Monday, May 31, 2010

Habib Jewels' promotion



Pak Habib tgh buat promotion la ni.. Sapa2 belom beli cincin.. aaa molek benar la mampir kt kedai pak Bib sekarang..

promotion duration : from 28 May 2010 till 20 June 2010

mmg lambat lagi promotion habis.. kang kalau lambat2.. berlian idaman qolbu habis.. aaa nangis raung2 uols...

to downlod the brochure click here

Monday, May 24, 2010

Kebahagian Dalam Perpisahan- Lirik - Shahir AF8

frankly speaking, tahun ni x ikut sangat af.. tp bila dah hujung2 tu.. seronok plak.. my personal pick.. shahir.. memula x notice pun mat ni.. till one day.. tgk masa dier buat vc utk his first single.. norman kru tu cakap.. dier ni budak baik sopan santun.. if dier ada anak perempuan, mmg amik shahir jadi menantu.. ooowwhhh.. you know, i kinda have thing utk org yg berwajah baik n innocent.. mak sooka.. ye la kan..kalau x, takkan la pernah head over heel ko sorang ni, back in uni.. tteeetttt.. kalau tidak, xkan la Aku tanpa cintanya jadi fav song.. teeettt teeettt...

huhuh

lagu dari single terbaru shahir.. mmg meruntun jiwa habis.. ye, bak kata Yan, 'ala shark.. hang tgk je zaila tu mcm tu.. tp dier layan lagu jiwang'.. ttettttt... meh meh.. dgr lagu shahir..

Ni vc Shahir



kalau mcm slow sikit kan.. ce uols search kt utube.. ada yg vc org buat.. itu mungkin cepat sikit kot dier loading.. ooo tolong.. saya dah terangau kepada Shahir.. oohh tidak..

nk lagi best... watak pompuan dalam vc ni mempunyai pagkal nama 'Z' aauuuuuuwwww....



en Hugo.. jgn marah.. it just a celebrity crush.. mmg x bawa ke mana pun.. saya sayang awak.. dan awak adalah yg saya mahukan, utk hari ini, esok dan selamanya..

Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Shahir AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Thursday, May 20, 2010

Baju Sanding - Done

Hi Peeps.. i've booked my baju sanding semalam.. at first, i've decided just to rent out the baju sanding.. senang... and murah.. harus la cari yg murah kan.. i kan pengantin perasan dive berbudget ciput..

actually i've made up my mind just to rent out from Mixora.. hana yorie's aunt.. sbb itu yg paling murah and cantik that i could find.. ye la.. the design is very similar with Man Kajang, in fact ada a few yg mereka beli dari Man Kajang.. i ok je.. as long as ada byk beading.. i'm fine.. tp beading yg cantik ye.. chantek ke..??

the rate.. rm 980 for both bride and groom + acc .. aaa mana uols nk dapat.. ni bukan yg stail indon yg banyak labuci itu ye.. to me.. sequins are quite cheesy, but beads are fabulous.. no offense ya.. i tried out the pink one... subhanallah... first time i malu tgk diri sendiri.. lemak sana sini... omg, i could kill myself seeing those muffin top!!!! sumpah malu tgk..

i tried on another.. aaa cantik.. tp kena alter sikit.. sbb mmg baju tu dibuat besar.. lepas tu i tanya, kak erni, bleh x u bagi i baju yg mmg dijahit utk org besar la... ada yg berkenan, tp theme colour x suit pulak.. haisshh.. lepas tu, terus i request.. kak erni, zaila rasa nk tempah baru la... since xde yg berkenan.. nasib la buat baru just add another 400 jek..

hai la.. so i explained to her this and that .. nk mcm ini.. mcm itu.. i xmo full lace.. just top nya lace.. its 2-piece baju..lebih kurang mcm dalam gambar ni.. i kata i nk beads banyak.. heheheh..tp baju x mau panjang sangat, xmau pendek sangat.. kang nampak VPL.. its definitely a big NO-NO and definitely wardrobe malfunction no 1..


lepas tu request utk kain nya.. nk mcm kecik di bahagian peha dah sedikit kembang di bahagian bawah.. mcm gambar kt bawah ni... waaaahhh sangat verangan nk kain kecik di peha.. padahal peha drumstick noks.. i specifically ask for bridal satin.. xnk lace.. lace di bahagian baju sudah cukup..


oppsss.. bukan itu aje.. i also request train ye.. heheh.. xnk train yg panjang2, tp nk besar pembukaan nya..kekadang tgk train tu panjang.. tp bukaan nya kecil, mcm x balance.. i nk besar mcm gambar kt bawah ni.. tp idak la sebesar ni.. hover tau..
kebetulan bawak notebook, habis tunjuk gambar segala.. aaa amik.. itu nk, ini nak.. mau carca marba jadi ni baju aku ni kang.. frankly speaking.. i'm nervous to see what is the baju will turn out to be..

oh.. utk reception di temerloh, kami rent kt sini, sbb nya baju theme colour kt temerloh mmg ada.. and muat la utk i.. lega noks...

