. masing2 untung dapat pasangan masing2..

nizabeba --> kalau makan ngn en suami, nasi kosong ngn air sejuk pon sedapa.. hahaha

mia ina--> seronok dapat membahagiakan org lain juga.. =)

aDieyZa said...

sweet.. zana doakan kebahagiaan ni berkekalan hendaknya..

mmg rasa bahagia bila suami pandai wat surprise kan??