Wednesday, May 19, 2010

Roti zaman kecik2

Siapa kenal roti krim ni... i makan roti ni since kecik lagi.. slalu yg jual roti jenisan ini adalah mamak roti yg naik atas motor tu... kt kedai mmg xde jual.. if uols tahu kedai mana kt area kl ada jual roti ni, sila beri tahu ek...

heaven uols... lama giler x makan.. kebetulan semalam ada meeting pukul 10 pg, maka i telah keluar rmh lewat.. dalam pkul 9 mcm tu.. dari kejauhan nk menuju ke car park, mata terpandang akan kelibat mamak jual roti.. hati berbunga gumbira, walhal, tak tahu lg sama ada mamak ni ada jual roti tu atau tidak.. yakin ke mak noks..
bila sampai kt mamak tu.. tgk roti tu punya expiry date.. aaa ada dalam 3 hari lg.. mamak, roti pandan 2 roti krim 2.. sekali 4 borong.. mamak tu mmg round kt area rmh time2 gitu.. cesss.. kalau hari biasa, dah tentu2 i dah selamat sampai ke office dah..

dulu sebelum pergi tadika, mesti beli roti pandan ni.. mmg mengada nk beli roti bagai.. sedangkan kt tadika tu, mmg derang sediakan makanan. of all flavour, my fav mmg perisa pandan ni.. =)


skang dah 60 sen beb.. dulu 25sen je.. haha.. mau aku menghadiah kan tumit pada diri sendiri.. tahun aku beli 25 sen tu, it was back in 1989... harus la murah kan..

ok.. hari ni dah x sabar nk balik.. sbb ada appoitment ngn mixora.. nk p book baju sanding... aaa kalau kak ernie tu bagi.. i bleh snap2 kan tudung nya yg cantik di pandangan mata i.. uolss ada nk i survey apa2 di butik itu.. ada sapa mahu tgk i pakai semua baju kawin kt sana, pastu tempek kt sini.. sila angkat tangan..

Monday, May 17, 2010

99 Nama2 Allah - Allahmdulillah dah sampai pada tangan customer

Sabtu lepas sangat la bz nya.. pagi tu pergi beli barang coklat.. lepas tu terus la ke rumah kenduri.. kenduri adik kak Ana.. theme colour blue - yellow.. masa derang nikah hari tu, kak Ana ada order coklat utk hantaran adik dier.. biru kuning kaler nya..bila sampai kt hall tu.. omg!! its the same shed of blue n yellow that i coloured their chocolate.. soookaa..

lepas tu.. terus pergi ambil order booklet 99 Nama Allah tu.. this order came from ariena for her nikah.. she chose black n dark brown.. masa dapat those booklet tu, i told en Hugo that i want to snap the picca.... lantas beliau menngeluarkan buku2 tu.. lalu susun bebanyak mcm bentuk segi tiga.. smart alex.. mmg xde keje tau..

cik najwa, order kamu juga sudah sampai.. marilah kita ketemu, borak2 sikit, sebelum kamu jadi isteri org.. =)

oh ya.. saya ada order lebih.. jika kamu mahu beli sebuah juga boleh.. mana nk tau.. nk tgk2 dulu before order ke... :P

jika ada yg berminat.. bleh terus email kt saya.. cz kekadang.. saya terlepas pandang pada comment kt sini.. email di sini ya.. ninazaila11[at]yahoo.com

Friday, May 14, 2010

Is it a bridezilla rights or you are just plain selfish

Is it a bridezilla rights or you are just plain selfish

Bridezilla (a portmanteau of bride and Godzilla) is a difficult, unpleasant, perfectionist bride who leaves aggravated family, friends and bridal vendors in her wake. She is often called greedy, selfish, and spoiled; not caring about the people that she hurts to get exactly what she wants on her perfect day.
Source : Wikipedia

I do understand that our wedding is a very big day to all girls.. we want to look the best. We want every single thing to be perfect. Even the smallest thing in the event, we put our heart and soul to it.. and the most important thing, we want to do it in OUR WAY!!! Please reserve ur opinion, cz I have mine.. …. agree???.. naahh..

At the very beginning, I thought of the same thing too. Its my day, my wedding, and my say.. full stop ! no argument..! but now, after my engagement day on last Feb, it totally changed my mind.. yes, back then, I was a bridezilla. Semua pun ikut cakap i… lucky me, cz my parent doesn’t mind with all of my arrangements.. derang ikut je.. xde hal.. as long as, anak puas hati.. depa ok.. thank god..

I’ve read a lot, I’ve seen enuff.. its just an eye-opener for me.. How could I say, my wedding is about ME and MY SAY.. my parents has raised me up with so much love and of cz, so much money spent along the way.. 

Setelah membesarkan.. beri pelajaran, sokongan, at the end, kita cakap, wedding tu adalah hari kita.. silfish kan? Yes I think so.. semua parents nk tgk anak bahagia.. in fact hari perkahwinan anak2 adalah hari besar mereka juga.. tegar sungguh kalau I nk cakap, itu hari besar I..

Banyakkan kita dengar, that things doesn’t go the way we want it.. ada je yang x kena masa majlis tu.. kita marah, kita salahkan org yg x bleh nk ikut setiap apa arahan yg kita berikan.. tapi pernah kah kita fikir.. yg itu mungkin balasan Tuhan.. dek sebabkan semua nya kita yg tentukan.. ye la kan the day it’s a bout ME, ME and only ME.. mungkin ada juga hati yg terluka.. cth? Parents kita.. ada kala yg kita rasa pendapat mereka agak ketinggalan zaman, mungkin ada hati terguris.. mak pak kan.. kalau kecik hati sikit2, mmg x kan tunjuk kt anak2 punya.. punyalah diorg nk menjaga hati anak2..


Satu lagi… ada la kot masalah ngn vendor.. kita nk mcm ni.. dier bagi lain sikit dari apa yg kita nk.. mungkin la ada masalah yg x diinginkan berlaku.. marah sikit2 sudah.. ni marah menlenting2.. mereka juga manusia.. if apa yg mereka offer tu boleh diterima pakai.. redha sahaja.. (sungguh, ini adalah peringatan pada DIRI SENDIR.. bcz I can go gila bila benda yg I mintak x dapat.. kengkonon, customer is always right la..) mereka juga manusia.. jika kita marah berlebihan.. buat nya dier sakit hati.. tetiba doa.. ‘ya allah, kerek sungguh mereka ini.. aku bukan sengaja pun.. berilah pengajaran pada mereka.. biarlah hujan lebat ke.. org makan nasi kena cirit birit ke.. blab la bla’…. aaa amik koooo…

Ok it happen to me.. I xde la marah kt vendor ke apakan.. tp malam masa pasang pelamin di hari I tunang.. my mom said pelamin tu mcm x siap je.. sedangkan di mata i.. ok je.. then mama suruh call org pelamin utk mintak kain itu ini.. and it was pukul 12 tgh malam.. I dah tarik muka dah.. mesti mama kecik hati sebenar nya bila I tarik muka.. bila I buat muka bengang, ia adalah sangat la menyakit kan hati.. sila tanya kengkawan saya.. its ugly ok..

Turn up..mungkin balasan Allah.. esok hari nya.. caterer sampai lambat.. mama mintak derang datang pukul 10.. set up meja n hidang food semua.. tp derang sampai 10.40 mcm tu.. majlis tunang menunang mula pukul 11 lebih mc tu.. nasib la bila semua benda dah siap.. makan pun dah terhidang.. aaaa amik.. tu baru sebab I tarik muka.. ce bayang kan.. I bangkang bulat2 bila derang bagi opinion bila I nk pilih baju, I tolak mentah2 bila derang beri cadangan nk buat bunga pahar mcm mana.. blab la bla.. mau disaster wedding i esok..


I pun x baik mana.. saje tulis utk peringatan sendiri.. bcz I ni vain sangat. Kekadang.. 2 minggu skali, p khatam baca blog sendiri.. hahaha.. so, I’m find be brideZ.A.I.L.A dari jadi bridezilla..

Till then,
BrideZ.A.I.L.A

Sunday, May 09, 2010

Baju nikah - yg mana satu jadi pilihan hati

frankly speaking, segala manggah pasal baju nikah.. jarang skali i pk kan.. sbb budget ni buat baju kurung moden je.. skali browse punya browse, ada plak terpikat pada certain design.. concept yg i nk... simple, elegance and effortless.. aaaa.. EFFORTLESS tu.. jenuh ni pk kan cam mana kan.. anyhow, utk bahagian baju, i nk simple je.. but for the kain, i always wanted yg flowy flowy tu.. apakah term yg digunakan nih..?????

this one sangat menariks.. if i jadi buat bau mcm ni.. xmo la detail kt bahagian kaki kain tu.. kt pergelangan tangan n di dada sudah...

this is the kain that i mentioned previosly.. tp ni ala2 dress kan..? senang kah utk saya duduk bersimpuh ketika nikah esok..??

i suka colour baju ni.. tp ni baju org pakai sanding kan.. hover tau nk buat baju nikah cenggini gaya nya.. but i really like the colour tone.. soookaaa...


yang ini juga menjadi pooojaan hati.. lace di bahagian atas.. n chiffon sebagai material utk kain.. sangat simple and nampak effortless.. sooka.. i x suka nk letak heavy beads yg banyak colour... kalau beads tu banyak.. tp colour nya mengikut warna baju, itu mak sooka..


ok, ni google mana ntah... tunjuk kat mama design ni.. dalam byk2.. dier paling berkenan yg ini la.. very kelainan gitu.. poyo sungguh tau, amik design kt InStyle.. budget omputih ke..



yang ini pun nampak effortless.. cantik kan lace hitam tu.. but hitam on wedding, its a bing N0-NO for me..

skang masih berkira2, yg mana satu design akan dibuat menjadi baju nikah nnt..
punya la lama pk kan.. esok tailor dah x nk amik.. nganga.. padan muka aku..

mak ayam.. minggu depan mak nk heret uols pergi kedai beli kain...

Thursday, May 06, 2010

Anak Saya Budak Baik

If ada masa.. sila baca sini..


..................


I xtau nk start dari mana.. but I have my say here and there in the case.. maknya buat statement, anak nya baik.. ok.. no offence.. brapa ramai ibu bapa hari ni benar2 kenal anak mereka.. ramai je kan, bila depan parents, pijak semut pun x mati, kt belakang dier la hero.. Does anak ku sazali ring a bell.. ok itu mungkin cerita kt tv je.. tp in real life wujud juga perkara ni..
Ok x caya.. sila cari kt youtube.. banyak giler weh clip video, bebudak sekolah, siap ngn uniform sekolah lagi dok bergaduh, belasah sesame sendiri.. kuat kan iman, sila search, mak sure ur doc’s number is on the speed dial, in case kena heart attack sbb nampak anak dier dalam klip tu, membelasah budak lain..

Korang pernah tipu parents korang x.. I pernah.. sejujurnya pernah.. mama dulu mmg x bagi beli mechanical pencil.. ala pencil yg ada lead tu.. we adik beradik hanya bleh pakai pencil 2B je.. tp bila ada sport check (mak police la katakan), mama terjumpa pencil tu.. terus cakap.. “ala cikgu yg bagi.. bukan nya Nina beli”.. I bet, pernah la kita tipu parents kan.. Cuma darjah penipuan je yg berbeza.. bg anak2 yg ‘baik’ mcm kita.. darjah penipuan tu rendah la sikit.. tipu beli cikedis kat kedai walaupun mak larang beli.. tipu, konon nya bekalan air masak yg I bawak g sekolah tu dah habis diminum.. walhal.. sebelim balik, telah ku kosongkan bekas air itu.. huhu.. mama, I love u *dah buat jahat.. mengaku sayang kan emak la pula.*

Oh ya.. by the way.. kawan arwah tu merupakan eye witness dalam ini cerita.. hey. Dier kawan si mangsa.. mungkin statement dier tu akan menyebelahi satu pihak.. mungkin…

Tukar tajuk, semalam tgk berita.. budak sekolah cuba samun cyber cafĂ©. Berbekalkan (macam bawak bekal lunch plak) senjata tajam.. sila baca mana2 paper hari ni.. wah.. kalau budak tu kena tembak.. mesti parent dier buat statement, “anak saya baik..” hak tuiiih…



Arwah ni dah langgar kete org.. then blah.. pastu g minum.. u are one brave guy.. your mom is proud of you.. after all you are a good kid, kan.. kata nya…

AGAKnya sudah tertulis hari tu hari malang utk kamu.. lepas langgar kete org, ada sekumpulan budak muda naik moto cari arwah ni.. the story is, either u lembik kena pukul / mati kena pukul ngn budak2 motor ni (you know how youngsters nowadays can get so brutal) ATAU, mati begituan..



Petikan diambil dari link di atas..

Selalu nya pada waktu malam, kalau ada org gaduh, makanya, its gonna get ugly.. I couldn’t agree more.. 3 hari lepas.. ada satu insiden kt rmh i.. memula gaduh, bertekak, perang mulut je.. entah mcm mana it got physical.. siap ada pisau bagai, and adegan kejar mengejar.. if x selamat kan diri.. sure ada gak yg kena rodok ngn pisau tu.. so macam mana..

Kang ignore kang.. kata polis x buat keje.. kang datang sana, siap warning polis jangan masuk campur.. silap2 ngn polis2 tu kena rodok.. kang kalau lepas kan tembakan, kata polis itu ini..aaaa mula NGO berderat2 keluar nk tunjuk hero.. lepas tu, ada plak masuk insur2 politik… aaa mcm mana .. siapa nk jawab..